propojení pc a tv na větší vzdalenost

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
embleme
Nováček
Nováček

propojení pc a tv na větší vzdalenost

Příspěvek od embleme »

Dobrý večer předem se omlouvám jestli jsem to šoupl do špatné sekce
Potřebuji poradit chtěl bych propojit PC s TV nastavení funguje bez problému to už jsem zkoušel ale mam problém protože TV je v jiném pokoji a když jsem si to proměřoval tak to je minimálně 20m.
Můžu na takovou vzdálenost použít kabel S-video aby byla dobra kvalita obrazu
A nevíte jestli existuje redukce z S-Videa na koaxial ( asi blbost ale nevím )
Děkuji za odpovědi
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

Nevím na jakou vzdálenost to funguje,ale měl jsem kabel asi 15m a bez problémů.Redukci S-video-koax seženeš v pohodě,běžně se dává ke grafickým kartám.Má asi 15cm.Koax má sice nějaký útlum na velké vzdálenosti,ale 20m zvládne v pohodě.A když koupíš kvalitní koax s dobrým stíněním :up:
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

jj, taky mi to na 15 metrů určitě fungovalo.
A jestli je televize napájená z jiné fáze než komp, tak se připrav na pěkný ohňostroj :twisted:
Obrázek
embleme
Nováček
Nováček

Příspěvek od embleme »

Diky za odpovědi

Jestli je napajena z jine faze to nevím ale bojím se toho že jo no jo no staré panelaky.
A co jse muže stat? aby mě to neodvařilo grafiku nebyla levná :D
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

No v paneláku bych počítal spíš se stejnou fází, přeci jen když je jen jedna pojistka na celej byt, tak ty zásuvky jsou na stejný fázi :roll: No ale maximálně bys mohl slyšet 50MHz brum či vidět stín...
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
embleme
Nováček
Nováček

Příspěvek od embleme »

čistič píše:Nevím na jakou vzdálenost to funguje,ale měl jsem kabel asi 15m a bez problémů.Redukci S-video-koax seženeš v pohodě,běžně se dává ke grafickým kartám.Má asi 15cm.Koax má sice nějaký útlum na velké vzdálenosti,ale 20m zvládne v pohodě.A když koupíš kvalitní koax s dobrým stíněním :up:

Zdravím sem se byl podivat jestli mají tu redukci S-video-koax a hleděli a vo ničem nevěděli že by něco takovýho bylo.
Rozuměli jsme si dobře tím koaxialem - antení kabel
Pokud mužu poprosit jestli mate obrazek s tou redukcí nebo rovnou odkaz.
Děkuji

PS: Sem až ted zjistil že to není Konektor S-Video ale nějakej VIVO konektor ma více pinů. Ale otazka zustava jestli existuje ta redukce teda z VIVO konektoru na koaxial (anténí kabel) ještě jednou děkuji
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Pánové, řekl bych, že pletete hrušky s jabkama. S-Video je záležitost čistě 1 konkrétního videa (obrazu), za to koax (anténní kabel) je záležitost tahání VF signálu (tj. všeho, co anténa posbírá) -> koax nemůžete píchnout na anténní vstup aniž byste na jednom konci nepoužili VF modulátor.
Pokud chceš koaxem tahat jen video, tak potřebuješ kompozit, ne S-Video. A na koncích potřebuješ pochopitelně přechodky na CINCH.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

No tady se trochu pletete.Redukce S-Video na koax existuje,jen se tak nejmenuje.Je to klasický konektor S-Video a na druhé straně samice cinch.Tahle redukce je běžně ke koupení,ale většinous se prodává s grafickou kartou,která má výstup na TV.
Tím že propojíš GK a TV si určitě grafárnu neodvaříš.Zkoušel jsem to na několika grafických kartách a nikdy nebyl problém.Jen občas to házelo duchy na TV nebo nějaké rušivé pruhy.Ale to záleží na vzdálenosti a použitém koaxu.

//Trinom: Jo, přechodka existuje, ale koax to není ani omylem...
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“