Držák na 3,5" HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Cunt
Začátečník
Začátečník

Držák na 3,5" HDD

Příspěvek od Cunt »

Čus, mám takovej problém... místa málo, tak už kupuju 4. vysokokapacitní HDD, ale ouha, neni ho už kam dát... všechny 3,5" pozice i 5,25" pozice s redukcí jsou už plné, protože pod každý HDD dávám ještě navíc aktivní chladič. Jde mi o to, zda neexistuje nějaká kovová konstrukce, nějaký držák, který bych si přišrouboval pod standardní držák od casu. Takový 2 disky by se tam ještě vešly. Poraďte pls někdo, jestli se něco takového prodává, já nic nenašel (a ani vlastně přesně nevim, pod jakým názvem to mam hledat). Díky
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

existuje: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=20598

btw neni to trosku hlucny mit pod kazdym HDD vetraky? predpokladam ze tam mas takovy ty co se davaj sroubkama zespoda HDD, s dvouma vetrakama :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

to on ale asi nemyslel, vždyť říkal že už je má zaplněné.
Já bych doporučoval postavit si (třeba z Merkuru) nějakou custom podpůrnou konstrukci na ty disky v 5,25" pozicích, aby se jich tam vešlo víc, dát pryč ty chladiče pod nima, nechat mezi nima menší mezery, a před ně dát 120mm větrák (zabere akorát tak 3 pozice).
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

JJ, hučí jak letadlo, ale čert to vem, hlavně, že chladí! :D

EDIT: JJ, ta věc mi je na pytel... potřebuju nějakej podvěsek pod současné kapsy... Oddělávat chladiče nehodlám, už 1 disk se mi spálil... Dá se ten Merkur někde koupit?
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Spálil?! Tohle disky ale normálně nedělají. Jsou lidi, který mají dvě HDD nacpané hned nad sebou v 3,5" kleci, v nevětrané skříni, a disky jedou roky bez potíží... ty uřvaný chladiče tomu IMHO moc nepomáhaj.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Já vím že existovala nějaká konstrukce která umožňovala dát disk tam kde jsou PCI pozice, bylo to docela dobrý, ale už si fakt nevzpomenu jakse to jmenovalo :(
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

:( To bych moc potřeboval... Ale vyrábět se mi moc nic nechce... Přece neni problém, aby prodávali kus plechu... Přece si kůli tomu nebudu kupovat novej case, co má ty 3,5" jámy až dolu...
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

tak zajed na srotak a vydloubni to z jinyho kejsu.....fura jich ma sachty na 3,5" oddelavaci

ja myslel ze to chces nacpat do 5,25" sachty :)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Cunt píše:JJ, hučí jak letadlo, ale čert to vem, hlavně, že chladí! :D

EDIT: JJ, ta věc mi je na pytel... potřebuju nějakej podvěsek pod současné kapsy... Oddělávat chladiče nehodlám, už 1 disk se mi spálil... Dá se ten Merkur někde koupit?
nervi ty disky pomoci nejakeho plechu (plech si sezen, nastrihej a naohybej) pod 3.5 sachty, vlastne je tim prodlouzis...

sundej ty blbe chladice a dej pred vsechny hdd nejaky vetron (nejakou noctuu 12cm) a uvidis ze budou chladnejsi, ale delej mezi nima tak cca 1.5-2cm mezery :)

ja to tak mam a disky 29 stupnu
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

Což o to, sehnat case na rozebrání je pohoda, vlastně už jsem to 2x zkoušel, ale nejde mi to do mýho compu upevnit (jiný způsob přichycení) :( . Zase takovýho místa na šířku v casu nemam, abych si mohl dovolit dát ještě větrák před to. Mých 30 - 50 stupňů mi stačí... (Ona i spousta SATA kabelů dost zaneřádí místo...) Ale neříkejte mi, že se nic takovýho nedá koupit... mam tam dole takový dírky na šroubky, což je na další přívěsek úplně dělaný :D

PS: Jenom měsíc sem měl 2 disky bez větráků úplně u sebe a jeden to vodnesl dočasně a druhe trvale...
Jiří Mrázek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jiří Mrázek »

Nedelali se pro case od EC jeste boxy na 3,5HDD aby to bylo az dolu? Myslim, ze to stalo 50-60Kc
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

To chci!! :o
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

.
Cunt
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cunt »

Bůh ti žehnej... 8) Jen aby mi to šlo nějak uchytit na case, když mam trošičku jinou skříň...
racz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od racz »

Cunt píše:Bůh ti žehnej... 8) Jen aby mi to šlo nějak uchytit na case, když mam trošičku jinou skříň...
kladifko a vrtacka...
AMD Ryzen7 5700X - Zalman WB4 Gold | Gigabyte B450M DS3H | Kingstone Fury BEAST 3600MHz 32GB
MSI RX6700XT MECH | ADATA XPG SX8200 Pro 512GB | OCZ Vertex 460A 240GB | Seagate Barracuda 1TB | Seasonic Focus GX 550W (80gold) | ASUS TUF VB259Q
----
Zalman WB4 Gold | Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-A | Alphacool NexXxoS Xtreme 2 | Laing DDC 18W | 2x NF-P12-1300
viewtopic.php?t=107883
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“