LCD Samgung 172X má tady někdo?
Moderátor: maXXmilian
- GeorgeDOA
- Nováček

LCD Samgung 172X má tady někdo?
Čauky, chtěl jsem se zeptat jestli tu někdo má toto LCD? Já už ho konečně obdržel. První dojmy byly celkem rozpačité. Hned po zapojení jsem objevil 1 vadný modrý pixel, který je vidět jen na černém podkladu, tak uvidíme jak mě to bude rušit při práci a při hraní. Další problém byl že se objevovaly rušivé pruhy, ale to nakonec vyřešil DVI kabel. Pozor DVI kabel není součástí dodávky! Jinak musím konstatovat že obraz je naprosto perfektní. Za jeden z nejlepších testů na odezvu považuju NHL 2004 a i tam je to pohoda. Ale zajímalo by mě jestli někdo z Vás kdo toto LCD obdržel ho měl zabalené jako já. Všechno se zdálo být v pohodě, ale myslím si že většina firem přes LCD obrazovku dává takovou folii aby se obrazovka nemohla v krabici poškrábat, tuto jsem tam já neměl, tak mám podezření že už LCD bylo použité 
CPU: Intel Core i7-6700K + Noctua NH-U14S RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MB:ASUS Z170 PRO GAMING VGA: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: WD Black 3TB SSD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic PSU:Corsair RM750i 750W LCD: 23" EIZO FORIS FS2333-BK OS: W10 x64 Pro CASE: CoolerMaster Storm, Trooper Edition
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
172x jsem v ruce jeste nemel, ale abych te uklidnil, tak par jinych modelu od samsungu už jo - a tu folii tam nemely nikdy. To jsem videl napriklad na Aceru, ale na samsungu ne.
Podle me je tam stejne trochu zbytečná....
Jenom se zeptam, NHL je na tomhle modelu absolutne bez duchů ?
Podle me je tam stejne trochu zbytečná....
Jenom se zeptam, NHL je na tomhle modelu absolutne bez duchů ?
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- GeorgeDOA
- Nováček

No absolutně bez duchů asi ne, je to celkem rychlá hra a řekl bych, že oproti CRT monitoru co sem měl před tím to není moc velký rozdíl. Možná malinko ale je to pohoda a barvy naprosto super. U ostatních 3D her jsem si ničeho ani nevšim. Měl jsem z LCD trochu obavy, ale jsem max spokojen 
CPU: Intel Core i7-6700K + Noctua NH-U14S RAM: Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MB:ASUS Z170 PRO GAMING VGA: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: WD Black 3TB SSD: Samsung SSD 850 EVO - 250GB, Basic PSU:Corsair RM750i 750W LCD: 23" EIZO FORIS FS2333-BK OS: W10 x64 Pro CASE: CoolerMaster Storm, Trooper Edition
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Samsung je povestnej, že má na LCD suprovy barvy, ale s odezvou to bejvá horší proto se prave ptám
Vetsinou si "na papire" trochu pridava (v pripade ms spis ubíra
) Ale doufam, ze tyhle novy modely uz budou kvalitní.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- GeorgeDOA
- Nováček

Jo jo někde sem to taky čet že to nemá přesně tech 12ms, ale i tak je to paráda. Nakonec sem se s prodejcem domluvil a i ten jeden vadnej pixel me vymeni
Teď ještě nemám moc času abych to pořádně otestoval, ale na praci ( psani ) je to pohodicka ale to si myslim ze bude dost LCD.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To mas celkem stesti, pac jeden dead pixel rozhodne neni duvod k reklamaci... Ale na jeden se da v pohode zvyknout.GeorgeDOA píše:Jo jo někde sem to taky čet že to nemá přesně tech 12ms, ale i tak je to paráda. Nakonec sem se s prodejcem domluvil a i ten jeden vadnej pixel me vymeniTeď ještě nemám moc času abych to pořádně otestoval, ale na praci ( psani ) je to pohodicka ale to si myslim ze bude dost LCD.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Není nad českého obchodníka.
Můžeš nám prozradit S/N toho monitoru co Ti ten obchodník tak ochotně vymění, aby tak potencionální zákazníci nekoupili ten tvůj "reklamovaný"?GeorgeDOA píše:... Nakonec sem se s prodejcem domluvil a i ten jeden vadnej pixel me vymeni.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Není nad českého obchodníka.
Jiste. Vsichni krome Eiza jsou špinavci a delaj nekaly kšefty.NANAO píše:Můžeš nám prozradit S/N toho monitoru co Ti ten obchodník tak ochotně vymění, aby tak potencionální zákazníci nekoupili ten tvůj "reklamovaný"?GeorgeDOA píše:... Nakonec sem se s prodejcem domluvil a i ten jeden vadnej pixel me vymeni.
Budeš se divit, ale ten prodejce holt ten monitor proda nekomu, komu to nebude vadit... Ja bych byl rád, že mu tak ochotne vyšel vstric. Priznam, že sám bych tohle pro zakaznika nejspis neudelal.
btw. netušim od koho to koupil a nemam s tim nic společnyho.
- Murdoc
- Nováček

-
"ten prodejce holt ten monitor proda nekomu, komu to nebude vadit" tohle ti připadá normální? To mi přijde jako ZKURVENINA prvního řádu, jenomže tohle se běžně děje. Už se mi to jednou málem stalo, když jsem měl debilní nápad kupovat lcd přes i-netovej obchod. Podle jakých kritérií bude posuzovat že mi to nebude vadit?Sentenced píše:Jiste. Vsichni krome Eiza jsou špinavci a delaj nekaly kšefty.NANAO píše: Můžeš nám prozradit S/N toho monitoru co Ti ten obchodník tak ochotně vymění, aby tak potencionální zákazníci nekoupili ten tvůj "reklamovaný"?
Budeš se divit, ale ten prodejce holt ten monitor proda nekomu, komu to nebude vadit... Ja bych byl rád, že mu tak ochotne vyšel vstric. Priznam, že sám bych tohle pro zakaznika nejspis neudelal.
btw. netušim od koho to koupil a nemam s tim nic společnyho.
"Vsichni krome Eiza jsou špinavci a delaj nekaly kšefty" - absolutně nechápu co s tím má společnýho Eizo. Takže nevím proč se rozčiluješ proti tomu, aby uvedl S/N
- Butch
- Středně pokročilý

Jde o to, že prodejce LCD s jedným vadným bodem, nemá šanci toto LCD vyreklamovat u výrobce. Pokud by výrobce ručil za 100% bezporuchovost LCD obrazovek...tak bys za to LCD zaplatil 2X více. Prostě to, že na LCD máš jeden vadnej bod, je normální. Je to v toleranci a nemáš šanci na reklamaci. Musely by být vadné všechny 3 sub pixely toho bodu. Záleží, jak který výrobce. Každý má jinou toleranci pro vadné body, co se týče uznání záruky.Murdoc píše: "ten prodejce holt ten monitor proda nekomu, komu to nebude vadit" tohle ti připadá normální? To mi přijde jako ZKURVENINA prvního řádu, jenomže tohle se běžně děje......
Dám ti příklad.
Jsi prodejce LCD monitorů.
15 z 20 LCD, které jsi objednal, má vadnej jeden bod.
Těch 15 zákazníků k tobě příjde a bude chtít LCD reklamovat.
Je jedno, jestli to zjistí při prodeji, nebo až doma.
Co uděláš s těmi 15 LCD když je nebudeš moct vrátit výrobci?(protože vadné body budou v toleranci)
To si je budeš kupovat pro sebe domů?
Zamysli se.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Murdoc
- Nováček

-
tak já ti dám taky příkladButch píše:Jde o to, že prodejce LCD s jedným vadným bodem, nemá šanci toto LCD vyreklamovat u výrobce. Pokud by výrobce ručil za 100% bezporuchovost LCD obrazovek...tak bys za to LCD zaplatil 2X více. Prostě to, že na LCD máš jeden vadnej bod, je normální. Je to v toleranci a nemáš šanci na reklamaci. Musely by být vadné všechny 3 sub pixely toho bodu. Záleží, jak který výrobce. Každý má jinou toleranci pro vadné body, co se týče uznání záruky.Murdoc píše: "ten prodejce holt ten monitor proda nekomu, komu to nebude vadit" tohle ti připadá normální? To mi přijde jako ZKURVENINA prvního řádu, jenomže tohle se běžně děje......
Dám ti příklad.
Jsi prodejce LCD monitorů.
15 z 20 LCD, které jsi objednal, má vadnej jeden bod.
Těch 15 zákazníků k tobě příjde a bude chtít LCD reklamovat.
Je jedno, jestli to zjistí při prodeji, nebo až doma.
Co uděláš s těmi 15 LCD když je nebudeš moct vrátit výrobci?(protože vadné body budou v toleranci)
To si je budeš kupovat pro sebe domů?
Zamysli se.
jsem zákazník.
Chci bezvadný výrobek, proto si nechám LCD před koupí předvést. Kde mi to neumožní tak se na ně vyprdnu.
LCD s vadnými body ať si prodejce třeba naloží do lihu, je to jeho riziko. A výrobce se může ohánět tolerancema jak chce, prostě neplní požadavky zákazníka a nemůže prodávat jakostní výrobek za stejnou cenu jako šmejd s vadnými body. Ať si klidně nasadí 4x takovou cenu, pak bude má volba naprosto jasná - na LCD nemám a nekoupím si ho
- Jája
- Středně pokročilý

Nikdo tě přinutit kupovat LCD s vadným bodem nemuže to je jasny, ale pokud si toho i při předvedeni nevšimneš a zjistiš to až doma tak ti to prodejce vzít zpátky nemusí.Murdoc píše: tak já ti dám taky příklad
jsem zákazník.
Chci bezvadný výrobek, proto si nechám LCD před koupí předvést. Kde mi to neumožní tak se na ně vyprdnu.
LCD s vadnými body ať si prodejce třeba naloží do lihu, je to jeho riziko. A výrobce se může ohánět tolerancema jak chce, prostě neplní požadavky zákazníka a nemůže prodávat jakostní výrobek za stejnou cenu jako šmejd s vadnými body. Ať si klidně nasadí 4x takovou cenu, pak bude má volba naprosto jasná - na LCD nemám a nekoupím si ho
Ten příklad uvedenej předtím není zrovna šťastnej (15ks s vadnym bodem na 20kusu) to je fakt přehnany neberte to jako realitu veskutečnosti je ten poměr tak zhruba opačně
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Budes se divit, ale JSOU lidi, kterym jeden vadnej pixel proste absolutne nevadi, ani kdyz jim ho primo ukazujes a ptas se na nej (kdybys jim ho neukazal tak si toho ani snad nevsimnou) - mluvim napr. o ucetnich atd.Murdoc píše: "ten prodejce holt ten monitor proda nekomu, komu to nebude vadit" tohle ti připadá normální? To mi přijde jako ZKURVENINA prvního řádu, jenomže tohle se běžně děje. Už se mi to jednou málem stalo, když jsem měl debilní nápad kupovat lcd přes i-netovej obchod. Podle jakých kritérií bude posuzovat že mi to nebude vadit?
Proto pisu, ze pokud mu monitor s "pouze" jednim dead pixelem vzali zpatky, tak mu proste vysli vstric. Nebo snad myslis ze ten monitor "zkartujou a vyhodí" ???
- rousini
- Začátečník

-
Já bych se zorientoval i s 1M dead pix. ale kde jsme?
Holt jsme takový různý, že jednomu ten dead pixel nevadí nebo na něj ani nepřijde a druhému komplikuje spaní. Chápu výrobce, prodejce i zákazníka. JÁ však jsem se rozhodl koupit LCD a má-li dead pixel(s), tak to pro mě není 1. jakost, přestože při mém způsobu využití monitoru mi nebude vadit. I na lak auta dostanete slevu a kdo si ho prohlíží 8 hod denně? Je to jako s pivem v pražskejch hospodách - většinou pod míru. Ku*va, ať si daj cenu 100 Kč/0,5l ale míra je míra.
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Já bych se zorientoval i s 1M dead pix. ale kde jsme?
Nerekl bych, že situace je stejná. U LCD si u každýho vyrobce muzes precist kde má "míru" a kolik dead pixels uz povazuje za vadu. Pokud to splnujes určite ti LCD vyreklamujourousini píše:Holt jsme takový různý, že jednomu ten dead pixel nevadí nebo na něj ani nepřijde a druhému komplikuje spaní. Chápu výrobce, prodejce i zákazníka. JÁ však jsem se rozhodl koupit LCD a má-li dead pixel(s), tak to pro mě není 1. jakost, přestože při mém způsobu využití monitoru mi nebude vadit. I na lak auta dostanete slevu a kdo si ho prohlíží 8 hod denně? Je to jako s pivem v pražskejch hospodách - většinou pod míru. Ku*va, ať si daj cenu 100 Kč/0,5l ale míra je míra.
Ale tahle debata byla puvodne o Samsung LCD a ne o počtech dead pixelu povolovanych vyrobci.
- Jirka_koffee
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Mam ho dva dny
odezva neni takova jak sem cekal, ale je to fajn
Obraz nema chybu, nemam vadny pixel, barvy jsou nadherny, ale ta odezva je znat.. Sice jen pri pomalym pohybu (mys, hybani s oknem) a musite to opravdu zkoumat.. Je to videt i na plose
NHL sem nehral.. Ale PES3 jo a tam je to taky znat.. Hlavne kdyz mic leti a hrac stoji, nebo bezi proti nemu.. Je to trosku mazly, ale nic strasnyho.. Oproti tomu - CoD a FarCry jsou naprosto v pohode!! Takze komplexne vzato je to dobra koupe.. 
Obraz nema chybu, nemam vadny pixel, barvy jsou nadherny, ale ta odezva je znat.. Sice jen pri pomalym pohybu (mys, hybani s oknem) a musite to opravdu zkoumat.. Je to videt i na plose
- register
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jirka_koffee
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Je to moje 1. LCD, tak mi to prijde trosku rozmazany pri tech hrach.. Ale pocitam, ze za mesic si ani nevsimnu, ze se neco deje...register píše:mam ho taky uz delsi dobu, vadne pixely nema testoval jsem si ho na miste, odezva je znat jako u kazdeho LCD ale hraje se na nem velmi dobre, je to znat oproti Acerovi AL732 kterej jsem mel predtim
- register
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dave.1
- Nováček

Proc debilni napad kupovat LCD pres i-netovej obchod? Ja o tom prave uvazuju, ze si ho koupim pres net, protoze jen pri tomto nakupu mam 100% narok na vraceni zbozi do 14 dnu bez udani duvodu. Takze kdyz tam bude jen jeden vadny pixel, tak jim to vratim. Asi by byl pak problem s dalsim nakupem LCD, protoze by mi ho treba uz nechteli poslat. Musel bych zmenit obchod.Murdoc píše: "... už se mi to jednou málem stalo, když jsem měl debilní nápad kupovat lcd přes i-netovej obchod. Podle jakých kritérií bude posuzovat že mi to nebude vadit..."
DELL XPS M1330 Red - Core2Duo T7300 2GHz - 4GB RAM - 120GB HDD 5.400RPM - 8xDVD+/-RW - 128MB NVIDIA GeForce 8400M GS - LED display - Wireless-N - Bluetooth - Biometric Fingerprint Reader - 6-cell 56Whr Battery - Vista Home Premium CZ 32-bit - 4 Years NBD