Stolni prehravac a prevadeni videa

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Stolni prehravac a prevadeni videa

Příspěvek od J X P »

stava se mi, ze nektera videa v avi jdou na stolnim prehravaci bez problemu, ale jina nejsou podporovana. predpokladam, ze je to druhem pouziteho kodeku. proto bych rad videa pred umistenim na DVD prevedl do 100% funkcniho formatu.

tak a tady si nejsem jisty, ktere parametry jsou dulezite, abych neco nenapravil a neco jineho nepokazil.

Zatim jsem objevil programy Pazera Free MP4 to AVI Converter a Any Video Converter.

byl by nekdo zkuseny mne schopen uvest do problematiky, treba i pripadnym odkazem na kompetentnejsi zdroje informaci.

Predem velmi dekuji.
---
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

A proč si rovnou nepřevedeš video do Mpeg2?
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

nejsem si jisty, zda rozumim otazce ... mam to chapat tak, ze mpeg2 je univerzalni format pro stolni prehravac,ktery bude fungovat vzdy ?
---
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak avi neni formát, ale jen kontajner, proto nejaka jdou jelikož tvuj přehrávač je umí rozkodovat a nejaká nejdou.
Prevádej do DVD, to je mpeg2 VBR, treba pomoci programu Super.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

diky, zkusim ... uvidime co to udela.

jinak ostatni parametry jako jsou:

Video Size
Video Bitrate
Video Framerate
Audio Codec
Audio Bitrate
Sample Rate

mam nastavit stejne jako u puvodniho souboru? A u polozky Video Aspect jsme nechal Auto (volby 4/3 nebo 16/9), tak?

Jde mi o to, aby nebyla ovlivnena kvalita, ze ktereho je ten prevod delan. Na hodnoty jsem se podival do MediaInfo ...

Je to tak spravne ?

P.S. program Super mi pri pridavani souboru ke konverzi hodi chybovou hlasku (Access violation), nevedel by si pripadne o necem jinem ?
---
čistič
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od čistič »

Kvalitní obraz po převodu má třeba MpegEncoder.Velikost výsledného souboru ovlivňuje jen bitrate,kvalitní je mezi 4000-8000kb/s.Framerate 25/s,audio codec-Mpeg2,stejně tak video codec.Když to dáš kódovat nejpomaleji,obraz je velice kvalitní i při nízkým bitrate,ale zase to trvá poměrně dlouho.Záleží co zvolíš.
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Jen doplním, záleží jaký máš zdrojovy soubor, nikdy nebude lepsi! Pokud je nahravan z TV tak je treba provest deinterlaci!
Koduj do standartu DVD to jest 9000kbps VBR pro video a 224kbps do audio, jinak pokud z 16:9 udelas 4:3 nebo opačne tak to pochopitelne vliv mít bude :) Snímky za sekundu taky neměň. Každopádně VBR což je variabilní datový tok. Nebudu vysvetlovat, hlavně to tak nastav.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“