FireFox 2.0.0.13
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
FireFox 2.0.0.13
Upgradoval jsem na tuto verzi a přestalo mi fungovat na phpBB forech zkratky např alt+s i tady na foru, když otevře se mi místo odeslání nabídka soubor v FF.
Nevíte kde to nastavit, prošel jsem vše...
Nevíte kde to nastavit, prošel jsem vše...
- shadow
- Středně pokročilý

Nějak nechápu dotaz. Alt+s standardně, aspoň tedy v ENG verzi FF, kterou používám, hodí "focus" na history nahoru v menu a mně to na dané verzi FF normálně funguje (stejně jako nepozoruji ani jakýkoli jiný problém zde na fóru ani jinde). Jinak klávesové zkratky pokud vím nijak konfigurovatelné nejsou, nebo aspoň nevím jak. Určitou pomocí by mohl být snad keyconfig extension:
http://extensionroom.mozdev.org/more-info/keyconfig
Aniž bych tedy pořádně věděl, v čem je problém, tak standardní radou by bylo povypínat instalované extensions - add-ony, jestli není problém v některém z nich.
P.S. Hovořím o anglické verzi FF.
P.P.S. Ono má phpBB nějaké podobné interní zkratky? Místo jakého "odeslání" se ti otevře nabídka soubor v FF?
http://extensionroom.mozdev.org/more-info/keyconfig
Aniž bych tedy pořádně věděl, v čem je problém, tak standardní radou by bylo povypínat instalované extensions - add-ony, jestli není problém v některém z nich.
P.S. Hovořím o anglické verzi FF.
P.P.S. Ono má phpBB nějaké podobné interní zkratky? Místo jakého "odeslání" se ti otevře nabídka soubor v FF?
show must go on..
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, již dlouho funguje at už v IE nebo FF když píšeš odpoved a chceš odeslat, tak dáš alt + s, nebo na chatu lide.cz se ccheš dostat do stavoveho řádku jak píšeš odpoved tak dáš alt + x ani jedno nefunguje. Přestalo to funogovat po upgrade na novy FF, bez rozšíření... ve starších verzích mi to fungovalo, neni to sice nic fatálního ale třeba ne notebooku když nemám myš připojenou jsem tím šetřil čas, než litat po touchpadu...shadow píše: P.P.S. Ono má phpBB nějaké podobné interní zkratky? Místo jakého "odeslání" se ti otevře nabídka soubor v FF?
Teď místo odeslání mi vylítne ta sama nabídka jako když dám v FF nabídku Soubor. V FF je v menu nahoře u Soubor tak proto se otevře v Úpravy když dáš alt + a tak se otevře menu úpravy. Předtím stim problem nebyl...
- shadow
- Středně pokročilý

Sorry, o tom jsem vůbec nevěděl, každopádně tady je řešení:
do location baru zadat:
about:config
a změnit:
ui.key.chromeAccess z 5 na 4
ui.key.contentAccess z 5 na 4
http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?t=446830
Standardně to je jinak v současné verzi shift+alt+s.
(testováno na angl. verzi FF)
do location baru zadat:
a změnit:
show must go on..
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Ok, funguje, jinak to "shift+alt+s." ne, ale to je detail.shadow píše:Sorry, o tom jsem vůbec nevěděl, každopádně tady je řešení:
do location baru zadat:
a změnit:
Akorát tam máš chybu
u ui.key.chromeAccess z 5 na 4
je to opačne z 4 na 5
Takže kdyby to nekdo potřeboval je to takle
ui.key.chromeAccess z 4 na 5
- shadow
- Středně pokročilý

Já jsem to zadal správně, jak to funguje mně. Obě dvě hodnoty jsem musel dát z "5" na "4", stejně jako v případě tohoto postu:
shift+alt+s pro odeslání odpovědi mi fungovalo před provedením těchto změn, neb "shift" + "alt" rovná se pět. Tedy asi jsou rozdíly i mezi českou a anglickou variantou FF. V současné době mi tedy shift+alt+s slouží normálně pro "focus" nahoru do menu History (zatímco u tebe by to mělo odkazovat v českém FF na Soubor.I am using both chrome and content with value 4
It's weird to hold two keys but might be necessary...
Here, a little deep explanation:
Shift values 1
Ctrl values 2
Alt values 4
Maths:
Shift + Ctrl = 3
Shift + Alt = 5
Alt + Ctrl = 6
Ctrl + Shift + Alt = 7
Standard in Firefox BonEcho 2.0 is 5 (Shift + Alt)
Changing both:
ui.key.chromeAccess to 4
ui.key.contentAccess to 4
you will only need to press [ALT Key + letter] to access the button. That's what I am using
show must go on..
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Na tom odkazu co si mi poslal je toto

Hlavně že to je už ok
Ale je možné že jsou tam nějaké nianceYes, I found this change annoying too. You can either use Shift-Alt+S to submit or you can change it back to how it was using about:config
Change:
ui.key.chromeAccess to 5
ui.key.contentAccess to 4
This will allow you to use Alt for webpage shortcuts and Shift-Alt for Firefox's menu shortcuts
Hlavně že to je už ok
- shadow
- Středně pokročilý

Jo, hlavně, že je
, a já to alt+s budu taky využívat, jenom snad pro úplnost, na tom odkazu je i ten můj výše citovaný post s dvěma "4" (akorát asi o šest postů níže
). Tedy, pokud tuto funkci někdo chce využívat a v novém FF mu nefunguje, nechť vyzkouší obě varianty a jedna z nich musí fungovat. Mně funguje právě až ta se dvěma "4".
show must go on..