Nefunkcni restart, vypinani monitoru, nefunckni vetraky

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
foxtero
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nefunkcni restart, vypinani monitoru, nefunckni vetraky

Příspěvek od foxtero »

Zdravim,
mam novou sestavu:
MB:: Gigabyte P35-DS3
CPU:: Quad Q9300
RAM:: Patriot 4GB set
GFX:: Sapphire ATI Ultimate HD 2600XT
HDD:: Seagate ST3250820AS zapojen v 3S
Zdroj:: Fortron 500W
Case:: Midi Cooler Master Elite

skladal jsem si pc sam, a pravdepodobne jsem nekde udelal nejakou chybu..

Zavady:
1)nezavazne na case nebo na teplotach mi zhasne monitor a dal se s pc neda pracovat, jen tvrdy reset pomuze
2)pri zapojeni klavesnice do PS2 mi po nejakem case(ne konstatnim) prestane fungovat. Pri loginu bezi, par minut v idle take, pak ani po znovu zapojeni nebezi
3)uz pri prvnim zapojeni a zapnuti pc jsem se vsiml, ze mi nenajizdi zadni ani predni vetrak (zadni zapojen do Sys_Fan, predni do Pwr_Fan)
4)pri restartu se pc nerestartuje, monitor prejde do stavu jaky jsem popisoval v 1. zavade a jiz s pc nejde pracovat.. musim pouzit tvrdy reset

Myslim si, ze jsem udelal nekde chybu pri zapojeni, deska sla obtizne prisroubovat ke casu.. je hodne primackla a diky malo mistu v prohlubnich casu prekazeji nozky od pripojeni CPU chlazeni.
Podarilo se mi ji prisroubovat pouze na 3 mistech. Ale zda se mi, ze je trosku prohla. Grafika je zapojena dobre, kdyby nebyla, nenajizdel by system vubec. Ale myslim si, ze by chtela jeste tak 1-2mm zasunout na kraji.

Je ovsem mozne ze jsem zapojil neco spatne.
Pokud ne, bude problem asi v nejakem HW, pravdepodobne v desce

Prosim jestli mate nekdo hodnotny napad, jak se techto problemu zbavit, budu rad, za kazdou odpoved.

Diky
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Pokud si myslíš, že je někde chyba v zapojení, zkus celej PC znova rozdělat, a postavit mimo case, prostě natvrdo na stole. Pak to zkus pustit, jestli to bude dělat stejné problémi, tak bude porucha závažnější.
foxtero
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foxtero »

Tak jsem ho prave slozil na stole, problem s klavesnici je pryc. Ale vetracky mi nejedou stale a restartovani z Vist mi taky nefunguje, pc stale jede, mechanika vydava zvlastni vrzavy zvuk a nic..

Zarazi me ale, ze kdyz pripojim vetracky pres redukci primo ke zdroji, tak stejne nejedou. Pritom jsem je zkousel v druhem PC a tam bezproblemu najedou.

Je tedy mozne, ze by moje problemy plynuly ze slabeho nebo poskozeneho zdroje?.. Myliste ze na sestavu kterou jsem psal, je Fortron 500W slaby?

Diky
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

neměl by, možná je zčásti zničenej, zkus si někde pujčit jinej.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“