Prosím o konzultaci-nestartující PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
medved
Nováček
Nováček

Prosím o konzultaci-nestartující PC

Příspěvek od medved »

Zdravím, mám na stole kamarádovo PC

DFI DFI nF4 Ultra Infinity,
RAM OCZ 2GB DDR PC400,(2*1024)
ENERMAX LIBERTY DXX 500W,
CPU AMD Athlon 64 3200+ Venice (socket 939),
HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB a
VGA Club3D ATI X800XL 256MB GDDR3 256bit, DVI, PCI-E atd.

a potřebuji s vámi konzultovat níže popsaný problém.

Po zapnutí se rozjedou větráky (CPU,out i in,), bliknou mechaniky i HDD, ovšem žádné sys. pípnutí, zcela černá obrazovka a tím to vadne.

Provedená opatření: Vyzkoušen jiný zdroj (ověřený v jiném PC), situace stejná.

Vizuální kontrola MB, nespatřeny žádné anomálie.

Provedeno "Rusko" s ramkami (záměna slotů , provoz s jednou a pak druhou RAM)

Co dál ? Mate mě, že si nepípne MB, nevydá ani hlásek a obražofka je úplně černá. Viděl bych to na desku, co říkáte ?
Cigi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cigi »

DESKA, pripadne CPU
Proudí mi v žilách klingonská krev... }}:-(
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Odskúšať všetky komponenty zvlášť!
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Podobnej případ jsem měl i já. Byl to CPU. Na jedné sestavě se to ale ihned vyplo, na jiné to dělalo stejné příznaky jako u tebe, musíš ho vyzkoušet v jiné desce.
medved
Nováček
Nováček

Příspěvek od medved »

Jo, jo, zítra ho kompletně vyvrhnu na stůl a podívám se mu na zoubek. GK už jsem vyzkoušel v práci, jede. Zdroj, jak jsem psal, je OK, RAMky zkusím nacpat do svého PC, HDD už je taky odzkoušen. Skutečně nám tedy zůstávají dva podezřelí a to CPU a deska. Nemám rád tyhle poruchy,kdy se musí komponenty nacpat do jiných PC, aby se zjistilo jestli jedou, ještě že mě to neživí:-)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Ehmm, když už je tu jeden topic tak to hodím sem, včera mi volal kamarád, že mu nestartuje PC, a divně mu to při startu pípne (ve smyslu že všechno jede ale obrazovna nesvítí, prý jak zmáčkne restart, tak to v pohodě najede) Muže to být špatně zasunutá komponenta?
Sestavu bohužel nevím :oops:
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Bohužiaľ moja veštecká guľa je v servise takže ti fakt neporadím.
medved
Nováček
Nováček

Příspěvek od medved »

Tak pánové, teď raďte.
Vykuchal jsem tu mrchu na stůl, sundal chladič, vyčistil, vyndal procák, očistil. Zapojil jsem desku a že prý nemá procesor.(beep kód) Znovna jsem napastoval procák a osadil chladič, zapojil napájení desky a on/off. A blbeček začal pípat, že nemá paměti (opět podle přehledů beep kódů) Dostal paměti, začal plakat, že nemá grafiku. Dostal jí a teď to přijde, Tím to zvadlo, už žádné pípnutí, PC v původním "umřelém" stavu. Takže co myslíte, deska, nebo že by grafika ?
medved
Nováček
Nováček

Příspěvek od medved »

Teď jsem si uvědomil, že GK by měla chodit...to je tak, když někoho poprosíte, aby pro vás něco udělal. Právě jsem po dlouhém výslechu donutil kolegu z práce, aby se přiznal, že tu GK vůbec netestoval. Asi ho ubiju:-)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Ehmm, tak už jsem to vyřešil, ukázalo se že to měl komplet zadělané od prachu 8)
medved
Nováček
Nováček

Příspěvek od medved »

A já už to taky vyřešil, je v háji grafika, nacpal jsem tam jinou a PC bez potíží jede.
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Hmm, děje se mi něco podobného se ségřiným noťasem. Zapnu ho, zafouká větřáček, škrkne cdromka a nic, jen jemně píská a obrazovka černá...

Nenapadá Vás něco? Podotýkám notebook a tak zrovna nemá po ruce jiný stroj do kterého bych mohl zapojovat komponentu po komponentě abych testoval... :roll: :(
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
martin.ol
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.ol »

Nikdo netuší co by mu mohlo být?
Desktop: MB: K9N6PGM2-V2 - Čipset NVIDIA , socket AM2+, DDR2, SATA2; GK: nVidia GT240, 512MB, DVI + HDMI; CPU: AMD ATHLON II X2 Dual-Core 3,0 GHz, 4MB; RAM: DDR2 4GB 800MHz; HDD: 2TB SATAII, 250GB SSD DVD: DVD-RAM LG; OS: Win 10 Home
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

skús napísať sem: Mobilní zařízení
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“