Project: BYTE

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
david.kovca
Nováček
Nováček

Příspěvek od david.kovca »

Mým objektem úprav se stala bedna staršího typu. První úpravy spočívaly upravení předního čela. Pak na řadu přišlo vyřezání originálního tvaru bočnice ve znaku X. Další úpravy spočívaly k vykytování předního čela do roviny. A vyřezání doplňků na přední čelo. Bohužel nemám fotku celé neupravené skříně a musím upozornit že je to můj druhý mod, a mám 16let, tato bedna byla take zaslana do souteze na czc.cz

Obrázek

Dále jsem musel vyříznout oblouček na předním čele, aby vznikla rovina. Do vyříznutého obloučku jsem vlepil plexisklo. A celé zakytoval do roviny. Pak jsem vyříznul mřížku na ventilátor ve tvaru X. Dále jsem také musel vyříznout díry na CD-ROM a display. Ještě jsem osadil potenciometry.

Obrázek

Po naplánování a rozkreslení tak následovala výroba bočnice. Bočnice je ve tvaru X a uprostřed je ventilátor ohraničený radiusem.

Obrázek

Pak následovalo oplastování vnitřku a koše na HDD. Plexisklo jsem položil na spodek bedny pod kterým jsou vedeny dráty od nožiček. Dále jsem vyříznul rámeček na display, taky zakrytí mechaniky.

Obrázek

Obrázek

Následoval přebroušení pod vodou a po té přišlo na nástřik plničem.

Obrázek

Plnič se musel přebrousit pod vodou a pak přišla na řadu barva. Vybral jsem si modrou a stříbrnou barvu. Modrou jsem nastříkal bednu, bočnice a přední čelo. Stříbrnou barvou jsem nastříkal plastové doplňky.

Obrázek

Obrázek

Tady už vidíte bednu v její celé kráse. K obrázku asi není co dodat posuďte sami.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Tak to je moje case. Asi si říkáte ,že mám napsané project: BYTE. A nevidíte nikde název to je proto ,že už mi nezbyl čas abych ho vyřízl původně měl byt navrchu case bohužel nezbyl čas.Omluvte kvalitu těch posledních fotek došli mi baterky ve foťáku tak jsem to vyfotil telefonem K750i. Fotek jsem poslal raději trochu více, protože vyjádřit všechny podstatné věci jen několika by nešlo.
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

hele mas to pekny docela jednoduchy ale za to fakt good (a musim rict ale ze ty modry neony v kazdy case me zacinaji srat :) ) jinak nvm ale ne kazda case s nazvem ma ten nazev nekde nepsany :) :)
LtK.Tomas
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od LtK.Tomas »

_____
Naposledy upravil(a) LtK.Tomas dne čtv 22. lis 2012, 16:13, celkem upraveno 1 x.
lord_sef
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lord_sef »

pekne
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Až na to ohraničení, který je vidět skrz bočnici, je to opravdu pěknej mod. Nešlo by ho třeba stříknout nějakou bledě modrou, že by aspoň ladilo s osvětlením a nepůsobilo tak rušivě?
Montoya
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Montoya »

Sir_-_Death píše:Až na to ohraničení, který je vidět skrz bočnici, je to opravdu pěknej mod. Nešlo by ho třeba stříknout nějakou bledě modrou, že by aspoň ladilo s osvětlením a nepůsobilo tak rušivě?
presne tak, me napadlo tam napsat nazev modu+ nahoru jeste modry neon mozna. Jinak to je moc pekny mod...
PS: zajimalo by me, jak vyndas mechaniku ? :)
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Po par postech chvali, musim bohuzel i trochu kritizovat... Jak uz je napsano vyse, cerna bedna, modrej neon je fakt uz dost ohrany.... Jinymi slovi, uz sem tykoveto mody vubec nelibej... Ma to kazdej, je to vsude... Zakazal bych to... Navic se mi moc nelibi jak je ta bonice takhle vyrezana az do kraju, stejne pak vrsek zakrejvas, na ctvrty fotce od zadu je videt jak blizko nad stredem toho "X" uz je ten vnitrni "kryt" a stejne tam neni nic videt... Nevypada to podle me dobre... Jinak chvala za predek, ty tri stribrny (sedy) tvary to docela ozivujou a je to neco co se jen tak nevidi... + poradek v kabelech... Mozna kdybych mel jiny vkus, povazoval bych to za opravdu dobrou bednu...
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

zamlouva se mi myslenka toho oddeleni prostoru okolo mb plechem... :up:

X-Spidy-X :
slovi
co to proboha je? :razz:
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Je to pěkné ale bar. kombinace je ohraná ...

Pak bych možná kritizoval plexi před zdrojem, těch pár dírek si myslím že je nic moc, raději bych tam viděl něco jiného ... :wink:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

Flegy píše: X-Spidy-X :
slovi
co to proboha je? :razz:
to je mekke i ve slove slovy ;)
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
david.kovca
Nováček
Nováček

Montoya píše:
Sir_-_Death píše:Až na to ohraničení, který je vidět skrz bočnici, je to opravdu pěknej mod. Nešlo by ho třeba stříknout nějakou bledě modrou, že by aspoň ladilo s osvětlením a nepůsobilo tak rušivě?
presne tak, me napadlo tam napsat nazev modu+ nahoru jeste modry neon mozna. Jinak to je moc pekny mod...
PS: zajimalo by me, jak vyndas mechaniku ? :)
Na vrchu skříně mám tlačítko na vysunutí mechaniky.
osprey
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od osprey »

ty tlacitka reset a start jsou moc pekne zakomponovane, mozna sis ale jeste mohl trochu vic pohrat s tim X v te bocnici, je trosku nesoumerne, to plexi pred zdrojem zas tak nevadi, nejake drasticke navyseni teploty nehrozi, nedelal bych to pouze v pripade zdroje ktery si reguluje otacky ventilatoru podle teploty
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

je to fakt pekny ale nelibi se me ten zelenej displej a mnozstvi svetla
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
sauCEPan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sauCEPan »

no provedeni uznavam pekne, ale myslim, ze se budu jen opakovat... Bocni plexi moc velke, kdyz to pak nahore stejne zakryjes, barevne provedeni taky nic zvlastniho a me se teda jeste nelibej ty predni sedy doplnky, ale to uz je jen otazka vkusu. (pridou mi takovy trochu divny)
ale jinak zajimavy.

P.S.: Pak nappis, jesis vyhral to CZC.
NOT WITHOU INCIDENT
faltis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faltis »

mno ten mod je povedenej decentni co se tyce konstrukce..ale co se tyce designu se ty vsechny barvy k sobe nako moc nehodej zelena cervena a pak modra se stribrnou kdyby byli modre diody modre podsviceni displaye nemel bych ani namitku jinak peknej mod..
Never by a pc modder then you are killer!! :D
Mtss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtss »

Modra mi nesedi, takze barvu necham byt.

Co se tyka kvality zpracovani, tak musim uznat ze to mas opravdu vyborne. Koukam na vyrez okna u tebe a opravdu se nehodi ze je zbytek skrine zaplastovany a neni tam videt, kdyz je tam okno, nicmene male okno by zase vypadalo divne. (ceka me to ted tak a jsem zvedavy jak to nakonec udelam ja)

Celni panel je zajimavy a originalni. Vzhledem k tomu z jake skrine jsi to delal je vysledek opravdu dobry. Preji ti mnoho uspechu u dalsich modu.

Jen tak pro zajimavost.. jak dlouho jsi to delal?
PC:Intel Core i7 3770k, AS-Rock P67 Professional, Kingston HyperX 2x4GB Ram DDR3 1600 dual channel, 240GB HyperX, R9 290, Seasonic X-660W, 3x Acer 22", LG BD-RE GGW-H20L, Harman/Kardon AVR2000, Inifinity Kappa 7.2i
NAS + KODI: A4-5300, 6GB Ram, 4x4TB WD Green via Adaptec 3405 Raid 5
david.kovca
Nováček
Nováček

Mtss píše:Modra mi nesedi, takze barvu necham byt.

Co se tyka kvality zpracovani, tak musim uznat ze to mas opravdu vyborne. Koukam na vyrez okna u tebe a opravdu se nehodi ze je zbytek skrine zaplastovany a neni tam videt, kdyz je tam okno, nicmene male okno by zase vypadalo divne. (ceka me to ted tak a jsem zvedavy jak to nakonec udelam ja)

Celni panel je zajimavy a originalni. Vzhledem k tomu z jake skrine jsi to delal je vysledek opravdu dobry. Preji ti mnoho uspechu u dalsich modu.

Jen tak pro zajimavost.. jak dlouho jsi to delal?
Dělal jsem to asi tři týdny.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“