XAVi X7822r-B+ (České Radiokomunikace) problem s portem

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Psychopath
Nováček
Nováček

XAVi X7822r-B+ (České Radiokomunikace) problem s portem

Příspěvek od Psychopath »

zdravim, mam problem s portem 6112 (port pro hrani Warcraft 3 po siti).

Kdyz na prvnim PC vytvorim hru (otestuju porty z prvniho PC; 6112 otevren od war3.exe) na druhem PC otevrenou hru najdu, ale kdyz se chci pripojit, nepripojim se.

Zkousel jsem vytvorit hru na druhem PC (otestuji na druhem PC port; 6112 otevren od war3.exe; otestuji z prvniho PC pres sit jestli je otevrenej port 6112 na druhem PC: neni otevrenej) a pripojit se z prvniho PC, otevrenou hru najdu, ale nepripojim se do ni.

Takze se zda, ze muj modem (XAVi X7822r-B+) nepropusti port 6112.
Zkousel jsem i vypnout firewally, ale beze zmeny, takze firewall ze hry vypadava.

Chyba bude nejspis v modemu, ale nevim si rady s nastavenim, teda povolenim portu 6112 mezi obema PC...
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Pokud se bavíme o vnitřní síti, tak defaultně je spojení mezi počítači realizováno switchem a mapování portů nebo jejich blokace nepřichází v úvahu. Chybu musíš tedy hledat někde jinde. Pochybuji, že bys měl vytvořeny izolované sítě, a to bys pak neviděl počítače navzájem.
Psychopath
Nováček
Nováček

vubec nevim kde je chyba, ale zjistil jsem, ze kdyz spustim Mirandu (ICQ klient) tak mi otevre celkem 3 porty, 2 s zadanou IP a jeden na localhostu, ktery nepouziva...

ten port je treba 1145 (pokazde se vygeneruje jiny v intervalu cca 1024-3000), mam teda spustenou Mirandu, najedu do Warcraftu 3 v nastaveni nastavim port pro hru 1145 a vytvorim hru, na druhem PC taky nastavim port 1145 a v pohode se pripojim do hry...

jenze je to nepohodlne kdyz to kazdy den musim zas menit, protoze mi Miranda otevre zas jiny port.

na originalnim portu co to ma bezet (6112) mi to nejde, tak fakt nevim kde je chyba
Psychopath
Nováček
Nováček

Dalsi postreh: zkousel jsem hrat po battle.net a nepripojim se (mam originalni W3) a ani na eurobattle.net se nepripojim, pri pouziti pripojeni Hamachi do jine site, se mi zas nenactou zadny hry, i kdyz tam jsou a melo by to jit

Kdyz si tak vzpominam, nedavno kdyz jsme chteli hrat Diablo II po siti, s prvnim spustenim po siti me Win XP vyzvali s hlaskou nejspis ohledne Win FW kde byli moznosti "Blokovat" "Odblokovat" az po odkliknuti teto hlasky nam slo spojit Dianlo II po siti, ale to se mi u W3 nestalo
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“