pájení na desce

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kebous
Nováček
Nováček

pájení na desce

Příspěvek od kebous »

Mám následující problém. Při zapnutém NTB se mi často stává,že se při malém drknutí do napájecího konektoru NTB vypne. Mám mrtvou baterku,takže záleží pouze na napájení ze sítě. Mám dojem,že je konektor na desce nějak nalomen a bylo by potřeba ho vyměnit.
Chci se zeptat jestli má někdo nějaké zkušenosti s pájením na desce. Zdali tam nemůžu zahřátím něco odpálit, nebo tak něco...
Předem díky za odpovědi
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Zaleží na pájce kterou vlastníš. Jestli máš nějakou stowatovku, tak ohřeješ půlku desky, jestli máš pájku na micro pajení a když se dobře trefíš, tak je možné to dát dohromady. Někdy jsou desky zalité filmem vosku, nebo tak nějak. :wink:
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (26100.2605)
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Veklý problém to není, pokud umíš dobře pájet.Trafopájkou se ale k té desce ani nepřiblížuj.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

"Trafopájkou se ale k té desce ani nepřiblížuj."

Pročpak ne?
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Protože ji zabiješ, trafopájká má velké elektormagnetické pole kolem sebe při zapnutí a vypnutí.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“