KOMPATIBILITA DDR 400MHz SAMSUNG s MSI s chipsetem n Force2

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

KOMPATIBILITA DDR 400MHz SAMSUNG s MSI s chipsetem n Force2

Příspěvek od Alois »

Zakoupil jsem Barton 2500+ na desce MSI K7N2 Delta-L nForce 18D DDR, Sockt. A, LAN (http://www.monima.cz/index_light.php?bo ... AL-&nazev=) a SAMSUNG DDR 256 MB 400 MHz.

Po zapnutí počítače v 90ti% diag. diody indikují špatnou paměť a počítač nejede :sad: . Když do něj vložím DDR na 266 MHz z práce, jede na 100% pokusů o spuštění. :o

Když otestuju 400Mhz paměť v počítači v práci, jede bez problémů a v memtestu projde bez jediný chybičky. :? - Podle mě je paměť naprosto zdravá... .

Když jsem to donesl do monimy na reklamaci - celý komp, tak se systém opakovaně rozjel a navíc jsem vyplázl 3 kila za neoprávněnou reklamaci. :x (jediný rozdíl proti mé konfiguraci byl jejich zdroj).

Můžete mi někdo napsat svůj názor na vzniklou situaci a případně jak prodejci prokázat nefunkčnost desky v kombinaci s danou pamětí, když se před ním jak na potvoru počítač rozjede?????

Díky moc Alois
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

nForce2 obcas na FSB 200 mívaj problemy se Samsung pametma... Podobnej problem tady mel Jiri Drak..... Pri 200FSB mu to proste nejelo a nejelo..... Jinak pameti jsou podle toho co pises v poradku takze na reklamaci bych vubec nemyslel.....

Jinak ja treba Samsung DDR 400 jedu v dualu na i865 a jsem uplne spokojenej.. zadnej problem. Pro nForce budes muset bud snizit FSB nebo sanout po jinych pametech.... :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Nejak jsem nikde nepostrehnul pri jaky rychlosti ti ty pameti nejedou.
Jestli mas nastaveno by speed, tak to dej na AUTO/100% nebo tak neco, aby pameti bezeli stejne jako FSB. Pak by nemel by problem dostat FSB/RAM na cca 180 a navic je to o dost rychlejsi nez pri 166/200.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Frekvence samsungu

Příspěvek od Alois »

Pameti, pokud system skoro nefunguje, jsou nastaveny na 200 resp. 400 MHz.
Pokud snizim jejich frekvenci na 333..system se chova naprosto stejne. Jejich frekvenci nelze nastavovat po 1 MHz :o((...nastavuje se to podle pomeru FSB:DRAM clock...je tam asi jen 10 moznosti. Po 333 Mhz je uz jen 400....zadny mezikrok

Pokud snizim frekvenci pameti na 333, k tomu zvysim napeti pameti na 2,7 a nastavim cas latency na 2,5...mam pri bootovani 50ti%ni uspesnost...a to uz mam dobrej pocit ze to funguje :oops:
dik za reakce
Alois
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Tak to je fakt divny, pokud to nenajede ani pri nastaveni 166/166 jinak vse default. Jeste to zkus hodit na 133/133. Chtelo by to zkusit nejakou jinou ramku, alespon 333, aby se ukazelo v cem je problem.
Jinak 400 samsungy dany na 333 mi jedou pri autonastaveni na 6-2-2-2.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Odpovědět

Zpět na „Paměti“