TV signál z 3650
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
TV signál z 3650
Ahoj,
mám postavené HTPC na grafické kartě ATI 3650. Obraz beru z S-Video konektor do SCART do CRT televize. Kvalita je bohužel dost mizerná, s DVD nesrovnatelná. Neustále mi běhá po obrazovce odspodu nahoru bílá linka. V Catalyst centru se mi nepovedlo nijak tento defekt vylepšit. Televize je 100Hz, v Catalystu mám obnovovací frekvenci na 25MHz (jiná volba u TV není). Rozlišení je nastaveno na 800x600. Kabel mezi HTPC a TV má délku 5m a konektory jsou obyčejné nepozlacené.
Díky předem za každou radu, zatím to vypadá, že jsem zbytečně vyhodil spoustu penez za HTPC, které nepoužiju.
P.S. Při připojení k monitoru je obraz bezchybný.
mám postavené HTPC na grafické kartě ATI 3650. Obraz beru z S-Video konektor do SCART do CRT televize. Kvalita je bohužel dost mizerná, s DVD nesrovnatelná. Neustále mi běhá po obrazovce odspodu nahoru bílá linka. V Catalyst centru se mi nepovedlo nijak tento defekt vylepšit. Televize je 100Hz, v Catalystu mám obnovovací frekvenci na 25MHz (jiná volba u TV není). Rozlišení je nastaveno na 800x600. Kabel mezi HTPC a TV má délku 5m a konektory jsou obyčejné nepozlacené.
Díky předem za každou radu, zatím to vypadá, že jsem zbytečně vyhodil spoustu penez za HTPC, které nepoužiju.
P.S. Při připojení k monitoru je obraz bezchybný.
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- beardie
- Středně pokročilý

- JMACH_JIM
- Začátečník

-
- beardie
- Středně pokročilý

- JMACH_JIM
- Začátečník

-
no ja ho chtel na DVD - uz mi ta hromada diksu leze na nervy, chtel jsem to vsechno hodit na HDD. samozrejme ze casem bude i HD, ale to ted neresim. muze ten kratsi kabel/zlecene konektory pomoct?
Intel Q6600, Gigabyte P35-DQ6, 4GB RAM, HDD 2x750GB (samostaně) + 1x320GB (systémový), 8800 GT 512MB, Sound Blaster X-Fi, monitor 24'' HP2465, Win Vista 32bit
- beardie
- Středně pokročilý

- glu
- Začátečník

-
A neni to taky o ovladaci? Viz: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0 . Pokud uz ho samozrejme nemas.
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
jsem ve stavu, kdy mi stačí koukatelná podoba. DVD kvalitu nevyžaduju, stačí kvalita TV vysílání.beardie píše:v lepsom obchode ti kvalitny kabel za nejaku zalohu urcite pozicaju, skus pozlatene konektory a tieneny, mohlo by to pomoct, analog ale velmi nevylepsis
Intel Q6600, Gigabyte P35-DQ6, 4GB RAM, HDD 2x750GB (samostaně) + 1x320GB (systémový), 8800 GT 512MB, Sound Blaster X-Fi, monitor 24'' HP2465, Win Vista 32bit
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
Můžeš mi to zkusit vysvětlit víc "po lopatě"? Kdyby TV nepodporoval předpokládám, že bych signál nedostal vůbec. Doufám že kabel správný mám. Composit mi nepomůže, protože na TV mám vstup na composite z odklápěcího šuplíku na boku - tedy nic na trvalé připojení. Vzadu mám jen SCART (hned tři).jankop píše:On ten problém může být docela zapeklitý. Ne každý televizor na SCARTu podporuje S-Video. A máš správný kabel S-Video/SCART? Ověřil bych si to a případně zkusil vyrobit redukci S-Video/Composite. Druhá cesta je ověřit, jestli se tvoje GK nedá přepnout do Composite módu.
Co myslíš tím "přepnout kartu do Composite módu"? Je to nejnovější GK od ATI ve své třídě (cca 3 měsíce vývojově stará).
- Pavlis
- Začátečník

-
beres to z toho multi konectoru z grafiky predpokladam nejakym adapterem co byl u grafiky. na propojeni pouzivas jakej kabel? S-Video ci compozite cili Cinch-Cinch? Kolega chtel rict ze ne kazdej scart na TV nemusi umet(mit pripojeny) potrebne piny na S-Video signal ci component.
Nejkvalitnejsi z analogu je Componentni signal(2barvy+1bila/cerna) pak je S-Video(barva a jas) a nejhorsi je composite (cinch).
takze zalezi jakou kombinaci podporuje tvoje tv. Pokud umi prijimat RGB, tak nejkvalitnejsi volba bude Component.
Nejkvalitnejsi z analogu je Componentni signal(2barvy+1bila/cerna) pak je S-Video(barva a jas) a nejhorsi je composite (cinch).
takze zalezi jakou kombinaci podporuje tvoje tv. Pokud umi prijimat RGB, tak nejkvalitnejsi volba bude Component.
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
obraz beru z S-Video konektoru coz je jeden z vystupu GK (pak tam jsou jeste dva DVI), zvuk standard ze zvukovky (integrovane). oba tyto kabely konci "na druhe strane" ve SCART konektoru co strkam do TV.
obraz dostavam, ale špatná kvalita - abych byl konkrétní, je to jako vysílání před 20 lety někde v kotlině kde není pořádný signál.
obraz dostavam, ale špatná kvalita - abych byl konkrétní, je to jako vysílání před 20 lety někde v kotlině kde není pořádný signál.
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
protože mám celkem 3 SCART zkusil jsem všechny. u stávajícího (AV2) je obraz nejlepší, v nastavení TV je u tohoto AV2 zapnutá volba "TV". AV mají nastaveno místo TV opět pouze AV.jankop píše:Ano, často jeden SCART na televizoru podporuje přepínání S-Video/RGB, druhý třeba Composte/RGB. Chce to znát specifikace TV a použít správný vstup. RGB Component je ovšem nepochybně nejlepší.
vím že je to hrozně kostrbatě napsané, ale dělám co můžu
- Pavlis
- Začátečník

-
a ses si jistej ze ten konektor na te karte je opravdu S-Video, vetsinou se jedna o nejakej multikonektor a dodava se k tomu redukce ci adapter. tys k ni nic nedostal?JMACH_JIM píše:obraz beru z S-Video konektoru coz je jeden z vystupu GK (pak tam jsou jeste dva DVI), zvuk standard ze zvukovky (integrovane). oba tyto kabely konci "na druhe strane" ve SCART konektoru co strkam do TV.
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
- JMACH_JIM
- Začátečník

-
- Pavlis
- Začátečník

-