Provider odchytava packety ICQ...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Provider odchytava packety ICQ...

Příspěvek od Soundczeck »

Provider odchytava packety ICQ. Je to vubec legální??? Dyť máme svobodu projevu atd.!!! Co vy na to? :evil:
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

odkud mas informace? jaky poskytovatel atd...?

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

konkretizuj to, zajímá mě to docela dost, musíš kouknout do smlouvy od toho připojení, musí to tam být nějak ošetřeno a zdůvodněno, jinak to pochopitelně legální není
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

pavel.minarik píše:konkretizuj to, zajímá mě to docela dost, musíš kouknout do smlouvy od toho připojení, musí to tam být nějak ošetřeno a zdůvodněno, jinak to pochopitelně legální není
Podle mě to je něco jako odposlech a to určitě bez povolení není legální, ani kdyby to bylo ve smlouvě (nesmí porušovat zákony) . Zajímalo by mě, jak na to ale přišel, protože dokázat takový chování ISP by byl asi problém .
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od mina »

Taky nechapu, jak by se to dalo zjistit....
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

chod s tym na sud v zmluve nemoze byt nic take ze mozu posluchat co robis co pises a podobne ja by som ich zazaloval,utrhol im ruku a ubil ich s nou :wink:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LeváRuka píše:Podle mě to je něco jako odposlech a to určitě bez povolení není legální, ani kdyby to bylo ve smlouvě (nesmí porušovat zákony)
ono je to složitější, dám příklad - zaměstanavatel Ti dá k dispozici počítač na práci, ty si na něm děláš i osobní věci, ale on si například protokoluje veškerou činnost - to může a je to naprosto legální, na okolnostech záleží, akorát nechápu proč zrovna ICQ
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jen jsem se chtěl optat, raději nebudu konkrétní, nejde o velkýho ISP. Včera mi to tvrdil známej co od něj má připojení. Prej sleduje co si o něm lidi říkají. Bude to nějakej zakomplexovanej cip :?
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Soundczeck píše:Jen jsem se chtěl optat, raději nebudu konkrétní, nejde o velkýho ISP. Včera mi to tvrdil známej co od něj má připojení. Prej sleduje co si o něm lidi říkají. Bude to nějakej zakomplexovanej cip :?
Hm, tak to je dobrý, pavlačový drby aneb jedna paní povídala, brzo to poletí na smeťák. Já osobně tomuhle nevěřím.
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sorry, to není drbání, von to ví přímo od lidí co s tím providerem pracujou. takze zadny drby :x
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Nevim proc se divite. Clovek je tvor zvidavy ;-) Znamy rikal, ze za dob analogovych ustreden patrilo k folkloru 90% ustreden odposlouchavani hovoru. V elektronicke dobe je vse jeste snazsi. Mejly se v rade firem zamestnancum ctou. Udaje z proxyn (klidne i transparentnich o kterych nemate ani paru) kdo se dival na teen.sex.com ci gay.sex.com se vytahujou. ICQ, IRC i HTTP, POP3, SMTP komunikace se monitoruje. Sitovky se do promiskuitniho rezimu prepinaji. Webmaily jsou derave a nikdy nevite kdo se dostane ke vsem Vasim mejlum. Firme jako Seznam muzete treba verit ale verite vsem N stovkam jejich zamestnancu? Verite vsem N zamestnancum sveho ISP, ISP cilove strany, NIXu a dalsich routeru kterymi komunikace prochazi?

Timto nechci lidi co to delaji nejak obhajovat. Pouze rikam, ze uzivatel ktery soukroma/citliva sdeleni nesifruje je stejne [neco-mezi-blbosti-a-naivitou] jako ti, co nechaji nezamcene auto s klicem v zapalovani a polozenym technicakem na palubovce.

Nechces-li aby te nekdo odposlouchaval - sifruj. Zvedavci proste existujou a nic s tim nenadelas.

PS. O systemech jako Echelon se radeji zminovat nebudu :)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Soundczeck
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

miho píše:Nevim proc se divite. Clovek je tvor zvidavy ;-) Znamy rikal, ze za dob analogovych ustreden patrilo k folkloru 90% ustreden odposlouchavani hovoru. V elektronicke dobe je vse jeste snazsi. Mejly se v rade firem zamestnancum ctou. Udaje z proxyn (klidne i transparentnich o kterych nemate ani paru) kdo se dival na teen.sex.com ci gay.sex.com se vytahujou. ICQ, IRC i HTTP, POP3, SMTP komunikace se monitoruje. Sitovky se do promiskuitniho rezimu prepinaji. Webmaily jsou derave a nikdy nevite kdo se dostane ke vsem Vasim mejlum. Firme jako Seznam muzete treba verit ale verite vsem N stovkam jejich zamestnancu? Verite vsem N zamestnancum sveho ISP, ISP cilove strany, NIXu a dalsich routeru kterymi komunikace prochazi?

Timto nechci lidi co to delaji nejak obhajovat. Pouze rikam, ze uzivatel ktery soukroma/citliva sdeleni nesifruje je stejne [neco-mezi-blbosti-a-naivitou] jako ti, co nechaji nezamcene auto s klicem v zapalovani a polozenym technicakem na palubovce.

Nechces-li aby te nekdo odposlouchaval - sifruj. Zvedavci proste existujou a nic s tim nenadelas.

PS. O systemech jako Echelon se radeji zminovat nebudu :)
Šifrovat ICQ transport to se dá???? Pokud jo, tak jak? Celkem by mě to zajímalo.
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

pavel.minarik píše:
LeváRuka píše:Podle mě to je něco jako odposlech a to určitě bez povolení není legální, ani kdyby to bylo ve smlouvě (nesmí porušovat zákony)
ono je to složitější, dám příklad - zaměstanavatel Ti dá k dispozici počítač na práci, ty si na něm děláš i osobní věci, ale on si například protokoluje veškerou činnost - to může a je to naprosto legální, na okolnostech záleží, akorát nechápu proč zrovna ICQ
Nevím (ale tuším) jaká je praxe, ale takhel by to mělo vypadat podle zákona :
http://www.dkozak.cz/blog/2004/03/05-e-maily.html

Jenom taková perlička, znám firmu, kde chtěli po zaměstancích napsat hesla k firemní síti a e-mailu do obálky a že je podle pravidel Úřadu pro ochranu hosp. soutěže budou opatrovat.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LeváRuka píše:Nevím (ale tuším) jaká je praxe, ale takhel by to mělo vypadat podle zákona :
s tímhle naprosto nesouhlasím, ve chvíli kdy sedí borec u mýho PC a má ode mě zadanou práci za kterou mu platím, tak mám nárok to kontrolovat, stačí dát do smlouvy odstavec, že žádný soukromý využívání a že veškerá činnost je monitorovaná a hotovo
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:
LeváRuka píše:Nevím (ale tuším) jaká je praxe, ale takhel by to mělo vypadat podle zákona :
s tímhle naprosto nesouhlasím, ve chvíli kdy sedí borec u mýho PC a má ode mě zadanou práci za kterou mu platím, tak mám nárok to kontrolovat, stačí dát do smlouvy odstavec, že žádný soukromý využívání a že veškerá činnost je monitorovaná a hotovo
Toto se pomerne obsirne resilo na lupe. Vicemene z toho vyplynulo, ze schranku typu uctarna@firma.cz ma zamestnavatel pravo cist a typu jmeno.prijmeni@firma.cz uz ne. Nepomuze dokonce ani smlouva protoze listovni tajemstvi je jisteno zakonem(ustavou?) ktery nelze zrusit ani souhlasem obou stran (takovy odstavec smlouvy by pak byl jednoduse neplatny).
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Soundczeck píše:Šifrovat ICQ transport to se dá???? Pokud jo, tak jak? Celkem by mě to zajímalo.
Pro vetsinu klientu existuji pluginy. Ja pouzivam plugin GPG pro SIM. Pokud by pro tveho klienta nic takoveho nebylo tak v nejhorsim pripade zasifrujes externim programkem (v KDE treba kgpg ktery umi sifrovat obsah schranky) do podoby s ASCII Shieldem (sifrovana podoba vyuzivajici pouze znaky, ktere se pri prenosu "nezmrsi") a odesles.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

miho píše:Vicemene z toho vyplynulo, ze schranku typu uctarna@firma.cz ma zamestnavatel pravo cist a typu jmeno.prijmeni@firma.cz uz ne. Nepomuze dokonce ani smlouva protoze listovni tajemstvi je jisteno zakonem(ustavou?) ktery nelze zrusit ani souhlasem obou stran (takovy odstavec smlouvy by pak byl jednoduse neplatny).
jestli to tak opravdu je, tak je to podle mě zase jedna z těch sprostejch podrazáckej sviňáren co jenom nahrává lumpům a podvodníkům, kteří by tak mohli vynášet důvěrný informace z firmy a když by je u toho někdo načapal, tak by ho ještě šli žalovat

BTW: půlka firem by rovnou mohla jít k soudu, protože přesně tohle nerespektuje

sorry za OT, ale nemohl jsem si pomoct
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

miho píše:
Soundczeck píše:Šifrovat ICQ transport to se dá???? Pokud jo, tak jak? Celkem by mě to zajímalo.
Pro vetsinu klientu existuji pluginy. Ja pouzivam plugin GPG pro SIM. Pokud by pro tveho klienta nic takoveho nebylo tak v nejhorsim pripade zasifrujes externim programkem (v KDE treba kgpg ktery umi sifrovat obsah schranky) do podoby s ASCII Shieldem (sifrovana podoba vyuzivajici pouze znaky, ktere se pri prenosu "nezmrsi") a odesles.
a pre windows?
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

JJ píše:a pre windows?
Sim je i pro windows. SIM umi sifrovani komunikace minimalne mezi jinymi SIMy a LICQ klienty. S tim Gpg pluginem jsem si hral a nejake divne to bylo (moje chyba....).
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

JJ píše:a pre windows?
Stahni si PGP. Uz jsem to davno nepouzival ale starsi verze bezpecne umely sifrovat i obsah schranky a take se umely "zazrat" do "originalniho" ICQ klienta a do Outlooku.

Klice jsou mezi GPG a PGP plne kompatibilni.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“