Provider odchytava packety ICQ...
Moderátor: Don
- Soundczeck
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Provider odchytava packety ICQ...
Provider odchytava packety ICQ. Je to vubec legální??? Dyť máme svobodu projevu atd.!!! Co vy na to? 
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- LeváRuka
- Začátečník

-
Podle mě to je něco jako odposlech a to určitě bez povolení není legální, ani kdyby to bylo ve smlouvě (nesmí porušovat zákony) . Zajímalo by mě, jak na to ale přišel, protože dokázat takový chování ISP by byl asi problém .pavel.minarik píše:konkretizuj to, zajímá mě to docela dost, musíš kouknout do smlouvy od toho připojení, musí to tam být nějak ošetřeno a zdůvodněno, jinak to pochopitelně legální není
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ono je to složitější, dám příklad - zaměstanavatel Ti dá k dispozici počítač na práci, ty si na něm děláš i osobní věci, ale on si například protokoluje veškerou činnost - to může a je to naprosto legální, na okolnostech záleží, akorát nechápu proč zrovna ICQLeváRuka píše:Podle mě to je něco jako odposlech a to určitě bez povolení není legální, ani kdyby to bylo ve smlouvě (nesmí porušovat zákony)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Soundczeck
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jen jsem se chtěl optat, raději nebudu konkrétní, nejde o velkýho ISP. Včera mi to tvrdil známej co od něj má připojení. Prej sleduje co si o něm lidi říkají. Bude to nějakej zakomplexovanej cip 
ASUS M2N-E, AMD Athlon 64 3200+ Orleans, Transcend 1024MB DualChannel kit, ATI Radeon X1600PRO 256MB, 2x WD250GB SATA2
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hm, tak to je dobrý, pavlačový drby aneb jedna paní povídala, brzo to poletí na smeťák. Já osobně tomuhle nevěřím.Soundczeck píše:Jen jsem se chtěl optat, raději nebudu konkrétní, nejde o velkýho ISP. Včera mi to tvrdil známej co od něj má připojení. Prej sleduje co si o něm lidi říkají. Bude to nějakej zakomplexovanej cip
- Soundczeck
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
Nevim proc se divite. Clovek je tvor zvidavy
Znamy rikal, ze za dob analogovych ustreden patrilo k folkloru 90% ustreden odposlouchavani hovoru. V elektronicke dobe je vse jeste snazsi. Mejly se v rade firem zamestnancum ctou. Udaje z proxyn (klidne i transparentnich o kterych nemate ani paru) kdo se dival na teen.sex.com ci gay.sex.com se vytahujou. ICQ, IRC i HTTP, POP3, SMTP komunikace se monitoruje. Sitovky se do promiskuitniho rezimu prepinaji. Webmaily jsou derave a nikdy nevite kdo se dostane ke vsem Vasim mejlum. Firme jako Seznam muzete treba verit ale verite vsem N stovkam jejich zamestnancu? Verite vsem N zamestnancum sveho ISP, ISP cilove strany, NIXu a dalsich routeru kterymi komunikace prochazi?
Timto nechci lidi co to delaji nejak obhajovat. Pouze rikam, ze uzivatel ktery soukroma/citliva sdeleni nesifruje je stejne [neco-mezi-blbosti-a-naivitou] jako ti, co nechaji nezamcene auto s klicem v zapalovani a polozenym technicakem na palubovce.
Nechces-li aby te nekdo odposlouchaval - sifruj. Zvedavci proste existujou a nic s tim nenadelas.
PS. O systemech jako Echelon se radeji zminovat nebudu
Timto nechci lidi co to delaji nejak obhajovat. Pouze rikam, ze uzivatel ktery soukroma/citliva sdeleni nesifruje je stejne [neco-mezi-blbosti-a-naivitou] jako ti, co nechaji nezamcene auto s klicem v zapalovani a polozenym technicakem na palubovce.
Nechces-li aby te nekdo odposlouchaval - sifruj. Zvedavci proste existujou a nic s tim nenadelas.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- Soundczeck
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Šifrovat ICQ transport to se dá???? Pokud jo, tak jak? Celkem by mě to zajímalo.miho píše:Nevim proc se divite. Clovek je tvor zvidavyZnamy rikal, ze za dob analogovych ustreden patrilo k folkloru 90% ustreden odposlouchavani hovoru. V elektronicke dobe je vse jeste snazsi. Mejly se v rade firem zamestnancum ctou. Udaje z proxyn (klidne i transparentnich o kterych nemate ani paru) kdo se dival na teen.sex.com ci gay.sex.com se vytahujou. ICQ, IRC i HTTP, POP3, SMTP komunikace se monitoruje. Sitovky se do promiskuitniho rezimu prepinaji. Webmaily jsou derave a nikdy nevite kdo se dostane ke vsem Vasim mejlum. Firme jako Seznam muzete treba verit ale verite vsem N stovkam jejich zamestnancu? Verite vsem N zamestnancum sveho ISP, ISP cilove strany, NIXu a dalsich routeru kterymi komunikace prochazi?
- LeváRuka
- Začátečník

-
Nevím (ale tuším) jaká je praxe, ale takhel by to mělo vypadat podle zákona :pavel.minarik píše:ono je to složitější, dám příklad - zaměstanavatel Ti dá k dispozici počítač na práci, ty si na něm děláš i osobní věci, ale on si například protokoluje veškerou činnost - to může a je to naprosto legální, na okolnostech záleží, akorát nechápu proč zrovna ICQLeváRuka píše:Podle mě to je něco jako odposlech a to určitě bez povolení není legální, ani kdyby to bylo ve smlouvě (nesmí porušovat zákony)
http://www.dkozak.cz/blog/2004/03/05-e-maily.html
Jenom taková perlička, znám firmu, kde chtěli po zaměstancích napsat hesla k firemní síti a e-mailu do obálky a že je podle pravidel Úřadu pro ochranu hosp. soutěže budou opatrovat.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
s tímhle naprosto nesouhlasím, ve chvíli kdy sedí borec u mýho PC a má ode mě zadanou práci za kterou mu platím, tak mám nárok to kontrolovat, stačí dát do smlouvy odstavec, že žádný soukromý využívání a že veškerá činnost je monitorovaná a hotovoLeváRuka píše:Nevím (ale tuším) jaká je praxe, ale takhel by to mělo vypadat podle zákona :
- miho
- Čestný člen

-
Toto se pomerne obsirne resilo na lupe. Vicemene z toho vyplynulo, ze schranku typu uctarna@firma.cz ma zamestnavatel pravo cist a typu jmeno.prijmeni@firma.cz uz ne. Nepomuze dokonce ani smlouva protoze listovni tajemstvi je jisteno zakonem(ustavou?) ktery nelze zrusit ani souhlasem obou stran (takovy odstavec smlouvy by pak byl jednoduse neplatny).pavel.minarik píše:s tímhle naprosto nesouhlasím, ve chvíli kdy sedí borec u mýho PC a má ode mě zadanou práci za kterou mu platím, tak mám nárok to kontrolovat, stačí dát do smlouvy odstavec, že žádný soukromý využívání a že veškerá činnost je monitorovaná a hotovoLeváRuka píše:Nevím (ale tuším) jaká je praxe, ale takhel by to mělo vypadat podle zákona :
- miho
- Čestný člen

-
Pro vetsinu klientu existuji pluginy. Ja pouzivam plugin GPG pro SIM. Pokud by pro tveho klienta nic takoveho nebylo tak v nejhorsim pripade zasifrujes externim programkem (v KDE treba kgpg ktery umi sifrovat obsah schranky) do podoby s ASCII Shieldem (sifrovana podoba vyuzivajici pouze znaky, ktere se pri prenosu "nezmrsi") a odesles.Soundczeck píše:Šifrovat ICQ transport to se dá???? Pokud jo, tak jak? Celkem by mě to zajímalo.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
jestli to tak opravdu je, tak je to podle mě zase jedna z těch sprostejch podrazáckej sviňáren co jenom nahrává lumpům a podvodníkům, kteří by tak mohli vynášet důvěrný informace z firmy a když by je u toho někdo načapal, tak by ho ještě šli žalovatmiho píše:Vicemene z toho vyplynulo, ze schranku typu uctarna@firma.cz ma zamestnavatel pravo cist a typu jmeno.prijmeni@firma.cz uz ne. Nepomuze dokonce ani smlouva protoze listovni tajemstvi je jisteno zakonem(ustavou?) ktery nelze zrusit ani souhlasem obou stran (takovy odstavec smlouvy by pak byl jednoduse neplatny).
BTW: půlka firem by rovnou mohla jít k soudu, protože přesně tohle nerespektuje
sorry za OT, ale nemohl jsem si pomoct
- johny128
- Začátečník

a pre windows?miho píše:Pro vetsinu klientu existuji pluginy. Ja pouzivam plugin GPG pro SIM. Pokud by pro tveho klienta nic takoveho nebylo tak v nejhorsim pripade zasifrujes externim programkem (v KDE treba kgpg ktery umi sifrovat obsah schranky) do podoby s ASCII Shieldem (sifrovana podoba vyuzivajici pouze znaky, ktere se pri prenosu "nezmrsi") a odesles.Soundczeck píše:Šifrovat ICQ transport to se dá???? Pokud jo, tak jak? Celkem by mě to zajímalo.
- tosuja
- Začátečník

-
- miho
- Čestný člen

-