Jaký monitor 19" CRT okolo 6000?

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Jaká značka je podle vás nejlepší v poměru cena/užitná hodnota?

Samsung
13
27%
AOC
8
17%
iiYAMA
13
27%
ADI
3
6%
LG
3
6%
Benq
0
Žádná hlasování
Jiná
8
17%

Celkem hlasů: 48
Čestmír Houška
Nováček
Nováček

Jaký monitor 19" CRT okolo 6000?

Příspěvek od Čestmír Houška »

Potřebuju poradit s koupí monitoru. Chtěl bych CRT 19" a koukal jsem na AOC 9Klr nebo ADI P900. Který z nich je lepší a nebo znáte ještě lepší v dané cenové relaci (do 7000 s DPH)? Uvítám i rady/zkušenosti od dlouhodobějších majitelů těchto nebo podobných 19" CRT monitorů.
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Hm Hm no neviem neviem ci zozenes nieco naozaj dobre za tu cenu je to naozaj malo aby to bol dobry monitor si myslm
Honzax
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzax »

IMHO za to cenu nic dobreho nesezenes. To AOC urcite nebrat, ten druhej neznam.. Napada me co se podivat po nejakem starsim, v tehle cenove hladine muzes sehnat i EIZO a podobne kousky. Pred casem jsem mel adresu na firmu co po netu prodava repasovane monitory. (s tusim pulrocni zarukou) Bohuzel si ji nepamatuji. Chtelo by to trosku patrat. Mohlo by se ti to vyplatit.
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Trosku si prisetri.

Příspěvek od G.O'S »

Ono za 7000,- toho zrona moc kvalitniho nekoupis. Zkus si nasetrit aspon 10 000,- a budes mit vetsi vyber. Bohuzel kvalita se zacina objevovat az u monitoru nad 15000,-
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

za 7000,- toho moc kvalitniho asi nekoupis...
ale samsung samtron 19" 96BDF (.20mm(H),85kHz,1600*1200/68Hz,TCO99,plochý) mi prijde z techhle levnych monitoru jako docela zajimava volba...
i kdyz muj nazor je takovej, ze se na monitoru setrit NEMÁ !! :))
Farin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Farin »

Kecy, kecy, kecy od nezkusenych a zapsklych lidi, kteri prosazuji jen znacku. Mam uz 1.5 roku AOC 9Glr+ a nemuzu si stezovat. Jedu standardne na 1280x1024@85Hz a sedim u komplu cely rok prumerne tak 8 hodin denne a nemam sebemensi problem. Cena tohoto monitoru je nyni cca 4300 bez DPH. Ohledne Klr nemam vlastni zkusenost, avsak nekteri lide si jej chvali.
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

Presne tak treba radsej viac investovat do monitoru lebo ten nekupujes kazdy rok ako PC (upgrade)
Proste monitor ti ostane tak na 4-5 rokov
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

a jeste ohledne toho AOC. Nepripada mi, ze bych byl zapsklej clovek co ho zajima jen znacka,ale monitory AOC mi pripadaj fakt tragicky... pri poradani LAN party si toho dost vsimam u lidi co ho vlastni... sorry
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

LoL aka nahoda aj robim LAn Party a tiez si fsimam teketo skutocnosti ludia tam maju vescinou LG 17 je to hrozny pohlad na ten obraz :-D
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

LG?

Příspěvek od G.O'S »

Od LG stoji za neco vetsinou jen ten nejvyssi model serie. Ale za jeho cenu vetsinou koupis uz neco kvalitnejsiho. Ostatni LG stoji opravdu za prd.
Kert
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Souhlasím s většinou ...

Příspěvek od Kert »

Souhlasím s tím že monitor za 7000 odpovídá ceně, od 10000 to začíná být zajímavé a kolem těch 15000 se na něj budeš moct koukat i za 2 - 3 roky. Osobě mam ADI G910 19" FD Trinitorn a sem taky naprosto spokojen. Nekoukej tak na značku ale spíš se jdi podívat do nějakýho gešeftu kde ti ukážou a můžeš to porovnat sám. Jinak doporučuju volbu u který budeš mít bezproblémovej servis a záruku.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

ja osobne mam
samsung syncmaster 19" 957MB (.20mmH,96kHz,1920*1440/64Hz, Magic Bright) a jsem absolutne spokojenej.. pravda ta cena byla vyssi,ale co bych pro svuj zrak neudelal.. ze jo..
na LAN party kdyz ho postavim i vedle tech "lepsich" AOC tak hmmmm nevim nevim :))
dr_x
Nováček
Nováček

Fujitsu-Siemens

Příspěvek od dr_x »

Mam od nich uz pres rok 17" a zatim naprosta spokojenost. Obraz ostry, barvy tak jak maji byt, pohoda...

Maji je treba tady: http://eshop.cs23.cz
AMD Athlon 3000+ - Spire WhisperRock III cooler - MSI K7N2 Delta-ILSR - 2x Kingmax DDR400 256 MB - MSI FX5900-VTD128 - 2x Seagate Barracuda ATA IV 80GB - 1x Seagate Barracuda V 120GB - Plextor PlexCombo 20/10/40-12A - DVD-ROM NEC DV-5500 - ATI TV Wonder PCI - Fortron LowNoise 300W - FSC Scaleo C792 17" CRT

Obrázek
ceko
Nováček
Nováček

AOC 9A+

Příspěvek od ceko »

pokud chces levny tak si vem tohle, obrazovka stejna jako u iiyamy vision master pro 413, vim to mam je oba, ale pokud se pro nej rozhodnes tak to aoc nechat 36 hodin jet a pokud bude obraz porad vpohode tak je to fajn pokud ne tak do tydne ti ho vymeni u tebe doma mam to vyzkouseno uz trikrat jsou proste spatny uz zx vyroby ale daj ti odzkouseny novy a ten slouzi "na furt", pokud vim tak AOC ma u nas nejrychlejsi servis, bohuzel ani iiyama se moc u reklamaci nepredvedla a viewsonic ani nemluve
...jedu jen na Winech a k linuxu se nevyjadruju...
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Mam Sampo KU-800 AlphaScan. Umí 1600x1200/75Hz, 1280x1024/90Hz 1024x768/120Hz a v obchodě jsem ho viděl za necelých 9000kč. Na Radeonu 9100 má hodně pěknej obraz i v 1280x1024 a dá se s ním i slušně pracovat.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
kachliik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kachliik »

Hlavně si prosím tebe nekupuj Samsung. Teda pokud nemáš pořádě velkej stůl, oni si snad při výrobě těch monitorů myslej že dělaj ledničky, nebo co. :D Teda nic proti Samsungu paměti jsou skvělý, ale ty monitory by mohli dělat menší a lehčí. Můj názor
Blackened
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blackened »

oukej takze ked chces naozaj monitor tak tu mas sajtu na ktorej je celkom schopne porovnavanie monitorov aj uplne parametry

http://www.hwzone.com/id/s/cat/monitor :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

kachlíík:
tak to si monitor od samsungu asi hodne dlouho nevidel...
jak rikam mam Samsung Syncmastera 19" mb a na 19ku je to i docela malej monitor.. (dozadu) nevim ale kdyz ho porovnavam s jinyma tak fakt vidim jen plusy... krom ceny.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Když je někdo zvyklej na 15" tak těžko bude hledat konce 22" Samsungu. 30kg je ale slušná porce! :lol:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
first.indian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

monitor 19" do 7000Kč

Příspěvek od first.indian »

Dlouho jsem se rozhodoval jaký koupit monitor, měl jsem starou 15" a to nebylo to pravé ořechpvé :D Našetřil jsem si takových 13000 a zašel se podívat do obchodu CS21 ve Zlíně kde mají všechno pěkně vystavené! Aly ty ceny :shock: to je děs! Měl jsem zálusk na nějaký 15" LCD nebo 19" CRT ale když jsem na vlastní oči uviděl 15" LCD hned mi bylo jasné že to nebude to pravé(na tak malý monitor se mi hledět nechtělo) a tak jsem začal pokukovat po nějaké té 19"CRT! Po delším prohlížení možností trhu do těch 13000 jsem měl vybrané 2 favority:HYUNDAI 19'' IMAGEQUEST F910 (7780,- Kč bez DPH) a SAMSUNG SYNCMASTER 955DF 19'' TCO99 (7691,- Kč bez DPH) Poté se mi ale do ruk dostal časopis PCWORLD kde byl shodou okolností test 19" CRT monitorů do 24000! Samozřejmě byl vítězem testu monitor značky EIZO ale ten se nepohyboval v mojí cenově dostupné kategorii ale velmi mě zaujal monitor TARGA PEACOCK 19'' 19110-1 OSD TCO99 (5404,- Kč bez DPH)
který jsem si také koupil :D Jeho parametry byly za dané peníze opravdu překvapující : obnovovací frekvence kterou používám je při 1280*1024=100Hz což je docela slušné!! Maximální rozlišení je sice pouze 1600*1200=85Hz ale v této cenové kategorii je to lepší průměr. S tímto monitorem jsem velmi spokojený (mam ho už asi 6 měsíců) a zatím se nevyskytli žádné chyby v obraze mohu ho velmi doporučit! ale při případné koupi si dejte pozor na velmi rozdílné ceny. V některých obchodech jsou ceny odlišné i o 2000Kč takže se vyplatí hledat!
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“