Je moznost tuto chybu SMART este nejako liecit?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Je moznost tuto chybu SMART este nejako liecit?

Příspěvek od @Ravenman »

Obrázek

V podstate viem co tato chyba znamena.... skusal som Western Digital Diagnostics a v nom som aplikoval prepis nulami ale nepmohlo... je mi luto lebo som ho pred pol rokom kupil a stratil papiere je to 200 GB ATA disk ..
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Nie, neda sa to liecit.
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Re: Je moznost tuto chybu SMART este nejako liecit?

Příspěvek od Muad'Dib »

@Ravenman píše:V podstate viem co tato chyba znamena.... skusal som Western Digital Diagnostics a v nom som aplikoval prepis nulami ale nepmohlo... je mi luto lebo som ho pred pol rokom kupil a stratil papiere je to 200 GB ATA disk ..
Nuž, liečiť sa to nedá.
Ten prepis 0 je ináč dobrá vec, dá sa pomocou nej overiť, ako na tom ten povrch disku naozaj je. (Alternatívne by si sa na to mohol pozrieť pomocou programíku MHDD, ten je ešte lepší, celkom úplne geniálny.)
Prípadne by si sa ešte mohol pozrieť aj na program "HDD Regenerator", je aj na Hirenovom BootCD (no osobne som ho nikdy neskúšal, našťastie, takže o ňom nemôžem povedať nič viac než to, že sa tam nachádza; len sa mi zdá, že je kapitalistický, takže pozor - aj keď na tom CD-čku je už zrejme dostatočne "socializovaný".)

Ak sú tam ale takého hodnoty, čo vypisoval diagnostický program (wddiag.exe) od Western Digitalu?
Ten by ti mal vedieť zobraziť ako údaje SMART, tak aj vykonať celý test disku, no a na konci by ti mal zrejme vypísať, že by si ten disk mal vymeniť.

Ak si od neho však stratil faktúru alebo nemáš ani záručný list, tak... ak tí, čo ti ho dodali, nie sú kapitalisti, tak sa s nimi môžeš skúsiť dohodnúť, možno si ťa budú pamätať, prípadne budú mať o ňom nejaké záznamy, alebo sa len tak môžu pokúsiť vrátiť ho distribútorovi, veď oni vedia, od koho ho odoberajú.

Ak by ti však mal smolu (=sú to kapitalisti), tak sa ho ešte môžeš pokúsiť vrátiť to priamo výrobcovi, avšak (keďže od neho nemáš doklady) musí to byť najneskôr do konca zákučnej doby, ktorá v tomto prípade začína plynúť od údaja uvedeného na nálepke (štítku) na (vrchnom kryte) disku.
V tvojom prípade to budú s najväčšou pravdepodobnosťou 3 roky (môžeš si to u nich overiť aj pomocou sériového čísla).

Ak vieš po anglicky, skús sa napr. pozrieť sem, je to "výmena výrobku pre koncových používateĺov":
http://websupport.wdc.com/warranty/rmai ... nd&lang=en
A nezabudni si predtým poznamenať jeho sériové číslo, ktoré budeš potrebovať pri vypĺňaní formulárov.
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

akym sposobom o funguje ?? ja im poslem disk a oni mi poslu dobry disk ? je to zadarmo ak nieje po zarucnej dobe ?
Muad'Dib
Červená karta
Červená karta
Bydliště: Sobôtka 98/6, Rimavská Sobota, 97901, Slovenská republika, EÚ

Příspěvek od Muad'Dib »

@Ravenman píše:akym sposobom o funguje ?? ja im poslem disk a oni mi poslu dobry disk ? je to zadarmo ak nieje po zarucnej dobe ?
No, prepáč, niekoľko dní som tu nebol...

Tak... pravdu povediac, neviem presne, ako to funguje, keďže, ako som už spomínal, ja som to ešte nikdy neskúšal.

Tak zrejme by to malo byť zadarmo, veď je to "výmena výrobku v rámci reklamačného konania" teda aspoň to tak vyzerá.
I keď poštovné by si možno musel hradiť ty, tak by to nemal byť až taký problém, ono sa to asi posiela tuším do NSR,... už si nepamätám, kde som to čítal - takže v tomto sa môžem aj mýliť...
Takže aj tak by to malo byť výhodné.
(Teda dúfam, že ťa nepoplietla tá možnosť zálohovej výmeny, kedy ti ho oni pošlú aj vopred.)
(A... samozrejme, že sa to uplatňuje pred vypršaním záručnej lehoty, lebo po nej by už by celá procedúra bola akosi bezpredmetná...)

V každom prípade si to môžeš kedykoľvek vyskúšať, stačí ti len pripojenie na internet.

Ja to skúšať radšej nebudem, lebo raz som si to vyskúšal, len tak "nasucho", že ako to vyzerá a skúšal som, kam sa až dostanem, ale oni to berú naozaj vážne, hneď v úvodných štádiách tam máš zadať sériové číslo (aby si hneď vedel, či je ešte v záruke), no a potom si u nich vytvoríš akúsi virtuálnu schránku (volajú to tuším "konto"), kadiaľ bude prebiehať tá komunikácia.
No a chápeš, nechcel som im tam robiť bordel, keď všetky moje disky od WD fungujú zatiaľ bezchybne...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“