@Ravenman píše:V podstate viem co tato chyba znamena.... skusal som Western Digital Diagnostics a v nom som aplikoval prepis nulami ale nepmohlo... je mi luto lebo som ho pred pol rokom kupil a stratil papiere je to 200 GB ATA disk ..
Nuž, liečiť sa to nedá.
Ten prepis 0 je ináč dobrá vec, dá sa pomocou nej overiť, ako na tom ten povrch disku naozaj je. (Alternatívne by si sa na to mohol pozrieť pomocou programíku MHDD, ten je ešte lepší, celkom úplne geniálny.)
Prípadne by si sa ešte mohol pozrieť aj na program "HDD Regenerator", je aj na Hirenovom BootCD (no osobne som ho nikdy neskúšal, našťastie, takže o ňom nemôžem povedať nič viac než to, že sa tam nachádza; len sa mi zdá, že je kapitalistický, takže pozor - aj keď na tom CD-čku je už zrejme dostatočne "socializovaný".)
Ak sú tam ale takého hodnoty, čo vypisoval diagnostický program (wddiag.exe) od Western Digitalu?
Ten by ti mal vedieť zobraziť ako údaje SMART, tak aj vykonať celý test disku, no a na konci by ti mal zrejme vypísať, že by si ten disk mal vymeniť.
Ak si od neho však stratil faktúru alebo nemáš ani záručný list, tak... ak tí, čo ti ho dodali, nie sú kapitalisti, tak sa s nimi môžeš skúsiť dohodnúť, možno si ťa budú pamätať, prípadne budú mať o ňom nejaké záznamy, alebo sa len tak môžu pokúsiť vrátiť ho distribútorovi, veď oni vedia, od koho ho odoberajú.
Ak by ti však mal smolu (=sú to kapitalisti), tak sa ho ešte môžeš pokúsiť vrátiť to priamo výrobcovi, avšak (keďže od neho nemáš doklady) musí to byť najneskôr do konca zákučnej doby, ktorá v tomto prípade začína plynúť od údaja uvedeného na nálepke (štítku) na (vrchnom kryte) disku.
V tvojom prípade to budú s najväčšou pravdepodobnosťou 3 roky (môžeš si to u nich overiť aj pomocou sériového čísla).
Ak vieš po anglicky, skús sa napr. pozrieť sem, je to "výmena výrobku pre koncových používateĺov":
http://websupport.wdc.com/warranty/rmai ... nd&lang=en
A nezabudni si predtým poznamenať jeho sériové číslo, ktoré budeš potrebovať pri vypĺňaní formulárov.