Program na tvorbu webových stránek

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Program na tvorbu webových stránek

Příspěvek od Bathory »

Můžete doporučit něco pro začátečníky? Nic na složité programování, spiš dosazování do nějakých předdefinovaných šablon.
Bathory
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

ja jsem s uspechcem pouzival normalne Frontpage z MS OFFICE. Jeto jednoduchy a hlavne dostupny. Lidi na to nadavaji...nicmene musim konstatovat ze na my jednoduchy veci to vzdy stacilo.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Macromedia Dreamweaver MX 2004. Už se to tu párkrát řešilo
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

normálně Frontpage a neřešil bych to. neumí to zázraky, ale základní web se v tom spíchne za pár minut 8)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Ty tabulky dělaj FP furt problémy (Macromedii ale taky). I když FP2003 nějaký zlepšení přinesl :oops:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Fp ti vytvori strasne hnusny kod ve kterym se pak silene blbe neco hleda... (taky jsem v nem obcas neco delal)...

priste uz jen dreaweawer...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ICE píše:Fp ti vytvori strasne hnusny kod ve kterym se pak silene blbe neco hleda... (taky jsem v nem obcas neco delal)...

kolega Bathory kód skutečně neřeší :wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

zombie píše:
ICE píše:Fp ti vytvori strasne hnusny kod ve kterym se pak silene blbe neco hleda... (taky jsem v nem obcas neco delal)...

kolega Bathory kód skutečně neřeší :wink:
Také jsem dělal ve FrontPage (Office XP), ale jak jsem přišel na Dreamweaver, tak rychle od FP pryč. Třeba bude Bathory potřebovat pomoct s www a v tom kódu se nikdo nevyzná. A taky ta cena. Za FP 2003 bych 6500 Kč nedal
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

zombie píše:kolega Bathory kód skutečně neřeší :wink:
U MS FP nejde pouze o kód - jednotlivý stránky až tak strašně doprasený nejsou, hodně zbytečností lze vypnout v nastavení a kód se nechá učesat třeba přes LigtSpeed tak, že ani nevíš, že ho plodil FPˇ- teda až na tabulky... Problém je s celým webem - FP vytváří vlastní strukturu tzv. FrontPage Webu, která sice usnadní lamám přes Extensions údržbu webu, ale na druhý straně rozšíří počet souborů webu na dvojnásobek. A to už je u modemovýho připojení rozhodně podstatná věc. Pro první pokusy s webovou tvorbou je ale podle mýho názoru FP lepší, než cokoliv jinýho - ovládání je shodný s ostatními Office produkty a výsledek občas vypadá v editoru skoro stejně, jako potom v prohlížeči... :)
..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

JanHavlicek píše:Za FP 2003 bych 6500 Kč nedal
Jen tak pro zajímavost, kolik jsi dal za Dreamweaver?
..
JanoF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanoF »

ja som akurat vcera vyskusal od Sausage HotGog 7 Pro a to mozem povedat ze na robenie ale v zdrojakoch to je asi najlepsi soft co som zatial videl doteraz som sa uspokojil CuteHTML 1.2 :oops: ale stacilo na zdrojak :wink:
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Lemra píše:
JanHavlicek píše:Za FP 2003 bych 6500 Kč nedal
Jen tak pro zajímavost, kolik jsi dal za Dreamweaver?
No tak je to skoro dvojnásobek :oops: , ale za fakt kvalitní program
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

HTML-kit ... a nic jiného ... píšeš kód, krásně ti všechno zvýrazní a pak když uděláš mezeru v nějakym tagu, tak ti kráásně vypíše co tam de prsknout a co ne ... navíc má i integorvaný validátor apod... :wink:
Francie ... sladká Francie
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak jsem začal ve FP a pomalu si zvykám na to, že vždycky něco udělám, pak zjistím, že tudy cesta nevede a začínám znova, ale OK, chybama se člověk učí.
Myslím, že ty základní věci už jsem pochopil a časem z toho snad něco vyleze.

Psát v hltm kódu opravdu nemám v úmyslu, ikdyž všude čtu, že pro perfektní stránky to je nezbytnost.
Já už mám svoje programovací období za sebou. Bylo krásný, dlouhý a neopakovatelný. S tím už je ale konec!!!
Bathory
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

Bathory píše:Psát v hltm kódu opravdu nemám v úmyslu, ikdyž všude čtu, že pro perfektní stránky to je nezbytnost.
Já už mám svoje programovací období za sebou. Bylo krásný, dlouhý a neopakovatelný. S tím už je ale konec!!!
ale jo... já se přiznám, když nutně potřebuju něco rychle udělat, taky vytáhnu FPčko ... taky to s ním jde :wink:
Francie ... sladká Francie
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Ještě jsem zapomněl na Antenna Web Design Studio - v aktuální verzi 1.6.72 je ke stažení třeba na http://www.stormdance.freeuk.com/antenna.exe. Je to celkem nekonvenční program, hezky se v něm pracuje a generuje celkem čistej kód. Zajímavým způsobem podporuje transparentní vrstvy, má krásný skleněný čudlíky a je malinkej - pouze necelý 3 MB... :)
..
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lemra píše:Ještě jsem zapomněl na Antenna Web Design Studio - v aktuální verzi 1.6.72 je ke stažení třeba na http://www.stormdance.freeuk.com/antenna.exe Je to celkem nekonvenční program, hezky se v něm pracuje a generuje celkem čistej kód. Zajímavým způsobem podporuje transparentní vrstvy, má krásný skleněný čudlíky a je malinkej - pouze necelý 3 MB... :)
Mě ten odkaz nefunguje. :cry:

//Edit: OK, už stahuju odjinud. :)

//2 Edit: uživatel ALOIS mě upozornil na tečku, kterou jsi nechal na konci linku, opraveno a už to funguje, díky
Bathory
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Dík za upozornění - jsem debil. Příště to po sobě zkontroluju...
..
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

Je i něco jednoduššího i pro neznalé kódů jako FrontPage, ale free.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo už vim, Netscape Composer, součást balíku Netscape. je to tuším free, ale anglicky. dělá to o něco hezčí kód než FP
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“