Odstranění složky

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Kama
Začátečník
Začátečník

Odstranění složky

Příspěvek od Kama »

Mám problém s vymazáním složky,která nejde otevřít.
Napíšu to popořadě jak problém vznikl: Včera jsem si něco stahoval,bylo to na více částí a tak jsem použil prográmek USDownloader.V něm jsem nastavil kam to chci ukládat (program vytvořil novou složku) a šel jsem od kompu pryč.Podotýkám,že to dělám tak vždy a ještě se mi nic podobného nestalo.
Přišel jsem,už to bylo stažené,ale složka nejde otevřít,vyskočí mi okno se zprávou "C:\X\X\...ukazuje na umístění,které již není k dispozici atd." a když jí chci smazat,tak "Ze zdrojového disku nebo souboru nelze číst",nejde přesunout,zkopírovat,přejmenovat,prostě nic.Složka se tváří jako prázdná,ale když jí dám projet např. Avastem,tak ty soubory tam jsou,kontroluje je.
Poradí mi někdo jak se jí zbavit,smazat,protože mi zbytečně zabírá místo na disku.(V nouzovým režimu to taky nejde).Díky
DeFFzeS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeFFzeS »

Zkus ukoncit proces explorer (nejlip jeste k tomu v nouzovem rezimu) a pak to smazat pres prikazovy radek. Takhle se mi podarilo "smazat" uz par slozek co se jim moc nechtelo :) Mozna to pude mozna ne...
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

A jak to smažu pomocí příkazovýho řádku?Co tam mám napsat za příkaz?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

nj, to se obcas stava, ale netreba zoufat. stahni si freeware program Unlocker. Po instalaci a spusteni programu se ti v kontextovem menu pod pravym tlacitkem objevi nova polozka "Unlocker".

postupuj tedy takto:
1. na inkriminovanou slozku pravym tlacitkem
2. vybrat unlocker
3. vybrat pozadovanou operaci (smazat/prejmenovat/presunout)

je docela inteligentni, takze ti i sam unlocker navrhne reseni problemu, ktery zjistil. Velmi prakticke, zadarmo, ale nezapomen si vypnout automaticke spousteni. preci jen se takovy problem objevi jednou za cas a na to nemusi bezet porad rezident, ze ;).
---
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Unlockerem to bohužel nejde,nejde ani jedna z nabízených operací.
Soubor není zamčený proti používání či změnám,ale je to jako kdyby Win nevěděly kde je (...ukazuje na umístění,které již není k dispozici...) a nemohly ho smazat ani otevřít.
Jedině spustit systém z cd a vyhledat nějak na hdd ten soubor a smazat ho,ale to asi nejde.
Asi se na to vykašlu,holt budu mít 2GB zabitý do příští přeinstalace .. :lol:
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Co zkusit scandisk, nevim.
DeFFzeS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeFFzeS »

Mozna bych jeste zkusil procistit registry... treba ta slozka tam uz skutecne neni ale windows ti ji "ukazuje". Ale to uz jenom hadam... :?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“