Relocated sector count - raw value, jestli to správně chápu by měla ukazovat počet sektorů přemapovaných na záložní v důsledku chyb čtení. Např u disku ST310215A (bar III 10GB) se mi zobrazuje 0 i když se na disku vyskytují vadné sektory (2 fyzické). Zajímalo by mě za jakých podmínek logika disku usoudí že už je na čase relokaci provést a jestli existuje nějaký soft (od seagate určitě ne), který by jí dokázal vynutit. Tušíte někdo jak tohle funguje? Zajímavá informace by taky byla, kolika záložními sektory disky běžně disponují.
p.s.: podobré chování jsem už viděl i na novějších discích bar IV, jestlipak to není chyba v matrixu..
SMART - relocated sector count - raw value
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- test11
- Začátečník
SMART - relocated sector count - raw value
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
- KuKla
-
takhle starý disky většinou žádný přebytečný sektory na remapping nemají - proto je tam ta 0 a proto se ty vadný sektory objevují hned "na disku"
realokace se provede, pokud sektor nelze přečíst - nebo je výsledkem crc chyba.
vynutit realokaci ? ta se děje automaticky, pokud to elektronika disku umí...pokud ne, tak to těžko vynutíš. proto na to taky neexistuje žádnej software...
počet ? tipuju okolo 1MB maximálně...
realokace se provede, pokud sektor nelze přečíst - nebo je výsledkem crc chyba.
vynutit realokaci ? ta se děje automaticky, pokud to elektronika disku umí...pokud ne, tak to těžko vynutíš. proto na to taky neexistuje žádnej software...
počet ? tipuju okolo 1MB maximálně...
- test11
- Začátečník
RE
hmm, no neva. Koukám že máš volcano 11, jak je na tom s hlukem u 7ičky je to dost hrozný, jinak než na min rychlost nepoužitelný...
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2