Ahoj, jsem úplný nováček co se týče instalací operačních systémů a tak bych se chtěl zeptat na pár věcí.
Slyšel jsem od známého, že nejlepší cesta jak zálohovat soubory je rozdělení disku na dva oddíly při bootování instalačního DVD win vista. Tam si prý mám oddělit virtualní disk a naházet si tam mojí zálohu. Druhý disk naformátovat a reinstalovat a pak už to má jít. Je to skutečně takhle jednoduchý nebo jde o něco složitějšího?
Reinstalace Win Vista + Záloha
Moderátor: Loki5567
- FannyBoy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz disk rodelis pri instalaci, prijdes o vsechny data na nem. Pak se bude v systemu ovsem jevit jako disky 2. Nicmene jse stale o 1 fyzicky disk a kdyz dojde k nejhorsimu, zarvou obe partice. Tudiz zalohovat jinam.
A nez zacnes instalovat, je prave dobry cas, tam jinam ty veci zazalohovat
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- FannyBoy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
No to je výborný, by mě zjaímalo jak mám zálohovat takovejch 100GB když nemám žádnej externí disk ani nic podobnýho. Škoda že prostě by nešel rozdělit disk a tam to naházet tu zálohu a ten druhej reinstalovatmina píše:Kdyz disk rodelis pri instalaci, prijdes o vsechny data na nem. Pak se bude v systemu ovsem jevit jako disky 2. Nicmene jse stale o 1 fyzicky disk a kdyz dojde k nejhorsimu, zarvou obe partice. Tudiz zalohovat jinam.
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
existuji i programy, pri kterych neprijdes o data pri rozdelovani disku, ale je to risk, pokud ti to vytuhne uprostred zmensovani oddilu (muze to presouvat data na pocatek disku), tak si v haji a o neco prijdes/budes to zachranovat
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Briketa
- Začátečník

-
Já včera podstupoval stejnou operaci, ale netroufnul jsem si na ní bez zálohy dat na jiný disk. Použil jsem Paragon Partition Manager 8.0, jeho verze gratis byla na jednom CD z časáku. Normálně používám Gparted http://gparted.sourceforge.net/ , ale na tenhle disk mi nešel použít, stále se rozčiloval kvůli chybám na disku.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
NB: Dell Latitude 5510