Gigabyte 8I865GME-775-RH (775, 865G + ICH5, mATX)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
6Milda6
Nováček
Nováček

Gigabyte 8I865GME-775-RH (775, 865G + ICH5, mATX)

Příspěvek od 6Milda6 »

Zdravím,mám dotaz ohledně této desky.Chtěl bych vyměnit procesor Celeron D za nějaký dvoujádro,ale na stránkách výrobce jsem zjistil že v revizy 1.1 tyhle proc. nepodporuje.Těm stránkám moc nevěřím protože v počeštěný verzy stránek je nejnovější BIOS F2 http://www.gigabyte.cz/Support/Motherbo ... uctID=2358 ale v angl. verzy tam je BIOS F3(novější) který mám já nahranej.Proto moc nevěřím ani informaci o podporovanejch procesorech a spíše bych uvítal osobní zkušenosti.
Jde na týhle revizy taktovat?BIOS je nějakej osekanej i po zkratce Ctrl+ F1.Jestli taktovat jde tak podle toho budu vybírat i procesor např. Pentium Dual-Core E2180.
Díky za jakoukoli odpověď.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Zaprvy je dulezity vedet, co za revizi mas ty. Za druhy, procesor nejni jenom o multiplikatoru a FSB.
Kdyz deska startuje, do CPU se nahrava 1024b mikrokodu, ten defacto to CPU ozivi (opravuji se tim ruzne HW chyby etc..). mikrokody jsou v BIOSu.
Na ten CPU support list jsem koukal, opravdu tam nejsou. proc, vi buh...
No kazdopadne nejni problem si stahnout ten nejnovejsi bios a tu podporu rpo tyhle CPU do nej pridat, 100% kompatibilata ale zarucit nelze, takze spis od nekoho core pujcit a pak s novym biosem vyzkouset :wink:

...i kdyz si cek rika, ze dat 1k za g31 nebo g33 desku nejni zas takovej problem
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
6Milda6
Nováček
Nováček

Příspěvek od 6Milda6 »

Jak jsem napsal rev. 1.1. Aktuální BIOS F3(podle angl. stránek výrobce nejnovější). Tu zápůjčku procesoru od někoho jinýho beru jako krajní řešení,trochu se to ve mě šprajcuje za někým přijít "...ty hele puč mě procík...".manželka se taky nepujčuje :-D .
Spíše jestli tohle už někdo řešil.
A už na ty desce někdo taktoval?Ten BIOS je na tohle nějak chudej.Nejde taktovat ani v EASY TUNE5.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No pokud fakt nemas moznost si procak pujcit, tak bych to neresil - oficialne tam proste nejde, a cokoli budes delat abys to rozchodil, tak je to jen % sance ze to pojede.
6Milda6
Nováček
Nováček

Příspěvek od 6Milda6 »

Dobrá, tak když bych začal řešit otázku nové desky a procesoru co se nechá pořídit cca do 4000Kč aby tam bylo AGP a DDR I?A aby na tom šlo taktovat?
Moje současná sestava proc. CELERON D 346, gr. SAPHIRE X1650Pro 256MB, 2GB RAM.Zatím budu mít tuhle grafárnu ale po čase bych koupil něco lepšího tak aby novej procesor měl trochu náskok aby pak novou "uživil".Nechci slyšet rady "kup si desku s DDR II nebo III atd." :) na to fakt nemám lowe :( .
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No ono bys musel asi vymenit i zdroj ... je to jak lavina :oops:

Desek s AGP a podporou C2D je malo,a le tady davam priklad.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... l-VSTA&s=n

Neco takovyhleho se snaz sehnat, strasne moc prace ti to usnadni v budoucnu. kde konkretne a jakou presne, neporadim, taky budes muset neco najit sam :razz:
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“