Jak zjistit dualchannel?
- GRACHUS
- Začátečník

Jak zjistit dualchannel?
Hojky,chci se zeptat,jak zjistím ,že mi paměti jedou v dualchannelu?Nějak jsi nesjem jistej,mam desku msi a navod říka,že paměti mají jít za sebou,ale na desce jsou ty barvy přeházené.A ještě jak velký vliv na výkon sestavy má u pamětí Command Rate??Četl jsem že hodnota 2 dost spomaluje systém.Bohužel mé paměti ji máji na 2.Thx. 
- jankacek
- Žlutá karta

-
- Erathian13
- Začátečník

Ke zjištění dual channelu ti kromě nastavení dle manuálu může posloužit třeba i Everest a co se týče druhé části otázky,přikládám odkaz
http://www.overclock.net/amd-memory/326 ... there.html
http://www.overclock.net/amd-memory/326 ... there.html
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- GRACHUS
- Začátečník

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
jo pochopil si to dobreGRACHUS píše:Takže synchronus znamena že paměti valí v dualu?Jinak cpu-z piše dual,tak asi to tak je.Fajn.Jinak co se tyče comand rate tak jsem pochopil spravně že sniženi vykonu při 2 je 2-3%?
Ještě otázečka co se týče swapu,kde ho vypnout,pokud mám dostatek paměti...A bude to mít vliv na výkon?Zrychlení...?
swap ja osobne nevypinam, ani nepises co mas za OS, jestli visty tak to absolutne neres
- GRACHUS
- Začátečník

- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud mas dost pameti (2GB+) tak ho muzes vypnout. Pokud teda nehrajes hry, ktery si to dokazou vcucnout rychleji, nez reknes svestka.
Ja osobne ho mam vyply (2.5GB RAM, XP).
Vypina se pod: pravy klik na tento pocitac -> vlastnosti -> zalozka upresnit -> sekce vykon -> klik na nastaveni -> zalozka upresnit -> uplne dole tlacitko Zmenit.
Vyber jednotku, kde mas swap, prepni to pod tim na "nepouzivat strankovaci soubor" a dej Nastavit. Zavri to OKckem vsechno a restartuj.
Ja osobne ho mam vyply (2.5GB RAM, XP).
Vypina se pod: pravy klik na tento pocitac -> vlastnosti -> zalozka upresnit -> sekce vykon -> klik na nastaveni -> zalozka upresnit -> uplne dole tlacitko Zmenit.
Vyber jednotku, kde mas swap, prepni to pod tim na "nepouzivat strankovaci soubor" a dej Nastavit. Zavri to OKckem vsechno a restartuj.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů