ZDROJ!!!!!!!!!!!!

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ZDROJ!!!!!!!!!!!!

Příspěvek od Myš »

Dobrý den,chtěl bych se zeptat,já když zapnu počítač,tak všechno jede ,akorát si myslím,že základka jaksi nejede,ale větráky všude jedou,ale prostě nenaběhne,dám reset a nic,takhle to zkouším dokud počítač s obrazovkou nenaběhne a když naběhne někdy,tak se zase kousne a musím udělat tvrdý restart.Myslím si,že je to zdrojem.Mám 350W a ted jsem si koupil nový počítač s AM2 AMD Athlon 4600+,ATI RADEON X1650,2 GB RAM,HDD 200GB,DVD Mechanika.PLS ODEPIŠTE ČÍM by to mohlo být
Tomco
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomco »

Kdysi sem mival AMD 3500+ a 6800GT na 400W zdroji neznackovem a stihal to jen tak tak.... takze obavam se, ze na takovou sestavu je 350W fakt malo.
Dej si tam fortron blue storm 400W a mas klid

V radeonech se nevyznam, ale predpokladam, ze vykonove je na tom asi lepe jak 6800GT...
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

a nevíte náhodou jak bych zjistil na jaký stránce nebo nějaký program na zdroj jaký potřebuji přesně pls
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

ještě bych se chtěl zeptat,pls jak mám připojit hdd a mechaniku na jednu IDE kšandu HDD na master a mechaniku na slave??
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

díky moc
Reider
Nováček
Nováček

Příspěvek od Reider »

ATI RADEON X1650 chce min 400W zdroj
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

vyměnil jsem zdroj a nic :sad:
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Máš zapojený speaker? Žádný pískání? Jakou máš MB? Dělalo to od začátku, nebo až po nějaké době?

Ta sestava není nijak žravá, takže zdroj stačí bohatě libovolný Fortron klidně i 300W s trochu silnější 12V větví

Jako první zkus clear cmos

ohledně IDE kšandy: HDD zapojit na konec kabelu a je potřeba mít switche u hdd na master a mechaniky slave a taky IDE kabel 80žílový
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

Dělalo to už od začátku,tak jsem zkusil vyměnit zdroj a nic,jo a nějaký to pískání tam bylo slyšet,ale ted mi to zatuhává a blbě zapíná.

HDD mám na master
Mechaniku mám na slave

MB.:GIGABYTE GA-M56S-S3

Neměl bych ještě flashnout bios??Ale dyžtak mi musíš napsat jak.

Speaker?
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Pokud je něco špatně, tak většinou je to signalizováno pískáním. Kombinace delších a kratších písknutí něco signalizuje.

Flashovat zatím nemůžeš, když to ani nezapneš, nebo nemáš jistotu, že to při flashování nevytuhne. Příčin může být opravdu hodně, takže to je o laborování. Musíš postupně hledat čím to může být. Jako první zkus provést clear cmos - na desce je někde switch s tímto názvem /viz manuál/, který přepneš na pár vteřin a pak to dáš zase z5. Jo a předem radši odpoj napájecí kabel ze zdroje! Pak se uvidí co dál.
Asus P5K Deluxe, E8400 @4200Mhz 1.4V, Thermalright Ultra-120 Extreme, 933Mhz 4x1GB A-DATA, WD5000AAKS + silencer, Gainward 8800GTS 512MB @780/1850/2230, X-Fi Fatal1ty, Corsair HX520, Lian Li A10, Nec 20WGX2
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Reider píše:ATI RADEON X1650 chce min 400W zdroj
:lol: ta sestava si vezme v burnu max 250W vic ne, pokud to nebude shit zdroj jako EC, LC apod. tak to utahne i 300W Fortron

Jinak pokud ti nepomuze clear CMOS, tak postupne zkouset komponenty nekde jinde, pokud mas moznost
.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

já bych to rozebral a zkusil znova složit, ale můj tip je spíš že deska nastaví latence RAM a frekvenci, ale napeti zustane na 1,8V a oni to nezvladaj takze to zamrzne nebo se to vubec nerozjede
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

uplne prvni : pouzivat EDIT a INTERPUNKCI....kdo to ma cist

programy na vypocet potrebneho vykonz udroje jsou v sekci ostatni HW, hledej

dve veci na jednu ksandu....na mechanice das zezadu jumper na SL (slave), a na disku na MA (master)....je to tam popsany

MK: 80zilovej kabel NENI nutnej, staci 40ti
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

díky za radu :twisted:
Jirka76
Začátečník
Začátečník

rada

Příspěvek od Jirka76 »

Neber to nejak osobne, nemyslim to spatne. Zkus poprosit nejakeho kamarada nebo znameho, ktery ma zkusenosti a znalosti aby ti s tim pomohl. Podle tvych odpovedi bych rekl, ze o tom nemas moc paru.
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

Godzzila píše:já bych to rozebral a zkusil znova složit, ale můj tip je spíš že deska nastaví latence RAM a frekvenci, ale napeti zustane na 1,8V a oni to nezvladaj takze to zamrzne nebo se to vubec nerozjede
Jak mám udělat to nastavení té latence RAM???PLS poradte my už jsme s kámošem vyzkoušelli snad všechno,ale tadyto nevíme pls :o
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

Myš píše:Jak mám udělat to nastavení té latence RAM???PLS poradte my už jsme s kámošem vyzkoušelli snad všechno,ale tadyto nevíme pls :o
už jsi udělal clear cmos? Dostaneš se do biosu?
srna píše: MK: 80zilovej kabel NENI nutnej, staci 40ti
udma66/100/133 potřebuje 80žil, netvrdil jsem že to nepojede s 40žílovým vůbec, ale kdo by dnes používal UltraDMA2 u nového HDD
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

MK....taky fakt, pak se ovsem nabizi otazka proc tam vubec cpat IDE HDD...ale pokud uz tam je, asi by bylo dobry tam hodit 80ti zilovou ksandu
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Jirka76
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jirka76 »

Myš píše:
Godzzila píše:já bych to rozebral a zkusil znova složit, ale můj tip je spíš že deska nastaví latence RAM a frekvenci, ale napeti zustane na 1,8V a oni to nezvladaj takze to zamrzne nebo se to vubec nerozjede
Jak mám udělat to nastavení té latence RAM???PLS poradte my už jsme s kámošem vyzkoušelli snad všechno,ale tadyto nevíme pls :o
:lol: :lol: :lol:
Myš
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Myš »

myslíš,že to bude tím 40Ti žílovým kabelem??
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“