Projekt: Black Dragon by Aigor

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Projekt: Black Dragon by Aigor

Příspěvek od Aigor »

Zkusím publikovat taky jeden svůj mod - je to spíš velmi lehká modifikace mého bigtoweru Chieftec Black Dragon (odkud jsem převzal jeho název). Většinou jsem se nechal inspirovat na fóru, ale s přestávkama na něm pracuju už asi přes rok, protože s rodinkou a v paneláku bez dílny to jde fakt dost blbě... :twisted:

Obrázek

Moje základní přestava - nechci diskotéku, PC je víceméně server, takže něco decentnějšího, kolečka, madla, menší modding bočnice, lehké přisvícení katodou a integrované vodní chlazení.

Pokud možno maximum věcí si chci dělat sám, takže se snažím vyhnout kupovaným modding věcem.
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

a nebyli by za ten rok už ňáký fotečky? :)
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

souhlasim s drobkem a jeste otazka na styl jakeho draka to bude ? Cinskej , magickej , stredovekej , takovej ten dark&evil ? :D :D
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Jste moooc rychli a muj net pomalej :razz: , fotecky a aktualni vyvoj bude jeste dnes, nechtel jsem vsechno nacpat do prvniho prispevku.

Zajimaji me taky prubezne reakce at uz na to co mam hotove, tak i na to jak to planuju dal.

Drak tam bude ten co jsem dal do loga modu v prvnim prispevku, chci pouzit presne tenhle motiv.
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

a to chceš všude nacpat draka i s tím kroužkem?bez něj by to bylo o dost hezčí.A hoonem ty fotky :twisted:
Omlouvám se za hrubky!!
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Napred par fotecek komplet odmaskovane bedny + nastrel ukolu co pujde zmenit.

Obrázek

Takze prvni na radu prisly kolecka - koupeno v mistnim kovomatu za par korun, vetsi problem bylo vybrat nejaky u kterych se doctu max. povolenou zatez, nerad bych aby ten plast krupnul... On ten PC v plnem osazeni nebude zadny drobek, takze tak.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Pouzil jsem plastove s areataci, protoze kovove jsem v rozumne velikosti nikde nesehnal a aretaci beru jako nutnost, aby me komp necestoval po pokoji :wink:

Jen dodam, ze kolecka jsou na klasicky metricky srouby s vejirovyma podlozkama proti matici, takze drzi fest a neni problem kdykoli odejmout (jak se brzo ukazalo uzitecnym)
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

Aigor píše:On ten PC v plnem osazeni nebude zadny drobek, takze tak.
:evil: Nebude žádný drobek :evil: ne sránda já si to neberu osobně.hezký ale aby ty plasty fakt neruply.
Omlouvám se za hrubky!!
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

d.r.o.b.e.k. píše:a to chceš všude nacpat draka i s tím kroužkem?bez něj by to bylo o dost hezčí.A hoonem ty fotky :twisted:
ne-e, opravdu se mi libi jen ten motiv. Tahle zaslepka nikde nebude pouzita ani jednou, to by fakt kazilo vzhled. Nech se prekvapit :wink:
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

ale s tím kroužkem by to šlo použít jako mřížka fanu(ů).
Omlouvám se za hrubky!!
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

d.r.o.b.e.k. píše:ale s tím kroužkem by to šlo použít jako mřížka fanu(ů).
Slo, ale nelibi se mi kolem prave ten krouzek, IMHO to bude pri vetsim pruvanu delat hluk o hrany - mam radeji kulatou klasiku, nejmene restriktivni a take kvuli detem bezpecnejsi. Ostra lopatka umi svoje - vsichni asi zname.. :P
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

bohužel jo. :cry:
Omlouvám se za hrubky!!
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Dalsi na radu sel otvor pro fan nad zdrojem.
Vyhodou u chieftecu je moznost snadno cely blok i s plechem vyjmout, nevyhodou, ze 120mm se do nej nevejde.

Obrázek

Samozrejme jsem zvazoval moznost rozsireni, ale nechci prijit o moznost vyjimani pro snadnou demontaz a i moje moznosti ohledne svarovani, nebo brouseni jsou dost omezene (s primocarkou by me z kuchyne asi moje draha polovicka rychle hnala :P )
Take bych rad zachoval puvodni kovovy vzhled, barve se chci pokud mozno vyhnout, bylo by to pak zbytecne nachylne na prach i poskrabani a nechci na tom vsechno videt.

Zatim jsem tedy jenom upravil stavajici otvor, lupenkovkou vyrizl originalni mrizku, jemnym smirkem zahladil a pouzil klasickou dratovou mrizku.

Obrázek
Obrázek
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

Nee.udělej tam ňákou hezkou mřížku s plexi třeba jak to má bluewind(nechci abis to zkopíroval).
Ale ňákej motiv draka protože tahle mřížká to bude kazit k dragon stylu!
Omlouvám se za hrubky!!
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Neni to zezadu kam neni videt trochu zbytecny ?
Cas od casu vytahnu od zdi a prohrabnu luxem, na to mi fakt prijde hrani s plexi dost zbytecny.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Aigor píše:Neni to zezadu kam neni videt trochu zbytecny ?
Cas od casu vytahnu od zdi a prohrabnu luxem, na to mi fakt prijde hrani s plexi dost zbytecny.
je to zbytecny, je imho kravina vymejslet nejaky zbytecny mrizky ktery akorat rusej airflow a dejak hluk. Hlavne toho chiefteca nepokaz!
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

2 tx3rf: jj, taky se na to tak divam

A zatim posledni varka hotovych uprav (uz ted vidim, jak se na me sesypete, ze jsem toho za rok vic neudelal... ale zkuste se starat o rodinu a jeste modovat v panelakovem 2+1 :twisted: )

Na radu prisly madla. Dalo me dost praci neco sehnat, hledal jsem inspiraci u rackovych serveru, libi se mi cisty ucelovy technicky design, ale k mani byly same zdobene blbinky.
Nakones se zadarilo, tak sem vzal jeste par do rezervy. Pevne rukojeti z plne oceli, silne pochromovano, sirka 13mm tak akorat na chiefteca :)

Obrázek

Abych neposkrabal lak case, musel jsem pouzit matne hlinikove podlozky, ktere jsem podlepil jeste paskou.

Obrázek

Zespodu je plech skrine vyztuzen vylomenyma zaslepkama a jeste takovou mensi hruzou z merkura, kam jsem puvodne planoval uchytit radiator vodnika.

Obrázek
Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Dobry, me se to zatim libi.
Zrovna taky trochu predelavam server a delam podobne upravy, vzhled je az na druhem miste, hlavni je ucelnost. Takze plne osuhlasim s tim ze mrizka ve tvaru draka ji uchylarna u tohoto typu modu. Ja jsem dal na server kolecka normalni kovova, vydrzi velke zatizeni, ty plastove by meli taky vydrzet...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

M4r1hu4n3 píše:Dobry, me se to zatim libi.
Zrovna taky trochu predelavam server a delam podobne upravy, vzhled je az na druhem miste, hlavni je ucelnost. Takze plne osuhlasim s tim ze mrizka ve tvaru draka ji uchylarna u tohoto typu modu. Ja jsem dal na server kolecka normalni kovova, vydrzi velke zatizeni, ty plastove by meli taky vydrzet...
kde si sehnal ty kovovy kolecka? Neco takovyho stylu jako maj Lian-li?
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

2 M4r1hu4n3: ano, je to vic o ucelnosti, nez o vzhledu, ktery se okouka a musi lestit.

Kolecka co jsem kupoval garantuji zatizeni 15kg, takze 60kg ten server mit nebude.

Jinak dobrej vyber jsem videl v Globusu a nejakym tom Horn**/Ba** (furt si to pletu). Jenomze ty co sem tam videl zvednou zakladnu o nejakych 15cm coz hodne narusi stabilitu kvuli posunu teziste.

Navic je pak uz problem pri manipulaci, ja ty kolecka mam samozrejme otocne pro lepsi manevrovani, ale pri sirce case lehce presahujici 20cm se takovy lopaty uz neotoci.

Treba Lian-Li ma pekny kolecka, ale zase... je na tom vsechno videt (lesk) a neotaci, nutno case nadzvednout pri otaceni.

Kdyz jsem tam prskl trochu silikonu, manevruju s plne zatizenym kompem jednim prstem.
Stricekfido
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stricekfido »

Aigor píše: Kdyz jsem tam prskl trochu silikonu, manevruju s plne zatizenym kompem jednim prstem.
aby ti to neodjelo samo treba :-D
Odpovědět

Zpět na „Projekty“