Máte někdo s tímto zkutečnosti? Je opravdu monitor s Adobe RGB gamutem opravdu lepší v barevnym podání?
Moderátor: maXXmilian

Ano, je to v zelené barvě dost poznat, zelená je sytější. Ale zrovna Adobe RGB prostor se oproti sRGB liší jen v sytosti zelené složky, zbytek (modrá a červená) je stejný, takže si jako u černobílého monitoru nepřipadáš.Sheep-Master píše:Je opravdu monitor s Adobe RGB gamutem opravdu lepší v barevnym podání?

Můžeš nám prosím sdělit na jakém profi monitoru si pracoval? DíkyAigor píše:To je dost zvlastni otazka![]()
Samozrejme ze je lepsi, jinak by se nenamahali je vyrabet a lidi by za ne nedavali takovy prachy![]()
Osobne jsem mel moznost pracovat u profi monitoru jen par hodin. Za chvili prestanes zasnout a zacnes kroutit hlavou na tema hnusnejma fotkama, co sis o nich myslel, ze jsou upraveny. Ve druhe fazi - navrat na svuj monitor je to teprve poradny sok, ty nove fotky jsou jeste hnusnejsi nez si pamatujes jak byly na zacatku a nekolik dni si zvykas s nadavanim zpet na omezene barvy a na internetu procitas ceniky a recenze novych monitoru...
To bylo z pohledu fotografa, z pohledu hrace to necham na nekom jinem..

Tusim z tve otazky ton neduvery, nevim proc...NANAO píše:Můžeš nám prosím sdělit na jakém profi monitoru si pracoval? Díky

zle ta pochopil, treba si tu vetu precitat dvakrat a dostane presne opacny vyznam.Aigor píše:Tusim z tve otazky ton neduvery, nevim proc...NANAO píše:Můžeš nám prosím sdělit na jakém profi monitoru si pracoval? Díky
Byl to nejaky ColorEdge asi 20" s 12bit HW kalibraci. Bylo to pro znameho do grafickeho studia, tak jsme si to meli moznost prohlidnout. Ten navrat zpet k HP2025 nebyl prijemnej.

Nehledej v tom tón nedůvěry jen mne zajímalo o jakém monitoru byla řeč. Jen jsem se chtěl ujistit,že máme na mysli stejnou kategorii LCD. Ono není moc monitorů na trhu na kterých je tak vidět markantní rozdíl v reprodukci fotografie.Aigor píše:Tusim z tve otazky ton neduvery, nevim proc...NANAO píše:Můžeš nám prosím sdělit na jakém profi monitoru si pracoval? Díky
Byl to nejaky ColorEdge asi 20" s 12bit HW kalibraci. Bylo to pro znameho do grafickeho studia, tak jsme si to meli moznost prohlidnout. Ten navrat zpet k HP2025 nebyl prijemnej.

OK, je mi to jasne - on to zas tak markantni rozdil pro nezasveceneho neni, znam spoustu lidi co se budou rozplyvat nad fotkou z mobilu na 20"LCD... Ale kdyz jsem zvyklej si vypiplat fotku z RAWu, poladim krivky a pak srovnam na dvou tridach monitoru zelenou, nebo pletovky, tak je to nebe a dudy.NANAO píše:Nehledej v tom tón nedůvěry jen mne zajímalo o jakém monitoru byla řeč. Jen jsem se chtěl ujistit,že máme na mysli stejnou kategorii LCD. Ono není moc monitorů na trhu na kterých je tak vidět markantní rozdíl v reprodukci fotografie.

Přesně to jsem měl na mysli.Aigor píše:OK, je mi to jasne - on to zas tak markantni rozdil pro nezasveceneho neni, znam spoustu lidi co se budou rozplyvat nad fotkou z mobilu na 20"LCD... Ale kdyz jsem zvyklej si vypiplat fotku z RAWu, poladim krivky a pak srovnam na dvou tridach monitoru zelenou, nebo pletovky, tak je to nebe a dudy.NANAO píše:Nehledej v tom tón nedůvěry jen mne zajímalo o jakém monitoru byla řeč. Jen jsem se chtěl ujistit,že máme na mysli stejnou kategorii LCD. Ono není moc monitorů na trhu na kterých je tak vidět markantní rozdíl v reprodukci fotografie.
PS: to jen pro vysvetlenou pro ty, kteri nechapu na co "vyhodit" vic jak 6k za LCD