Komprimacia videa

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Lordofminor SVK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Komprimacia videa

Příspěvek od Lordofminor SVK »

Ahojte,

potrebujem poradit program, ktory by dokazal zmensit velkost AVI videa ktore ma 3 minuty cca a 2 GB? + je strasne rychle to vedio, da sa spomalit?
Najlepsie freeware
Dik
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Komprimacia videa

Příspěvek od Dzin »

Lordofminor SVK píše:Ahojte,

potrebujem poradit program, ktory by dokazal zmensit velkost AVI videa ktore ma 3 minuty cca a 2 GB? + je strasne rychle to vedio, da sa spomalit?
Najlepsie freeware
Dik
Avi neni formát! Napis co to je... do jakoho formátu to pak chces? Stáhni si GSspot na pomoc... Měl by ti pomoci VirtualDubMod, ale až nám řekneš více.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Lordofminor SVK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lordofminor SVK »

Aha.. No proste potrebujem to video len spomalit a zmensit velkost.. Nic viac..
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

nejlepsi na editaci videa mi prijde TMPGEnc XPress. umi pracovat i s matroskou - mkv, coz jsem dlouho hledal. nicmene neni free. da se stahnout jako trial verze. dobry free je treba virtualdub
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Lordofminor SVK píše:Aha.. No proste potrebujem to video len spomalit a zmensit velkost.. Nic viac..
Ale napis nám formát, avi muže byt cokoliv, pak ti poradíme jak na to.
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Jako kodek bych pro avi doporučil Xvid, zvuk bych zakódoval do mp3, komprimaci bych dělal ve VirtualDubu případně Avidemuxu. Koukni se na tuto stránku, jsou tam šikovné návody, jak na to:

http://jech.webz.cz/navody.php
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Já bych třeba použil radeji DivX, delal jsem řadu pokusů mezi Xvid a DivX a jevil se mi lepší DivX, ale to už je jedno. Hlavně co má za zdrojove video....
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Dzin píše:Já bych třeba použil radeji DivX, delal jsem řadu pokusů mezi Xvid a DivX a jevil se mi lepší DivX, ale to už je jedno. Hlavně co má za zdrojove video....
No, především současný DivX codec je placenej a výše padlo něco o freeware, takže bych se přiklonil též k tomu Xvidu, který je zdarma (při srovnatelné kvalitě, i když si třeba mohl dosáhnout u DivXu určitých lepších výsledků, jak píšeš, ale záleží také na verzi DivX codecu, jeho nastavení a pořád jde pouze o kompresi do formátu MPEG-4 ASP), stejně jako zmiňované programy VirtualDub(Mod) a Avidemux.

Popř. lze komprimovat do modernějšího H.264 (MPEG-4 AVC) pomocí x264 enkodéru..

http://jech.webz.cz/x264.php

Především by tady ale ze strany autora threadu měl padnout ten screen z GSpotu, jinak se nemá cenu dál bavit, resp. radit.
show must go on..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

shadow píše: No, především současný DivX codec je placenej a výše padlo něco o freeware, takže bych se přiklonil též k tomu Xvidu, který je zdarma (při srovnatelné kvalitě, i když si třeba mohl dosáhnout u DivXu určitých lepších výsledků, jak píšeš, ale záleží také na verzi DivX codecu, jeho nastavení a pořád jde pouze o kompresi do formátu MPEG-4 ASP), stejně jako zmiňované programy VirtualDub(Mod) a Avidemux.

Především by tady ale ze strany autora threadu měl padnout ten screen z GSpotu, jinak se nemá cenu dál bavit, resp. radit.
Tak lze použit starší nebo ten co dává jen logo reklamy... btw: autor by se mel projevit a hodit podrobnosti.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“