Deska, procesor nebo Monitor

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Deska, procesor nebo Monitor

Příspěvek od romis »

Ahoj lidi, ikdyž je to bude asi blbý dotaz poprosil bych vás o radu.
Jeden známý má starý počítač s procesorem Celeron 700Mhz. Jenže známý chtěl uprgadovat na Pentium III a když ho usadil do patice tak se při zapnutí PC nerožl monitor. Jenže při vrácení původního procesoru do slotu se monitor také nerozsvítil. skoušel jsem všecko možný od kontroly celého zapojení až po proměřování voltáže na komponentech multimetrem.do všeho jde správné napětí, a jádro procesoru hřeje.zkoušel jsem taky zapojit monitor k jinému PC ale monitor se přepl do režimu active ale nerozsvítil se. Chtěl bych se vás tedy zeptat: může být v háji procesor,základní deska nebo jen monitor??ps.jiný monitor jsem ještě připojit nezkoušel.Děkuji za odpověď .A nezlobte se za můj blbý dotaz,obvykle problémy vyřeším ale tenhle se mi zatím vyřešit nepodařilo. :( :(

//edit Wilik - presun z ost. desek
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

No ten monitor by se rozvitit mel, u jakyhokoli PC... Pipe ten comp pri startu vubec nejak, vetraky se toci?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
romis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romis »

Ano větráky se točí, bohužel ten comp nemá PC speaker takže nedokážu diagnostikovat chybu..noo ten monitor jsme zkoušeli na I Mac počítači.ten by měl umět nasdílet obraz i do druhého monitoru. Starý monitor se přepne do režimu active ale nerozsvítí se.. :x
AMD Athlon 4000+ jádro san diego,DFI lan party nf4 ultra-D skt939,GeForce 8600GTS,2GB (DUAL 2x1GB) DDR433 Corsair Twinx XMS PRO 2-3-2-6, LED,CoolerMaster FOX Centurion 5 CAC-FX5-UW, černo/stříbrný,NEC DVD±RW ND-3551, 16x8x/8x±R9, LabelFlash, bulk, černá
Rytmus
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Rytmus »

Možná že je oddelanej Motherboard mne se stalo neco podobnýho a mnel jsem potom vypalenej nejakej čip na desce takze sla do popelnice
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

romis píše:Ano větráky se točí, bohužel ten comp nemá PC speaker takže nedokážu diagnostikovat chybu..noo ten monitor jsme zkoušeli na I Mac počítači.ten by měl umět nasdílet obraz i do druhého monitoru. Starý monitor se přepne do režimu active ale nerozsvítí se.. :x
Bez PC speakeru ses v ... Nezbyva ti nic jinyho nez jednotlivy komponenty nekde vyzkouset - ne ze pripojis monitor k Macu a domnivas se, ze neak nabehne, 100% vyzkouset.
Usetril by sis mnoho casu a prace, kdyz bys sel do nakyho bazaru a za stovku ci 2 koupil cely PC obdobnyho vykonu :lol:
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Zkus polaborovat s RAMkama, jestliže nemáš kontakt tak se ti monitor také nerosvítí. Ono stačí do těch RAMek drcnout a občas to končí tak jak popisuješ. Normálně by ti aspoň pípal ten Speaker a dle toho bys mohl poznat kde je zakopaný pes. U těchhle starých PC je vždy celkem problém s oxidací kontaktů, zkus vytáhnout ty paměti, očistit kontakty (stačí přegumovat), vyfoukat sloty a pak raději zkoušet po jednom modulu.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“