Přetakt DDR3 Kingston 1066MHz

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
Dirty
Začátečník
Začátečník

Přetakt DDR3 Kingston 1066MHz

Příspěvek od Dirty »

Zdravim. Vlastním tyto paměti:

Značka: Kingston Value RAM
Typ: DDR3
CL: 7
Frekvence: 1066MHz
Napětí (podle ceníku) 1.5V
Set: 2x512 + 2x1024MB
Na paměti ještě přijdou tyto chladiče pro lepší chlazení

Kód: Vybrat vše

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45381

A o co mi jde? Rád bych tyto trošku přetočil, taktování pamětí jsem nikdy nezkoušel. Netuším ani orientačně o kolik MHz by se dala zvednout frekvence, či o kolik snížit časování, ba ani jaké maximální napětí snesou.
Pokud by mi někdo mohl poradit orientačně o kolik se to dá přetaktovat, a na co si dát pozor, abych si je nezničil, byl bych velice vděčný.

Předem děkuji. :)
Erathian13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Erathian13 »

Řekl bych,že je vůbec nemá cenu taktovat natož pak kvůli nim kupovat speciální chladiče.Je to Value RAM takže se ani žádné velké taktování nedá očekávat.Na optimální hodnotu by ses dostal tak kdybys to zvýšil o nějakých 80 Mhz,pak už se dost zvyšuje latence a časování,což už nemá smysl...

:)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Pokud do pamětí nepouštíš nějaká exterémní napětí, není třeba chladič, paměti jsou většinou jen vlažné.
Z osobních zkušeností bych řekl, že paměti je možné s přiměřeným zvýšením napětí přetaktovat (při automatickém časování) přibližně o úroveň výš. 333-400-533-667-800-1066-1333-1600...
Latence narozdíl od frekvence většinou výkon moc neovlivňuje.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Odpovědět

Zpět na „Paměti“