Zvláštní chování pc

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Zvláštní chování pc

Příspěvek od Bucho95 »

Lidi při sestavení počítače a zapojení se mi děje divná věc - všechno běží na max otáčky (3 větráky + chladič) ale na monitoru se nic neukazuje, ani základka nepípá - jinak na základce svítí zelené světlo. Nevíte čím by to mohlo být?
Jinak sestava : Asus n650i p5n-e sli, E7200, Corsair 750W - problém ve zdroji bych určitě neviděl je nový a už na pohled velmi výkoný. Ale u základky nevím - ta podporuje totiž nové 45nm procáky až se novým biosem a já si verzi na tomhle nemůžu ověřit, myslíte že by to mohlo být tím? (zase mi ale připadá že kdyby nepodporovala, tak by vůbec nešla spustit.)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Mohlo by to být starým biosem, i kdyby si tam nedal procesor, tak se ti větráky roztočí, si to klidně zkus, druhá možnost je, že je deska v háji.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já bych to viděl také na BIOS. Měl jsem desku a osadil processorem a vše naběhlo, jen nebyl identifikován processor, musel jsem dát nový BIOS, vidím to podobně. Stáhni nejnovější BIOS a udělej upgrade, máš přeci jenom dost nový processor. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní chování pc

Příspěvek od X-COM »

Bucho95 píše:Corsair 750W - problém ve zdroji bych určitě neviděl je nový a už na pohled velmi výkoný.
To je zcela nezpochybnitelný důkaz toho, že zdroj je v pohodě...
Spíš deskou to bude.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Je to podle me opravdu deskou,mozna ze ho umet nebude umet kloudne vubec...
Deska ti naskoci,roztoci vetraky,to je normalni ale nepozna cpu a na tom se sekne
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“