AMD Sempron 3000+ jde pretaktovat ? Jak

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AMD Sempron 3000+ jde pretaktovat ? Jak

Příspěvek od slax »

Muzem nejak pretaktovam amd sempron
3 000+ 1,8ghz ? jak dekuji za rady :)
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Si myslíš že mám věšteckou kouli a že uhodnu tvůj zbylý HW??? :?

BTW na netu je fura članků o přetaktování ... :wink:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

resp vim jak ho pretaktovat na to sem prave prysle zvysil sem to o 0,50mhz :D tak o kolik to asi zvysit ? aby vydrzel ? je to ten boxovanej...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

slax píše:resp vim jak ho pretaktovat na to sem prave prysle zvysil sem to o 0,50mhz :D tak o kolik to asi zvysit ? aby vydrzel ? je to ten boxovanej...
přečti si FAQ hlavně....
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

ktery presne ?
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

radsej vsetky.. :roll:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

a dokavad to vsechno neprectes tak se raci o nic nepokousej :)
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

ja s nim jedu stabilne na 2,6GHz pri 1,55V vic nejde
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Obecne se da rict ze 2,6 - 2,7GHz, ale na to se spolehat nemuzes.. 2,2-2,4GHz by ale nemel byt sebemensi problem. Zalezi co na to deska, protoze prave ta muze byt brzdou. Nizky nasobic procesoru vyzaduje OC friendly desku. Az si prectes zaklady, budes vedet o cem tu mluvim.
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tak uz sem si o tom pocetl..

Příspěvek od slax »

Tak uz jsem si o tom cetl :-) Procak jsem zatim taktl jen na 2 000Mhz...
Desku mam ASUS K8N4-E SE (nforce 4)napeti mam na auto pri plne zatezi mi to zere 1,520 a 1,536V teplota CPU 53°C teplota zakladky je 48°C (pri plne zatezi) jedine co jsem zvetsil byl bus speed z 200 na 230 nasobic sem nechal na 9x.. jeste to asi zvyhnu na 2,4 jen nevim jake mam dat napeti.. a jak to udelat kdyz sem dal bus speed na 250 tak mi Prime95 nerozpoznal HW..:-( +muzete mi poradit jakej chladic koupit ?? tet mam ten original co tam byl (box) :roll: :oops: .. dík moc za rady
EDIT//
Docela se mi libi tenhle chladic myslite ze ho na tu desku narvu ??
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33865
jeste vcera se mi komp (celkove)tak moc nehral az co jsem tam dal do PCI wifinu.. je to nejaky levny shit.. a strasne moc se hreje navic je pod grafikou takze tam moc neproudi vzduch..
EDIT ZNOVA :lol: :oops:
prave jsem vratil bus speed na 200mhz..(kvuli teplote) ale vsechny programy (Cpu-Z,EVEREST atd) ukazuji ze bezi na 201 nevite proc ? je to normal ?:)
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: tak uz sem si o tom pocetl..

Příspěvek od Palec123 »

slax píše:Procak jsem zatim taktl jen na 2 000Mhz...
Desku mam ASUS K8N4-E SE (nforce 4)napeti mam na auto pri plne zatezi mi to zere 1,520 a 1,536V teplota CPU 53°C teplota zakladky je 48°C (pri plne zatezi)
Sempron 3000+, tak jako drtiva K8 procesoru ma default napeti 1.4V. Tech 1.536V je uz dosti vysoka hodnota, taktuj nejdrive s defaultnim napetim.
slax píše:jedine co jsem zvetsil byl bus speed z 200 na 230 nasobic sem nechal na 9x.. jeste to asi zvyhnu na 2,4 jen nevim jake mam dat napeti..
Pokud znas zaklady, mel bys taktovat po malych kruccich.

Pokud jsi jen zvednul fsb, nediv se ze se na 250MHz pocitac nechyta. Je treba samozrejme pomoci delicky drzet ramky kolem jejich defaultnich frekvenci ( pokud samozrejme nemas nejake lepsi pameti ) a take snizit nasobic frekvenci HTT!! Zaklady si prosim te osvoj dukladne, mel bys taktovat jen v pripade, ze vis co delas.
slax píše:+muzete mi poradit jakej chladic koupit ?? tet mam ten original co tam byl (box) :roll: :oops: .. dík moc za rady
EDIT//
Docela se mi libi tenhle chladic myslite ze ho na tu desku narvu ??
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33865
Freezer je klasika, je to oblibenej chladic za dobry penize + jednoducha instalace..
slax píše:prave jsem vratil bus speed na 200mhz..(kvuli teplote) ale vsechny programy (Cpu-Z,EVEREST atd) ukazuji ze bezi na 201 nevite proc ? je to normal ?:)
Jo to je normalni, bylo to tak uz predtim nez jsi taktoval..

Hlavne v biosu nastav spravne napeti na procesu (1.4V) uvidis ze teplota rapidne klesne i s box chladicem.
Romanius
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Romanius »

semprony jsou stare sunky
BioHazardus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BioHazardus »

jestli neni lepsi nez chladic koupit nejaky dvoujadro s boxem z bararu...
CPU: i5 2400S, RAM: 8GB DDR3 1333MHz, VGA: ATI HD7950 3GB, MB: ASUS P8Z68 V-LX , HDD: Samsung HD501LJ 500GB, SSD: Micron RealSSD C400 256GB, PSU Corsiar HX520W, LCD Acer 27" S273HLBMII -- PC is Water cooled :)
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

to bych musel koupit i ramky a zakladku ;)
kubeskuku
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD Sempron 3000+ jde pretaktovat ? Jak

Příspěvek od kubeskuku »

:) :) :) :) ja s mojim sempronem 3000 su na 2.2 gHz a stabilne...akorat je lepsi dat novy chladic jinak se dost zahriva nebo ohluchnes jak se ten vetrak rychle toci
mb:gigabyte: ga-m52l-s3 cpu:sempron-3,2GHz
gpu:asus en8600gt 512mb ram:a-data ddr2/800 3x1Gb
hdd:segate 250Gb sata2 zdroj:350w/12cm fan
bedna:ca codegen-c9 monitor:aoc 17´´
klaveska,myš,repromon.,pc=modding
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

:stupid:

Já bych ho zavřel za zneuctívání hrobů.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

ale :roll: kdyz se trochu popozene, tak porad je to slusny procak
Obrázek
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

DEVastor píše:ale :roll: kdyz se trochu popozene, tak porad je to slusny procak
Mě šlo o to, že vykopal dred z června pro nic důležitýho, ne že vykopává starý procáky :D.

Radši nás někdo zamkněte ať se to tu nerozšiřuje..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

tuhle vasi snahu vsechno zamykat vazne nechapu... co je na tom spatneho ze v diskuzi o taktovani Sempronu 3000+ uverejnil svuj vysledek? :roll: podle tebe by bylo lepsi aby kazdy zacinal nove vlakno? to by tu pak byl pekny bordel!
Obrázek
slax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slax »

tak hele.. ja jsem v tu dobu nevedel o taktovani nic..(pritom kompy sem skladal uz 4roky predtim a v knizce stavime si pocitac.. (podle toho sem se naucil skladat pc) bylo o taktovani jen zvyhneme napeti a pridame fsb.. jenze ta doba uz je davno pric..! i kdyz ve skladani pc se nic nezmenilo dokonce i diody mi svitili na prvni pokus :D ale to je tet jedno) precetl jsem faq... a vsechno mozny hledal sem na netu atd..a s tim sempronem jsem se dostal 2 600stabilne...:-) uznavam byla to moje chyba to co sem sem napsal... nic sem si o tom neprecetl...uz sem doufal ze to nekdo smazal .. a zase to tu je :D tak to prosim uz nekdo smazte..
taky mi s tim taktovanim pomohl nejmenovany clovek na icq:D
tet mam pentium dual core E2180 a dal jsem ho krasne na 3ghz:-)
MOTHERBOARD: ASUS K8N4E-SE soc.754 nForce4 CPU: AMD ATHLON 3200+ Venice 512KB L2 Cache RAM: Kingston PC 3200 1x 512mb CL 3.0 1x 1gb CL 2.5
GK: ATI HD 2600xt MSI CORE:800Mhz MEMORY:700Mhz 256MB DDR3 CASE: COOLERMASTER Elite 331 PSU: REDSTAR LC-B400ATX 400w (upgrade brzo) HDD1: Segate ST3120811AS 120GB HDD2: Segate ST3320620AS 320GB
TV OUT: Leadtek WinFast TV2000XP Global Wifi: TP-LINK TW-WN510G Atheros Monitor: BENQ FP71G+ 17
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“