zopar otazok ohladom W.Server2003

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zopar otazok ohladom W.Server2003

Příspěvek od @Ravenman »

Chcel by som sa vas opytat zopar veci ohladom tohoto os

Ked som prihlaseny ako uzivatel skupiny "power users" tak ked chcem vykonat nejaku administrativnu cinnost tak musim vzdy pri danom aplikacnom okdaze odkliknut "Run As..(spustit ako)" ale to ma zdrzuje ,nieje nejaka moznost priamo zadat tento spustaci prikaz do cieloveho riadku daneho odkazu ??
napr

Kód: Vybrat vše

"X:\Program Files\Program\abc.exe"  RUNAS=admin
Ale ta aplikacia ide ked ju spustim ako Run as... administrator

Druha otazka znie : Ako mam povolit konkretne uzivatelovi alebo urcitej skupine aby mohla spustat jednu aplikaciu ? viem ze napr."power users" mozu instalovat a pustat certifikovane aplikacie ale ta aplikacia co im chcem dovolit nieje certifikovana ... tak ako im ju povolit , skusal som cez prava na zlozku ale to je vyhrada cisto filesystemu , to treba nastavit niekde v policy editore ale kde konkretne to neviem ...

Dakujem za rady vopred
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Zacnu druhou otazkou, kliknes na soustitelnej soubor pravym, properties, zalozka security a tam pridas jednotlivy uzivatele/skupiny jimz chces prava pridelit, taky zvolis jaky prava. Jde to i pres zastupce.

To prvni na co ses ptal je znamo jako "secondary logon" Kdyby ti nestacilo, co ti napisu, google po zadani tohodle urcite poradi. priklad za 1000 slov:

runas /user:username cmd
....a pripadne

runas /?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
@Ravenman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od @Ravenman »

dakujem a chcem sa spytat este ci je mozne pre nejakeho bezneho uzivatela skupiny "users" nastavit namiesto vychodzeho Program Files inu zlozku ?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Bohuzel, jmenit dou pouze slozky kam nainstalovane programy ukladaji nastaveni/data.
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“