Čus.
Mam v PC 3 Seagate disky (občas 4), ale jeden (co mam asi už skoro 2 roky - ST3320620AS) se prostě občas v BIOSu nenačte. BIOS při inicializaci disků asi na minutu sekne a pak vyplivne zbylé disky bez tohoto. Už ten lag poznam, takže ihned vypnu PC a za 20 sekund zase zapnu (aby se nepřeflashoval BIOS ) a už je vše v poho. S tim diskem jinak NIKDY nebyly žádné jiné problémy, je celkem tichý, chladný a rychlý, data se neztrácejí... (:D) I když mě to obtěžuje, nepsal bych o tom, kdyby kámoš neměl podobný problém a do měsíce mu disk kompletně vodešel a přišel o 750GB dat (nepomohla ani záchrana)! Mě už to dělá asi od Vánoc a zatim sem to moc neřešil...
Víte-li co se děje, poraďte... díky.
Asi takto: http://img384.imageshack.us/img384/8876/diskjz0.jpg
Zdroj mam nějakej vobič Merkury nebo co 400W. Nikdy s nim problém nebyl... Nemyslim si, že by mu docházel dech... Ale ve zdrojích se moc nevyznam...
Zdroj je nekvalitní o tom není pochyb. Zkus sundat molex a podívat se, jestli nezoxidoval konektor, některý levnější zdroje to dělají. Má zdroj vyteklý kondíky?
Díky za radu. Asi se koupi nového zdroje stejně nevyhnu... Sem teď chtěl kupovat novou desku a Quadík. To se mam jako podívat do zdroje? To se mi moc nechce, ještě dostanu 230 , ale ty konektory vocheckuju. Myslíš jako, že při zapnutí PC zdroj nestíhá tomu disku dávat šťávu? To si nemyslim, ten disk normálně jede...
tohle nepoznas smartem !! muj 160 GB typicky konstrukcni chyba dela to same, a jeste nejake blbosti, tohle vazne zdrojem nebude kdyby to bylo zdrojem , tak by to delali i ostatni hardisky to je HDD vim co rikam muj ma taky smart OK všechno OK
To mi dela systemovej SATA disk, nejvic to mrzi pri probouzeni z S3, nevim cim to je, zdroj staci, udela to tak jednou za mesic..
Mercury jsou #!^@ zdroje, v posledni dobe porovnavam kvalitu podle vahy. U kamose odesel zdroj - Mercury 400W - vaha par gramu, SunPro 300W Xkrat tezsi (a na sestavu tez stacil), Fortron 350W opet Xkrat tezsi jak SunPro.
Takže mi odchází... Mam ho ani ne 2 roky a už by měl odejít? Hrozí ztráta dat? Protože mam starší 200GB Seagate (asi 3 roky) a ten se mi přehřál a od tý doby z něj víc jak 20MB/s čtení nedostanu (SMART taky ukazuje špatný hodnoty), ale používám ho na zálohy a jako přenosný disk a se spolehlivostí problém neni, ještě se nic neztratilo, jenom je pomalej a když je připojenej k PC a pustim nějakou DX aplikaci, PC lehne :DD. Jde mi hlavně o data a když ho ještě nemam 2 roky, dal by se tím pádem reklamovat ne?
OndraSter píše:To mi dela systemovej SATA disk, nejvic to mrzi pri probouzeni z S3, nevim cim to je, zdroj staci, udela to tak jednou za mesic..
PŘESNĚ! Comp výhradně hybernuji! A dicky to nenačtení disku jenom zdržuje...
OndraSter píše:
Mercury jsou #!^@ zdroje, v posledni dobe porovnavam kvalitu podle vahy. U kamose odesel zdroj - Mercury 400W - vaha par gramu, SunPro 300W Xkrat tezsi (a na sestavu tez stacil), Fortron 350W opet Xkrat tezsi jak SunPro.
Mercury je EC^2
Takže na comp s 1x FDD, 2x DVD-RW, 3-4 SATA disky, GF8600, TV kartou a ext. zvukárnou CREATIVE SB Audigy 2 Platinum Ex je ten 400W Merkur už málo? Zatim tam mam PIV ale chci vyměnit desku a dupat do toho Quad. Do výměny zdroje se mi moc nechce (to do výměny desky taky ne, ale kůli FSB...), ale asi si něco vyhlídnu. Stačí koupit nějakou 500 ale kvalitní (Fortrona nebo Tagana) nebo mam jít do 750?
Cunt píše:Takže mi odchází... Mam ho ani ne 2 roky a už by měl odejít? Hrozí ztráta dat? Protože mam starší 200GB Seagate (asi 3 roky) a ten se mi přehřál a od tý doby z něj víc jak 20MB/s čtení nedostanu (SMART taky ukazuje špatný hodnoty), ale používám ho na zálohy a jako přenosný disk a se spolehlivostí problém neni, ještě se nic neztratilo, jenom je pomalej a když je připojenej k PC a pustim nějakou DX aplikaci, PC lehne :DD. Jde mi hlavně o data a když ho ještě nemam 2 roky, dal by se tím pádem reklamovat ne?
Jo já bych ho zkusil reklamovat, ale je riziko že za něj dostaneš ještě něco horšího.
P4 2,4GHz Prescott na MSI Intel 865PENeo2, 4x512MB DDR 400MHz, nVidia Club3D 7600GS na Fujitsu siemens P17-2
Takže časem koupim 500 (nějakej kvalitní). Důležitý je, že teda nepotřebuju nic silnějšího... 500 za slušnej peníz seženu...
S tou reklamací uvidíme... když se neztratí data, bude mi blbý se v obchodě vohánět s blbym startem... Ale kdyby byly větší problémy, určitě na reklamaci zajdu... To mi snad vymění za novej disk ne?
Cunt píše:Takže časem koupim 500 (nějakej kvalitní). Důležitý je, že teda nepotřebuju nic silnějšího... 500 za slušnej peníz seženu...
S tou reklamací uvidíme... když se neztratí data, bude mi blbý se v obchodě vohánět s blbym startem... Ale kdyby byly větší problémy, určitě na reklamaci zajdu... To mi snad vymění za novej disk ne?
No záleží na tom kde to koupil, v některejch obchodech to mění za jinej opravenej. Jelikož ten tvůj do 30 dnů spravit nestihnou.
P4 2,4GHz Prescott na MSI Intel 865PENeo2, 4x512MB DDR 400MHz, nVidia Club3D 7600GS na Fujitsu siemens P17-2
??? Disky se opravujou??? Mě v jednom servisu řekli, že HDD je tak složitá součástka, že se jenom zahodí a vymění, že kdyby se v tom někdo vrtal, jenom by tomu uškodil... Že maximálně data recovery...
Jako bral sem to s nadsázkou (všechno za prachy de), ale něco na tom je...
jo mě to taky připadne divný, když to tam nějakej číńan za babku složí na kolenu, ale to je moje zkušenost a nejen moje ale i známých. Kolega reklamoval disk a po 14 dnech mu dali jinej, mechanicky v pořádku ale to hliníkoví tělo bylo omlácený jako pra.... a zamalovaný lihovkou
Takže mam (už asi 2 měsíce) novou desku, procík, zdroj (kvalitního Corsaira) a začala to pro změnu dělat PATA DVD palajda od LG (co se vrátila z reklamace, teda jako vyměněná) a dělá to při probuzení z uspání do RAMek, takže je to úplně na pí**, když potřebuju do 5s pustit PC a zistim, že tam ta mrcha neni, nejde ani přidat jako new HW, musim restart a to je horší než pouštět celej comp z vypnutí... Už jste někdo přišel proč se toto děje? Zdroj mam kvalitní a ta palajda je úplně nová...