Je něco vadný ?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Black Shadow
Nováček
Nováček

Je něco vadný ?

Příspěvek od Black Shadow »

Koupil jsem nový komponenty k počítači (P4 2,6 Ghz/ 800, Asus P4C800-E, MSI GeForce FX 5900, zdroj Fortron 460W ...). Po složení všeho do skříně a zapojení do elektriky mi na desce naskočí světýlko, že je pod proudem, ale po zmáčknutí spouštěcího tlačítka se mi nezačnou točit větráky, vůbec nic se nestane. Co s tím ? Vadná deska nebo skříň ? Nemáte někdo nějakou zkušenost s takovým problémem ?

Předem díky.
:sad:
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Mas spravne zapojeny power switch? Mas dobre zapojenou FDD? nekdy se stane ze ji prepojis o pin, zkus vytahat vetracky, treba je nekterej zkratovanej...
Black Shadow
Nováček
Nováček

Tak teď už jsem z toho blbej. Dal jsem tam starý zdroj 300W a spustil, šlo to asi tak 5 minut, pracoval jsem jen v BIOSu a po chvíly mi zhasla obrazovka a počítač přestal reagovat, větráčky se pořád točily a nešlo to vypnout, tak jsem vypnul zdroj. Když jsem to zkoušel znovu zapnout už to nešlo. Nevíte co to má znamenat ?

Předem díky za odpověď
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Black Shadow píše:Tak teď už jsem z toho blbej. Dal jsem tam starý zdroj 300W a spustil, šlo to asi tak 5 minut, pracoval jsem jen v BIOSu a po chvíly mi zhasla obrazovka a počítač přestal reagovat, větráčky se pořád točily a nešlo to vypnout, tak jsem vypnul zdroj. Když jsem to zkoušel znovu zapnout už to nešlo. Nevíte co to má znamenat ?

Předem díky za odpověď
Zkus pořádně přitlačit karty, zatlačit všechny kabely a odpojit zbytečné komponenty. Nezkoušej to ale na 460W Fortronovi jelikož ten potřebuje pro spuštění docela velký odběr a hned po zapnutí by se ti bez komponent zase vypnul.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
HADiCE
Začátečník
Začátečník

A kabel k FX?

Příspěvek od HADiCE »

Mě se PC bez přídavnýho napájení u Radeona 9800 Pro ani nerozběhne. Ale je pravda že se roztočej větráky a on sám si o přídavek řekne.
Mirek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mirek »

Co mas za pameti ?
Do desky dej pouze CPU (s chladicem) a pameti. Pripoj zdroj (oba konektory !!!). Zapoj PWR (neuskodi i PCspeaker) a zkus to zapnout.
Dela to neco ? Pokud se ani ted neroztoci vetraky, odnes to do servisu.
Black Shadow
Nováček
Nováček

Paměti mám 2x 256MB/400 Kingston + 2x 256MB/266 - ze starýho kompu.
Může ten procesor teoreticky utáhnout starej zdroj 300W ? Já sem s nim totiž ten počítač rozjel ale po několika minutách mi spadl. Ten zdroj 460W Fortron je totiž pro servery- má o 4 piny navíc na ATX napájení. Někdo mi psal, že to nevadí, že to mám zapojit a ty 4 piny prostě nebudou zapojený, to je ale divný, ne?
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jak psal uz Mirek, zkus nejdriv pouze CPU + RAM na ty 300W. Vetraky se musi tocit (pokud je vse ok), speaker bude pipat, ze nema grafiku. Pak tam pridej i grafiku a pokud vse ok, tak zkus toho fortrona. Tenhle zaklad (bez FD,HD,CD) musi v pohode utahnout i ta 300W.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
HADiCE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HADiCE »

Black Shadow píše:Paměti mám 2x 256MB/400 Kingston + 2x 256MB/266 - ze starýho kompu.
Takhle kombinovat paměti je docela vodvaha. Moje Kingstony se nesnesou 4 mezi sebou natož v kombinaci s jinejma typama :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“