mam 200GB Seagate disk (OS je na jinym) .. ma nabehano pres 13.000 hodin a podle S.M.A.R.T.U. uz mel nejaky chyby .. ale stav se nemenil (není rozdělený na partitiony)
1. vcera pri normalni praci s datama me winy (XP) hodily parkrat do modre
2. potom se pred winama pustil checkdisk a opravil nejaky vadny sektory
3. zase to padlo a pak uz nic chdsk neopravil jen na konci vypsal vadny sektory
4. winy nemohli nastartovat HDD hrozne hrabal
5. nakonec nastartovali ale byly schopny vykonat operaci tak 1 klik za minutu (asi se snazili porad nejak identifikovat HDD)
6. tak sem ten disk vypojil abych mohl na net
7. zkusil sem disk zapojit pomoci "IDE to USB" ale hlasilo to 0MB a softum to hazelo errory
8. pouzil sem TestDisk - data tam jsou, bootovaci sektory pise ze jsou OK (dal sem aj write a zapsal je znovu)
9. winy s tim porad nenastartujou ... zkousel sem v testdisku kopirovat jinam ale prijde me to nejaky pomaly a vubec ne moc idealni reseni
potrebuju nejak dostat vsechny data ven ... poradite me pls co dal ?
nechce bootovat
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Johny-115
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- glu
- Začátečník

-
Vyzkousej slax, linux co se da spustit z cd nebo usb zařízení. Ja s nim zachranil asi 10GB fotek z hardisku co byl plnej vadnych sektoru a zadnej software nepomahal.
http://www.slax.org/get_slax.php
http://www.slax.org/get_slax.php
- glu
- Začátečník

-
- AiX
- Začátečník

-
nejsi sam, ten HDD je zničeni připoj ho na druhej PC a pokud je v zaruce reklamuj, ja jsem takove stesti nemel, muj byl po zaruce, to chrřeni spusobuje ta chyba takže se HDD spomaly tak ze nedocili ani 1MB rychlosti, ovšem jestli tam mas data zalohuj je programem get data back přes připojeni jineho bootovaciho HDD zalohuj reklamuj a mas pokoj... to je prostě vyrobni chyba ktera se projivi až během času
// doplnim to byl taky seagate 2,5 roku stary a delal to same, ale moje smula ze nemam zaruku
// doplnim to byl taky seagate 2,5 roku stary a delal to same, ale moje smula ze nemam zaruku