Gigabyte X48-DQ6 (775, X48 + ICH9R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

danny222
Začátečník
Začátečník

Gigabyte X48-DQ6 (775, X48 + ICH9R)

Příspěvek od danny222 »

ahoj, je možné že na GA-X48-DQ6 mi jde přetaktovat Q9300 jen na 2.88 GHZ ?
aaassdff
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Tak možné je vše. Ale je to nepravděpodobné. Zkontroluj napájení(8pin). Co paměti? Teploty? Napájení(voltáž)?
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Mrtvola píše:Tak možné je vše. Ale je to nepravděpodobné. Zkontroluj napájení(8pin). Co paměti? Teploty? Napájení(voltáž)?
no po pravdě jen jsem zatím zvednul jen fsb, ramky mám Patriot cl 4 4 4 12, a ty jedou na základu 800mhz. první 3dmark to projelo normálně, pak jsem hrál pro evo soccer a modrá obrazovka. 8pin je zapojenej.
aaassdff
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

v pondeli/utery bude navod na pretaktovni tohoto cpu tak si pockej mozna se dozvis co budes potrebovat
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

OBR píše:v pondeli/utery bude navod na pretaktovni tohoto cpu tak si pockej mozna se dozvis co budes potrebovat

jj díky mě se totiž zdá že 2,88 je málo:(
aaassdff
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

a proc ti to nejde vys, problem s FSB?? Nejde ti to nastavit na vic nez mas nebo jde, ale system je nestabilni?
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

maslik píše:a proc ti to nejde vys, problem s FSB?? Nejde ti to nastavit na vic nez mas nebo jde, ale system je nestabilni?

fsb by šlo i výš ale je to nestabilní
aaassdff
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Tak nastav vyssi napeti na CPU, FSB a (G)MCH, ale jen o malinko, pak nastav PCIe frekvenci na 100 a zkus to, a loadline calibration na enabled
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

maslik píše:Tak nastav vyssi napeti na CPU, FSB a (G)MCH, ale jen o malinko, pak nastav PCIe frekvenci na 100 a zkus to, a loadline calibration na enabled

nj a le já se v tom biosu tý nový desky nějak nevyznám:( kde najdu to FSB a (G)MCH
aaassdff
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

najdes to v MB Intelligent Tweaker
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Já bych se ani nedivil, kdyby ti nepomohlo pořádně nastavit bios ... Desky Gigašmejd jsou nejhorší na přetaktování ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Kašpec píše:Já bych se ani nedivil, kdyby ti nepomohlo pořádně nastavit bios ... Desky Gigašmejd jsou nejhorší na přetaktování ... :roll:

no já měl původně maximus formula a ta mi nechtěla sežrat žádnej procesor, tak šla do reklamace a po vrácení peněz jsem koupil tuto. s gigabyte mám jen dobrý zkušenosti, snad pomůže novej bios, mám ty zatim ten původní,tzn uplně první..
aaassdff
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Kašpec píše:Já bych se ani nedivil, kdyby ti nepomohlo pořádně nastavit bios ... Desky Gigašmejd jsou nejhorší na přetaktování ... :roll:
Obecne sa nedá (nesmie) posudzovať!
Tak ako ostatný výrobcovia aj Gigabyte má horšie (high end) aj lepšie (mainstream) produkty. A výnimky sa vždy nájdu.
Naposledy upravil(a) Stano K. dne ned 25. kvě 2008, 19:54, celkem upraveno 1 x.
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Pokud je už novější verze tak bych updatoval, první biosy stojí zaprd ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

Kašpec píše:Pokud je už novější verze tak bych updatoval, první biosy stojí zaprd ... :roll:
novější je, ale zatím jen beta. i se mi zdá že mi to nějak nepřesně detekuje procesor, windows sice ukazuje q9300 na 2,5 ghz ale v biosu mám jen násobič 7 a fsb 333,takže jen 2,33ghz
aaassdff
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

nekde v nastaveni v biose u procesoru by mela byt polozka, ktera tam ten 1/2 nasobice pricte
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

Problém nebude zrejme ani v doske ani v cpu. pokiaľ nevieš nastaviť ani voltáže tak problém bude v tom. taktovanie nieje len o tom že zmeniš FSB.

OT: Kašpecové výroky stoja za to asi ako jeho vymyslený tisíci podpis :D
a tento smajlík :roll: na konci každého príspevku je naozaj super
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

busy píše:Problém nebude zrejme ani v doske ani v cpu. pokiaľ nevieš nastaviť ani voltáže tak problém bude v tom. taktovanie nieje len o tom že zmeniš FSB.

jo to vím, já se taky nepovažuju za nějakýho super overclockera. jen si myslím že i na základní voltáži by to mohlo být i 3 giga.

OT: Kašpecové výroky stoja za to asi ako jeho vymyslený tisíci podpis :D
a tento smajlík :roll: na konci každého príspevku je naozaj super
aaassdff
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tak nám aspoň napíš ako ti to beží. ty si tu žiadne voltáže neukázal. auto neznamená automaticky defaultnú voltáž
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
danny222
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danny222 »

busy píše:tak nám aspoň napíš ako ti to beží. ty si tu žiadne voltáže neukázal. auto neznamená automaticky defaultnú voltáž

tak zatím jsem přetaktoval na 3,2 ghz, zvýšil jsem napětí na 1,275, a na ramkách mam 2V jdu zkusit prime
aaassdff
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“