Maly levny notebook pro studenta

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Maly levny notebook pro studenta

Příspěvek od IkE Blaster »

Hoj. Vybiram si na pristi skolni rok notebook, moje pozadavky:

Jaký je váš rozpočet? 2 varianty - do 16-17k a do 23k
Jakou velikost notebooku preferujete? 12'' nebo 13''
Preferujete nějaké značky? Cokoliv, radeji ne Acer (podle rady)
Co budete na notebooku nejčastěji dělat? Net, programovani (nic narocneho), filmy
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole? S sebou (to souvisi s velikosti, ne?)
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké? Pokud nekdy, tak DOSove klasiky
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete? 3h+
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí. Nic preplacanyho, nic divnyho ala Acer Gemstone (celobila varianta jeste jde)
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)? Dlouho? :-D minimalne 4 roky (vzhledem k tomu, ze na nem budu stale jen programovat a koukat na filmy...)
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete? Intel by byl lepsi, preziju i AMD
Jak velká má být operační paměť? 2GB (v nouzi 1GB)
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou? DVD-RW
Máte nějaké speciální požadavky? Bodlo by HDMI, v nejhorsim ozelim. Wi-Fi samozrejmosti.

http://www.alza.cz/notebook-msi-pr210x-068cz-d93524.htm Je tu nekdo, kdo ma presne tento notebook? Jsou nejake vyrazne zapory? V podstate by mi vyhovoval.

Pro tu druhou variantu http://www.alza.cz/toshiba-satellite-u4 ... d93462.htm

Spis to vidim na ten prvni, nic mu asi nechybi. Skoda, ze se nedela s Intelem a HDMI zaroven
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Píseckým je ten notebook na nic, časem se ti s ním stejně přestane chtít tahat, uvidíš :)

Já bych doporučil tu Toshibu. Nevím, jak přesně tohle MSI (recenze), ale kamarád ve třídě má MSI GX600 a opravdu to na mě působí nic moc dojmem, třeba ty směšně malé panty, to človek čeká kdy se to utrhne :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Neni to jenom do skoly, s tim, ze mi tam bude vicemene nanic pocitam :oops: Jeste nevim, nejspis se nekam dojdu podivat na ten MSI, taky mi prijde nekvalitne udelanej, ale cena je lakava.

Nejaky jiny tip?
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Fujitsu U9200, ale nema DVI (jen na docku)
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jestli ten dock je jejich port replicator, tak tam neni ani dvi ani hdmi :( Ten by se mi zrovna designove libil no. Asi to skonci na tom MSI...
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Igler
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Maly levny notebook pro studenta

Příspěvek od Igler »

Hlásím se jako majitel MSI PR210X, pokud to jde shrnout tak za 15500,- co jsem za něj dal tak sedá říci že by neměl zásadní slabiny, plasty OK, moc se nekroutí. Dá se bez problému přenášet a výkon taky dostačující a co mě potěšilo je výdrž na baterii, 4h se zapnutou wifi v klidovém stavu a 3,5h surfování po internetu je podle mě dost nadstandard. Baterie je osmičlánková s kapacitou 4800mAh. Kdybys měl dotaz ptej se. Mam přesně tu konfiguraci co popisuješ 068CZ.
PC:AMD Athlon X2 4800+@2687MHz,2048MB DDRII 800 PATRIOT,160GB SATAII/300,GK ATI HD3650 DDRIII 725/800@810/850 ,deska Biostar TA780G M2+ SE,zdroj Fortron 350W 120mm fan
NB:MSI PR210 AMD Athlon 64 X2 TK-57 1.9Ghz, 2048MB RAM, 160GB HDD, Ati X1270, 12,1"
NB "SERVER" Compaq Armada 1700, PII 333MHz, 96MB RAM, 5GB HDD :-) .
MDA: Mitac Mio A701 Digiwalker Intel PXA270 520MHz, 128+64MB, Kingston 2GB SD
spajda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajda »

Ja bych ti doporucil Dell vostro 1310 nebo tu toshibu ale verzi u400 pro. v levnejsi variante bych ti nedoporucil nic. recenze dellu :http://www.notebookcheck.net/Review-Del ... 252.0.html recenze toshiby: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4453
-------------
Q4,4G,HD4850,WD disky,enermax500W,atd.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hosi trochu pozde... Nakonec jsem risknul (vzhledem k tomu, ze to neplatim a ma to byt jako pracovni hracka) Tablet PC Umax TN120R, ve svete pod znackou BlueBerry a Clevo. Cca pristi tyden by mel byt doma, jestli chcete nekdo pak nejaky podrobnosti, tak mi napiste. Jsem docela zvedavy na kvalitu, podle recenzi je vse ok, az na mensi vydrz a priserny pozorovaci uhly (uz se tesim, jak na tom budu hrat stary klasicky RPG)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“