Nejede PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejede PC

Příspěvek od Chicken »

Zdravím, zase mi odešlo PC. Před 3 měsíci mi dorazila nová deska z reklamace a dnes mám opět, skoro ten stejný problém jako minule. Zapnu počítač a nic se neděje. Když vyndám ramky, začne pípat post, že sou vadný ramky, ale jak tam dám jenom jednu, bo druhou, bo obě po vyresetování cmosu, tak se zase nic neděje a nepípá. Všechno jsem vyndal a dal zase z5, oddělal jsem vše nepotřebné a už nevím co mám dělat teď :-(. Napadá Vás na co se mám soustředit? myslíte, že by mohl být procesor, bo grafická karta vadný? nebo mám spíš zase vsázet na tu debilní základní desku. Sestava je viz popisek.

Díky moc, fakt nevím co dál.
Intel Core 2 2,66GHz@3,6Ghz; Gigabyte N680SLI;
Nvidia 8800GTX, 2x Corsair Dominator 1100Mhz; 2x 80GB Western digital, 3x 320GB WD, SoundBlaster Live; Toshiba DVD-ROM 16x; Pioneer DVD-RW DualLayer; Yesico 560W; Watercooling set by Alphacool; a všechno je schovaný v Thermaltake Supertower Xaser III; Monitor Iiyama 22" LCD + ozvučení by Genius Theater set.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nemas moznost to zkusit nekde u kamarada?
.
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

No z tím zkoušením je to blbý, ale pokusím se to nějak otestovat.
Nvidia 8800GTX, 2x Corsair Dominator 1100Mhz; 2x 80GB Western digital, 3x 320GB WD, SoundBlaster Live; Toshiba DVD-ROM 16x; Pioneer DVD-RW DualLayer; Yesico 560W; Watercooling set by Alphacool; a všechno je schovaný v Thermaltake Supertower Xaser III; Monitor Iiyama 22" LCD + ozvučení by Genius Theater set.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Zkus Memtest na kontrolu RAM. Povol tomu processoru, nebo dej na default a pak zkoušej. Jestli jsou i RAM přetaktované, tak také na default.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Nejde o to, že bych mohl něco otestova, ale o to, že mi nejede vůbec sestava. Možná jsem to napsal matoucňe na začátku, ale kompl nenajíždí vůbec. Když oddělám ramky post tůtá, ale při dání jakékoliv ram (jedou) tak kompl nenaběhne(stalo se to z ničeho ic, nic jsem s ním nedělal, ráno prostě zapl a nic). Když oddělám grafiku tak kompl taky netůtá. Takže mě napadá jenom deska, maximálně procesor, ale to pochybuju. Tak nevím no
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Proto jsem ti psal, ať projedeš RAMky programem Memtest. Ten vypal jako image soubor na CD a nech nabootovat. Zavadí se ještě před systémem, tak RAM můžeš otestovat, jestli se ti to zhroutí hned při zavadění Memtestu, budeš vědět kde je chyba. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Capella Magnet / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Já stále nechápu, nebo si nerozumíme. Je pro mě těžký někde si udělat memtest ramek, když je nemám do čeho strčit. A pokud zapnu PC a roztočí se jenom větráčky, tak podle mě, neprojde ani memtest, natožpak nějaký bootovaní z CD. POST: procesro--> nepípá(v pořádku), ramky-->pípá když je vyndám a za ramkama se až dělá grafický rozhraní, tak už to nereaguje, když vyndám grafiku. A bootování je až za postem a zavedení grafickýho rozhraní, takže nechápu jak by mně nějaký memtest pomohl. Navíc jsem testovatl asi 4 ramky, o kterých vím, že fungujou, takže to asi nebude ramkama. Proto jsem se ptal tady Vás jestli se mám zaobírat procesorem, nebo to spíš bude základní deska.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Nerozumíme. Jestli víš jistě, že RAM jsou OK, tak nech Memtest být, ale jak se zavádí systém na prazdný HDD ? Přesně tak se zavadí memtest a bootování se nastavuje v BIOSu, ze systémem to nemá nic společného. :wink:
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Jackal píše:... a bootování se nastavuje v BIOSu, ze systémem to nemá nic společného. :wink:
no jo, ale on se do BIOSu ani nedostane...
Budeš muset si někde půjčit procesor a zkusit to jestli to v té desce pojede nebo ne... (Mě když odešel procesor (C2D E4500) tak se ani větráky neroztočili, jen pocukly a byl konec)
Na RAM ani grafiku bych to neviděl, spíš zase tu základovku..
Elmiras
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elmiras »

Hoj,můk mákoš měl ten samý problem,jen se mu roztočili větráky a nic se nedělo,tak jsem nakonec zjistil že to bylo zdrojem,nevím jestli ti to pomůže ale zkus si půjčit zdroj od kámošů :-)
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Díky moc kuci. Taky typuju tu základovku, přesně to stejný mi to dělalo, před 3 měsícema, když jsem reklamoval poprvé. Procík votestuju, ramky v těch problém není, ke grafice se post ani nedostane, takže by v ní taky neměl být problém. Takže asi zase základka. Jim to vomlátím vo hlavu už :-) Zase oddělávat vodníka jak idiot, grrrrrr. Zdroj jsem testoval jinej, v tom by problém bejt neměl. Díky ještě jednou za dobrý reakce.

Jdu koupit noťas :-D
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“