DNS zaznamy W2K Srvr

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

DNS zaznamy W2K Srvr

Příspěvek od Geeker »

Hraju doma s vyřazeným serverem který je nakonfigurovaný pro 3 sítě jako router, DHCP a DNS.

Problém je v tom, že i v DNS záznamech figuruje jedno spojení RAS. Bohužel se docela často stává že při požadavku na přístup k serveru je server nedostupný. Zkoumáním jsem zjistil, že je to právě kvůli tomu RAS. Má totiž jinou IP jako 1 NIC. Hlednám na netu jsem nic nevyřešil. Pokud záznam smažu ručně tak se logicky znovu vytvoří protože je vytvářen samotným serverem kvuli VPN, kterou se snažím testovat.

ještě jeden drobný problém. Pokud dám ping na jmeno PC napriklad ping idnes.domena.cz tak vse je ok. Pokud ovsem poslu ping s prekladem na jmeno -a 192.168.1.2 tak mi napise ping na papa.domena.cz. De tu z me neznameho duvodu rozdil domenových jmen. Ping na papa mi logicky neprojde. V Dns se je to vsechno OK. Tzn zadne zdvojene zaznamy. Proto si to nedokazu vysvetlit.

Díky moc za odpověď
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Mas v DNS spravne dopredny i reverzni zaznamy? Co ti vraci nslookup?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Dony píše:Mas v DNS spravne dopredny i reverzni zaznamy? Co ti vraci nslookup?
Tak problemy byli opravdu v reveznich zaznamech. Co me hodne prekvapilo je na jednu IP je vice reverznich zaznamu. Bohuzel se mi zatim nepodarilo prijit na to jak by se automaticky meli aktualizovat. Zatim v zadne literature co jsem mel v ruce nebyl navod jak udrzovat automaticky zaznamy aktualni.

Diky ale za nasmerovani.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

zaznamy se automaticky aktualizuji akorat pri dynamicke registraci, jinak jsou staticke (aby nad nimi byla kontrola :) )
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Dony píše:zaznamy se automaticky aktualizuji akorat pri dynamicke registraci, jinak jsou staticke (aby nad nimi byla kontrola :) )
No. Tak to si nedovedu predstavit ten bordel ve vetsi domene radove s 1000 PC. :D Diky

Obrázek Obrázek
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

proc? tam zadnej bordel neni, zaznamy pocitacu registruje DHCP server, domenove servery si je registruji samy a co je potreba je staticky
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Dony píše:proc? tam zadnej bordel neni, zaznamy pocitacu registruje DHCP server, domenove servery si je registruji samy a co je potreba je staticky
No tak si predstav situaci kdy DHCP pokazde na jednu IP zaregistruje jmneo stanice. To se zapise do Dopredne zony v DNS. Ale ve zpetne zone se ti budou jmena duplikovat. To znamena ze za 1 rok ve velke domene kde se casto prideluji ruzne IP ruznym PC. tak v zpetne zone budes mit klidne i 100 zaznamu na jednu IP, ale 99 bude spatnych a 1 bude aktualni. TO mi nepripada moc v poradku.

Ale taky to mozna cele spatne chapu.

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“