Hláška S.M.A.R.T. status Bad!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hláška S.M.A.R.T. status Bad!

Příspěvek od Sicco2 »

Koupil jsem si nový HDD,konkrétně Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS - 500GB SATA II.Funguje vpohodě tojo,bez problému,jen mě štve jedna maličkost.
Při spuštění PC po detekci mi to vyhodí hlášku => viz obrázek:
Obrázek

po stisknutí F1 vše pokračuje a Windows naběhne normálně.Zajímavé je,že to prvně nedělalo.A taky je zajímavé to,že jsem projížděl S.M.A.R.T. ve Speed fanu,HD tune,Everestu a všude všechno OK.
Nesetkal se s tím už někdo?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Hláška S.M.A.R.T. status Bad!

Příspěvek od Highlander »

Sicco2 píše:Koupil jsem si nový HDD,konkrétně Seagate Barracuda 7200.11 ST3500320AS - 500GB SATA II.Funguje vpohodě tojo,bez problému,jen mě štve jedna maličkost.
Při spuštění PC po detekci mi to vyhodí hlášku => viz obrázek:
Obrázek

po stisknutí F1 vše pokračuje a Windows naběhne normálně.Zajímavé je,že to prvně nedělalo.A taky je zajímavé to,že jsem projížděl S.M.A.R.T. ve Speed fanu,HD tune,Everestu a všude všechno OK.
Nesetkal se s tím už někdo?
když spustis SMART ve woknech , tak to vypadá jak ?
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

a nevydava daky zvlastny zvuk? skus konektory ci su dobre pripojene, a skus aj program crystal disk, ukaze Ti ako dlho je disk v prevadzke, kolko krat uz bol zapnuty, mozno si sa dostal k pouzitemu kusku
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

vyzkousim ten programek a uvidim,jinak byl novy zapečetěný,zadne divne zvuky nevydává,jinak Smart je OK ve winech
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

nebal bych se reklamace připadnemu oduvodnění od prodejce.. abys nemusell furt mačkat F1 jde to vypnout v biose
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

jn na to sem taky přišel,přeskočit tu chybovou hlášku,ale chtěl sem prvně vědět jestli není chyba jinde :?
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

v biosu je to HDD S.M.A.R.T. Capability
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

prvně sem dej screenshot toho, co říká smart ve windows. já teď reklamoval hitachi P7K500, na kterém se objevily reallocated sectors a jejich počet se zvětšoval. smart utility tvrdily že ok, ale reklamace proběhla bez problémů a dostal jsem nový disk.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

takže tady je ten SMART,jinak ta položka Seek Error Rate se ukazuje chybně u všech Seagate Sata2 disků,ukazovalo se to špatně dlouho předtím,než nastal můj problém s hláškou při startu,tím to tedy nebude.Je to jen počet špatně najetých hlaviček na stopu a disky Seagate si to jako jediné počítají a SMART to bere jako chyby.
Obrázek
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

hele ja nvm, ale mam taky disk seagate sataII a ukazuje to spravne, disk bych reklamoval, jo a diki, konecne vim k cemu ta volba v biosu je, zapnu ji :D
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sicco2 píše:takže tady je ten SMART,jinak ta položka Seek Error Rate se ukazuje chybně u všech Seagate Sata2 disků,ukazovalo se to špatně dlouho předtím,než nastal můj problém s hláškou při startu,tím to tedy nebude.Je to jen počet špatně najetých hlaviček na stopu a disky Seagate si to jako jediné počítají a SMART to bere jako chyby.
Obrázek
No to je důvod proč ti to hlasí ve smartu status bad, bež ten disk reklamovat.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

jak jsem již psal,Seek error rate už tam byl dávno předtím než to začlo psát při startu,jinak kámoš se na totéž ptal tu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=119072

Z toho sami můžete usoudit,že disk běží normálně jen si počítá chbně najeté stopy.Ještě jeen takový postřeh,na qipu sem napsal několika kámošům co mají disky Seagate a všeci do jednoho mají seek error rate chybný,tato hodnota pomalu roste.Ale ani jednomu se nepíše hláška při startu,někteří ty disky mají už roky a v seek error rate mají několik desítek milionů a disk je vpohodě jako každý jiný.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sicco2 píše:jak jsem již psal,Seek error rate už tam byl dávno předtím než to začlo psát při startu,jinak kámoš se na totéž ptal tu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=119072

Z toho sami můžete usoudit,že disk běží normálně jen si počítá chbně najeté stopy.Ještě jeen takový postřeh,na qipu sem napsal několika kámošům co mají disky Seagate a všeci do jednoho mají seek error rate chybný,tato hodnota pomalu roste.Ale ani jednomu se nepíše hláška při startu,někteří ty disky mají už roky a v seek error rate mají několik desítek milionů a disk je vpohodě jako každý jiný.
seek error rate roste normalně s dobou používání disku, ale to že ti při bootu zahlasí tuhle "hlasku", tak to je skutecne zpusobeno chybou seek error ratu. Asi ten disk je ve vetsím neporádku , nez se ti skutecne zdá ;) Zkus ho reklamovat, za to nic nedás ,pokud te to nebude omezovat v pouzivani PC.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

da se říct,že momentálně si ho nemůžu dovolit reklamovat,v používání mě to nijak neomezujemtu hlášku mám v biose nastavenou aby systém pokračoval a rychlost čtení,zápisu a všecny ostatní funkce jsou normální.Všechny data pravidelně každý měsíc zálohuji na externí disk,tedy až odejde,pak bude důvod k reklamaci.
Možná se to spraví pomalým formátem,který plánuji na příští týden ped instalací Vist,ale to se uvidí :)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“