routing mdk 10
- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
routing mdk 10
Mám dva kompy asi v takovém zapojení:
můj comp1 eth0 10.3.0.50-><-eth1 můj comp2 eth0 10.3.0.19-> <-proxy 10.3.0.1-> net.
Co nastavit (prosím polopaticky)aby veškeré požadavky pro 10.3.0.50 přicházející na 10.3.0.19 byly přesměrovány a naopak.
Prozatím jsem to vyřešil tak že mám nainstalíno dhcp,proxy jenže toto řešení mi nevyhovuje. Dík
můj comp1 eth0 10.3.0.50-><-eth1 můj comp2 eth0 10.3.0.19-> <-proxy 10.3.0.1-> net.
Co nastavit (prosím polopaticky)aby veškeré požadavky pro 10.3.0.50 přicházející na 10.3.0.19 byly přesměrovány a naopak.
Prozatím jsem to vyřešil tak že mám nainstalíno dhcp,proxy jenže toto řešení mi nevyhovuje. Dík
něco jsem složil , ale je to spiš kalkulačka

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: routing mdk 10
Zkus tohle :Milhauz píše:Mám dva kompy asi v takovém zapojení:
Kód: Vybrat vše
echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/conf/all/forwardingThe problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jsem lama.. ještě jednou ... napíšu ten příkaz a dál?
Upřesním zapojení:
comp1: eth0 10.3.0.50 255.0.0.0 pripojen do comp2 eth1 10.3.0.51 255.0.0.0
comp2 eth0 10.3.0.50 255.0.0.0 připojen na Net Proxy 10.3.0.1:3128
Pídil jsem všude po odkazech ale všude bylo spojení dvou jiných sítí nebo NAT. Já bych chtěl něco jako ve WinXP "síťový most"... ne a ne na to přijít
Momentální nastavení: bud vidím síť c Comp2 ven nebo vidím jen comp1 grrrr.
Jo vyměnil jsem sítovku v comp2 měl jsem tam dva stejné typy od jednoho výrobce a to by prý moh být problém.Takže ted jsou tam dvě různé
Upřesním zapojení:
Pídil jsem všude po odkazech ale všude bylo spojení dvou jiných sítí nebo NAT. Já bych chtěl něco jako ve WinXP "síťový most"... ne a ne na to přijít
Jo vyměnil jsem sítovku v comp2 měl jsem tam dva stejné typy od jednoho výrobce a to by prý moh být problém.Takže ted jsou tam dvě různé

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A zmáčkneš Enter...Milhauz píše:Jsem lama.. ještě jednou ... napíšu ten příkaz a dál?
Teď nevím, co přesně chceš. Ty chceš, aby jsi z comp1 mohl na Net a zároveň aby komunikovali mezi sebou ? Jelikož, jak koukám, Net proxy je ve stejné podsíti, takže tady NAT nemá význam... Ještě zkus úplně otevřít firewall na comp2 (pokud ho teda nepotřebuješ) :Milhauz píše: Upřesním zapojení:
Pídil jsem všude po odkazech ale všude bylo spojení dvou jiných sítí nebo NAT. Já bych chtěl něco jako ve WinXP "síťový most"... ne a ne na to přijít![]()
Kód: Vybrat vše
iptables -P INPUT ACCEPT
iptables -P FORWARD ACCEPT
iptables -P OUTOUT ACCEPTTo je blbost; já mám v serveru tři naprosto identické (až na MAC adresuMilhauz píše: Jo vyměnil jsem sítovku v comp2 měl jsem tam dva stejné typy od jednoho výrobce a to by prý moh být problém.Takže ted jsou tam dvě různé
The problem has been eaten.

- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
dikes ted už to asi chápu. Vše jsem měl nastavené jak mi psal dříve. Jen jsem na comp1 nenastavil gateway. To byl možná ten problém. Jo o těch sítovkách jsem se deočet v inst. příručce k debianu a pokud jsem fakt měnil IP na jedné tak mi to změnilo i na druhé a naopak "Debian" (vím že jsem psal o MDK) . Jo ještě gateway mám nastavit na comp1 na eth0 nebo 1 asi eth0 ta je do netu.
Teď nevím, co přesně chceš. Ty chceš, aby jsi z comp1 mohl na Net a zároveň aby komunikovali mezi sebou ? Jelikož, jak koukám, Net proxy je ve stejné podsíti, takže tady NAT nemá význam... Ještě zkus úplně otevřít firewall na comp2 (pokud ho teda nepotřebuješ) : j jo to jsem přesně chtěl. Firewal jsem už měl tak zkofigurovaný tím jsem se prokosal...
Teď nevím, co přesně chceš. Ty chceš, aby jsi z comp1 mohl na Net a zároveň aby komunikovali mezi sebou ? Jelikož, jak koukám, Net proxy je ve stejné podsíti, takže tady NAT nemá význam... Ještě zkus úplně otevřít firewall na comp2 (pokud ho teda nepotřebuješ) : j jo to jsem přesně chtěl. Firewal jsem už měl tak zkofigurovaný tím jsem se prokosal...

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Klid, chce to jenom jednoduchou úvahuMilhauz píše:Jo ještě gateway mám nastavit na comp1 na eth0 nebo 1 asi eth0 ta je do netu.
Na comp1 nastav jako defaultní gateway adresu té síťovky v comp2, která jde proti němu, tj. do vnitřní sítě. Jelikož píšeš, že eth0 jde do Netu, tak tam nastav adresu eth1. A na comp2 nastav jako gateway adresu té proxyny...

- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo a ještě drobnost - to nastavení forwardingu (ten příkaz echo "1" > blablabla) je nastavení jádra a je pouze v paměti; po restartu tam nebude. Musíš si to hodit do nějakýho startovacího skriptu (např. /etc/rc.d/rc.local, ale nevím přesně, jak to má MDK) a volat to při každém bootování...

- Milhauz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo to vím ale dík někde jsem to viděl už přednastavené jen to echo změním z 0 na 1TomV píše:Jo a ještě drobnost - to nastavení forwardingu (ten příkaz echo "1" > blablabla) je nastavení jádra a je pouze v paměti; po restartu tam nebude. Musíš si to hodit do nějakýho startovacího skriptu (např. /etc/rc.d/rc.local, ale nevím přesně, jak to má MDK) a volat to při každém bootování...

- mhl
- Středně pokročilý

-
podivej se sem podle toho sem to dělal já...je to uplně v poho všechny problémy co máš tam uřčitě budou popsaný
http://www.root.cz/clanek/2006
http://www.root.cz/clanek/2006