Pamat ako cache
- kubco2
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Pamat ako cache
Dobry den chcel by som poprosit o radu ako to spravit mam vistu 64bit ... mam 5GB ram a hned ako dam hoci co na listu vymaze sa to z pamate a potom mam iba 30% vyuzitych ide mi o to aby ked nieco spat dam na fullscreen aby som necakal celu vecnost kym sa to nacita spat, viem ze by to mal robit superfech(alebo tak nejak sa to vola) no neviem ci ho mam vobec zapnuty atd........ Vdaka
- Trek
- Začátečník

- kubco2
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak bolo to zapnute
no aj tak ked nieco opatovne spustim napriklad aj dole uvedena hra je to jedina hra ktoru si zahram a ked popri tom potrebujem robit ine veci ...tak to je 0bodov
http://img46.imageshack.us/img46/2305/75113281ej9.jpg
navyse na 64bit pri 1GB ram mi ani system nechcel slapat nie este programy stale zapisovalo na disk a teraz je aka velka ram ani ju nevyuzije a aj tak zapisuje na disk
http://img46.imageshack.us/img46/2305/75113281ej9.jpg
navyse na 64bit pri 1GB ram mi ani system nechcel slapat nie este programy stale zapisovalo na disk a teraz je aka velka ram ani ju nevyuzije a aj tak zapisuje na disk
- Trek
- Začátečník

Ale ja si myslim, ze to je naprosto v poradku.
Mas pustenou hru, ktera se naladuje do pameti, pak zmacknes alt-tab nebo neco podobneho a hra se odladuje z pameti a superfetch tam zacne ladovat aplikace.
Takze dej net stop superfetch a proved toto jeste jednou. Vidis, ze ve vistach mas volnou pamet vzdy temer na nule. Visty se snazej na max utilizovat pamet.
Mas pustenou hru, ktera se naladuje do pameti, pak zmacknes alt-tab nebo neco podobneho a hra se odladuje z pameti a superfetch tam zacne ladovat aplikace.
Takze dej net stop superfetch a proved toto jeste jednou. Vidis, ze ve vistach mas volnou pamet vzdy temer na nule. Visty se snazej na max utilizovat pamet.
- kubco2
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Trek
- Začátečník

Jedina vec, co me ted napada je, ze bys vypnul swap pri parbickach a zapnul ho kdyby to nahodou potrebovala naka aplikace, napr. fotošop.
Takže to zakážeš ten swap, rebůtuješ a klid.
A když bude třebí, zapneš, rebůtuješ a máš to.
Mě to dělá to samý s hrama, ale že by mi to tak vadilo? Holt jsi nějaký náročný.
Ve windows se tomu říká paging file, jsem nějak zlinuxovatěl.
Edit:
A asi při vypntém pagefile vypni i superfetch, jen by prudil.
Takže to zakážeš ten swap, rebůtuješ a klid.
A když bude třebí, zapneš, rebůtuješ a máš to.
Mě to dělá to samý s hrama, ale že by mi to tak vadilo? Holt jsi nějaký náročný.
Ve windows se tomu říká paging file, jsem nějak zlinuxovatěl.
Edit:
A asi při vypntém pagefile vypni i superfetch, jen by prudil.
- kubco2
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
swap to neriesi ten som uz vypnut skusal,
... ide o to ze mi kazdych 5minut chodia pracovne maile, ktore musim vybavit a chodia a tak nemam cas zahrat si mimo chodia stale. Takto s izahram popri tom problem vsak je, ze kym mi nabehne hra spat, ubehne dalsia minuta, a kolko krat dovtedy dam zase spat na listu.
- Trek
- Začátečník

To je ňáký divný. V tom bude ňákej háček.
Když zakážeš swap a superkeš tak to musí makat. Když nemáš swap, tak se to jaksi nemá kam odswapovat a disk by neměl chrochtat při alt-tab.
Možná to tedy dělá ta hra. Ještě bych zkusil perfmon.exe, co to jakože dělá, naládovat tam pár čítačů paměti do grafu.
Edit:
Vlastne jsem si uvedomil, ja pouzivam alt-enter v tehlech situacich, aby se mi to zmenilo na okno a neminimalizovalo se to. To pak fakci.
Když zakážeš swap a superkeš tak to musí makat. Když nemáš swap, tak se to jaksi nemá kam odswapovat a disk by neměl chrochtat při alt-tab.
Možná to tedy dělá ta hra. Ještě bych zkusil perfmon.exe, co to jakože dělá, naládovat tam pár čítačů paměti do grafu.
Edit:
Vlastne jsem si uvedomil, ja pouzivam alt-enter v tehlech situacich, aby se mi to zmenilo na okno a neminimalizovalo se to. To pak fakci.
- kubco2
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
preto som to sem napisalTo je ňáký divný. V tom bude ňákej háček.
no netusim jak to mam spravitMožná to tedy dělá ta hra. Ještě bych zkusil perfmon.exe, co to jakože dělá, naládovat tam pár čítačů paměti do grafu.