Projekt: Bobek

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Projekt: Bobek

Příspěvek od Ossis »

Konečně jsem se odhodlal k akci. Výhodně jsem získal starý case:
Obrázek Obrázek Obrázek

Ten jsem úplně rozebral a použil některé díly - plech pod desku, zadní panel a ještě plánuji použít mikrospínače na tlačítka.

Jako materiál jsem zvolil dřevotřísku, protože k ní mám bezproblémový přístup. Doufám jen, že se nevyskytne problém s kitováním a lakováním (?). Case bych chtěl udělat decentní - černobílou - černý vnitřek (+ odhlučnění) a zadní část a panty na bočnicích; bíle vršek, předek a bočnice. Na spodek plánuji kolečka.

Rozměry:
Výška: 518mm
Šířka: 235mm
Délka: cca 40cm

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Tyč podpírající zdroj na předchozích fotkách byla nahrazena:
Obrázek

Stále nejsem rozhodnut, jak bude vypadat přední maska. Uvažuji o nenápadném ovládacím panelu s černým tlačítkem pro zapnutí a restart + 2x USB. Potom bych skrytě umístil dvě mechaniky (jedna je štěrbinová) a nakonec dva ventilátory, přes které bych natáhl nějakou mřížku (černou).

Ventilátory bych vzal 12cm černobílý Nexusy. Trochu váhám, jestli bych neměl vzít něco většího (na fotce níže je 12cm větrák):

Obrázek

PS: Je to můj první casemod, tak snad to není tak hrozné. Mám po maturitě, a tak mám volný čas navíc.

Edit // Kdyby někoho napadl lepší název, tak se mu bránit nebudu ;).
Edit // Přidány další fotky
Naposledy upravil(a) Ossis dne ned 1. čer 2008, 13:42, celkem upraveno 1 x.
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

zezadu mi to prijde silene okousany (kolem zdroje predevsim)...
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

OndraSter píše:zezadu mi to prijde silene okousany (kolem zdroje predevsim)...
Jj, snad to srovnam behem kitovani a lakovani.
AMD Sempron 2500@2800+ (skt. A) | 768MB RAM CL2.5 | MSI KT6V Delta fisr | Palit GeForce 7600GT AGP [560/1400] - Accelero S1 rev.2 | WD Raptor 74GB | Fortron 450W | Genius HF-1250X
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

doufam ze na to vsude prijde aspon dyha... proc si nezacal stavet case z masivu? :)
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Flegy píše:doufam ze na to vsude prijde aspon dyha... proc si nezacal stavet case z masivu? :)
Protože masiv se mi doma neválí v dostatečnym množství. A když se něco po...kazí, tak to aspoň nebude tak mrzet. Svým způsobem je to tak trošku pokus.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

jasny, jakou planujes finalni podobu? myslim tu dyhu treba...
AiX
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AiX »

me se to moc nelibi, je to jak karton, ale když si s tim pohrajes muze to vypadat pekne :wink:
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Flegy píše:jasny, jakou planujes finalni podobu? myslim tu dyhu treba...
Jak jsem psal, vnitřek černý a vnějšek převážně leskle bílý. Zatím si nejsem jistý s předkem, ale v tuto chvíli se kloním k:

Obrázek

Myslím si, že přechod bílá barva -> lesklé plexisklo by mohl být zajímavý.
AiX píše:me se to moc nelibi, je to jak karton, ale když si s tim pohrajes muze to vypadat pekne :wink:
Zatím je to taková "hrubá" stavba, takže není moc co k líbení.
marcino25
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tt

Příspěvek od marcino25 »

jak sem viděl ty obrazky postavene case tak sem si řikal že to trochu vypada jak Mozart od ThermalTaku 8-)
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: tt

Příspěvek od Ossis »

marcino25 píše:jak sem viděl ty obrazky postavene case tak sem si řikal že to trochu vypada jak Mozart od ThermalTaku 8-)
Trochu jsem se nechal inspirovat. Akorát ta moje je menší a bude v ní méně ventilátorů.

Ještě dodám, že disk(y) připevním na dno, proto je tam vynechaný prostor.
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Přemýšlím, jestli se tento druh plechu hodí na přední masku:

Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

v jakych je to rozmerech? imho kdyby se to natocilo o 90stupnu tak by to tam mohlo i sedet
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Petrasenko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrasenko »

Kdy to chceš už konečně dodělat ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
laky99
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laky99 »

nikdy :D :D :D
Obrázek
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ossis »

Petrasenko píše:Kdy to chceš už konečně dodělat ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Klidek mladej... Práce postupuje.
Ossis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt: Bobek

Příspěvek od Ossis »

Oproti původnímu plánu jsem pozměnil přední masku. Nakonec mě zaujal plech "s křížky", který bude lemován gumovou lemovkou. Budka pro mechaniky bude černá.
IMAGE_034.jpg
// Foceno mobilem, takže lehce zkresleno ;).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

hej, drsnej vzhled neco jako knih Julese Vernea
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Dark GunMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dark GunMan »

me to pripomelo nejaky subwoofer nebo radio z 90 let :D
proste pekny retro..vypada to pekne...jak vidim drevo zacina byt aktualnejsi...navic pekne vypada ;)
a navic ted pribylo konecne par modu jak ma byt a ne mod ala plexi/dioda ;)
CPU:Intel i5 4570 3.2GHzMB:MSI Z87-G45RAM:16GBHDD:Kingston SSD 120GB/WD 1TB/WD 640GBGK: --- LCD: 27' LCD PW: ---W CASE: CoolerMaster Dominátor Xcalade RC-690 MS/KB: G402/G15 New
Odpovědět

Zpět na „Projekty“