HDMI nepřenáší zvuk

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

HDMI nepřenáší zvuk

Příspěvek od Andreas »

Ahoj, propojil jsem NB HP Pavilion s LCD TV LG pomocí HDMI. Obraz super, jen kabel nepřenáší do TV zvuk. Pořád křičí jen repráky u NB. Kde se to dá nastavit? NB má grafiku 8400M GS. V nastavení TV ani zběžně v PC jsem to nenašel. Díky
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

V ovladacich panelech --> zvuk --> prehravani
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

V tom jsem se hrabal, ale neúspěšně. Máš na mysli něco konkrétního?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Jo, mam tam na vyber zvukove zarizeni ktere ma prehravat.

Konretne tam mam Reproduktory a Digitalni vystupni zarzieni (HDMI).

Pokud chci aby to jelo pres HDMI, musim aktitovat a nastavit jako vychozi zarizeni prave to HDMI.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Jasně jasně, ale HDMI tam nemám. Ani po restartu. Dostanu ho tam nějak manuálně? Případně, proč mi tam nenaskočil?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak to netusim.

Me se HDMI naistalovalo spolu s grafickou kartou...

Projdi spravce zarizeni, jestli tam nemas nejaky zlute oznaceny hardware...

Jeste zkus napsat, co mas za grafiku a OS...

Pokud mas XPcka a grafiku od ATI mel bys doistalovat toto
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Kouknu po stránkách HP.
Nvidia 8400M GS a Vista HP.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tak to nemusime hledat ovladace... vista by je mela znat.

Mrkni jeste do toho zvuku, dej prave mysitko a zkus si nechat zobrazit vypnuta a odpojena zarizeni, jestli se ti tam HDMI neobjevi...

Mozna by zabralo toto
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Ne, ani se zapnutým zobrazováním všeho jsem to nenašel.
To FTP mi nejede, můžeš to dát jinam?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

nemuzu, je to odkaz primo na stranku realteku...
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Tak ani tenhle ovladač nepomohl. Napsal hlášku, že tato sada ovladačů nenainstalovala žádný ovladač. Nějaký nový nápady? :wink: Jinak díky za pomoc, cením si toho.
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

Já s tím teda nemám zatím moc zkušeností, ale co jsem tak viděl, tak na ATI je vždycky toto:
Obrázek
Ale u nVidií jsem to také v ovládacích panelů neviděl...

//A to jsem nikdy nikde nic nenastavoval, objevilo se to automaticky po instalaci ovladačů...
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Co bych za to dal kdybych to tam taky viděl :(
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

nahraj nejaky novy drivery na VGA a jeste se mrkni jestli to neni to HDMI zarizeni zakazany ve spravci HW
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Zkusil jsem ještě ovladače nvidia hdmi audio device ale taky nic.
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Ve správci zařízení vše ok, nové ovladače grafiky a i zvuku nepomohly.
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Vyřešeno. Notebooky HP to mají trochu specifičtější. Ve Zvuku v Ovládacích panelech se musí do nastavení Realtek Digital Output (respective čehokoli, co má v názvu Digital), tomu nastavit všechny vzorkovací frekvence a všechny kódovací formáty, odkliknout to jako výchozí zařízení a zvuk by měl běžet v tv. Pokud se tak ještě nestane, musí se zvolit jako primární a jediný monitor telka. Jestli to ještě pak nepůjde, jděte se střelit (nebo reklamovat) :wink:
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“