Chyba disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
hanym
Nováček
Nováček

Chyba disku

Příspěvek od hanym »

Prosím o pomoc. Při spuštění PC se nenačetly win, ale objevila se hláška CHYBA DISKU Restartujte počítač stiskem libovolné klávesy.

Na disku mám dvě partition - systém a data. Disk je PATA.

Co už jsem udělal:
1. disk jsem strčil do druhého pc a projel testdiskem a chdiskem - OK, normálně přístupné

2. disk z druhého počítače jsem dal do prvního (kde původní nefungoval) - ani ten nešel

3. vyměnil jsem napájení - nic

4. vyměnil jsem datový kabel.

Takže si myslím, že je chyba v řadiči na desce. Desku mám GB DS4 965, která má pouze jeden řadič PATA, na kterém krom disku mám i vypalovačku - ani ta nepřečte CD/DVD. Sata disk doma nemám, reklamace je asi pasé, protože je to více než 1,5 roku od koupě. Poradíte někdo co s tím?
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aigor »

Záruka je 2 roky, takže v tom nevidím problém...
Pokud je skutečně po záruce, tak asi jedině na zeď nebo do popelnice.
hanym
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanym »

No mě spíš děsí představa být měsíc bez kompu. Pokud by fungovaly sata, tak bych radši koupil sata disk a tenhle dám do "rodinného" počítače jako datové úložiště...
nanuk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nanuk »

hanym píše:No mě spíš děsí představa být měsíc bez kompu. Pokud by fungovaly sata, tak bych radši koupil sata disk a tenhle dám do "rodinného" počítače jako datové úložiště...
to TI nezavidim, raz som bol 1 tyzden, a bola to hruza...som aj teletext pozeral :)
ale teraz vazne, este mozno keby si sa skusil pozriet do BIOSu, ci nahodou tam nieje cosi, alebo skusit preflesnut BIOS ak je nvosia verzia, ale vypada to naozaj na ten radic...
CPU: Intel C2D E6550 + AC Freezer7 Pro - MB: MSI-P6N SLI Platinum VGA Saphire Radeon HD 4670 RAM: DDR2 6GB 800 MHZ RAID0 2xHDD: SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ - CD-RW: MSI - CD-RW 52x32x52x - DVD-RW: LG GSA-4163B - LCD: Samsung 204B - Samsung 2243nw - Samsung LE40A656 - Keyboard: Logitech Iluminated Keyboard - Mouse: Microsoft Wireless Lase Mouse 6000 Case: Thermaltake Armor JR WC3000SWA - Notebook: HP Pavilion DV6670 - Handheld: BlackBerry 8900 - Phone: Apple iPhone 3GS 32GB - Operator: O R A N G E
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“