Výběr mini(PC) zařízení pro přehrávání hudby?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Výběr mini(PC) zařízení pro přehrávání hudby?

Příspěvek od bonavox »

Rád bych si pořídil **NĚCO**, co by mělo sloužit k následujícímu.
Mám externí 2,5" disk, na něm tuny hudby. Tu přehrávám v současnosti přes služební notebook Foobarem do aparatury, se kterou je notebook spojený přes USB. O noťas přijdu, takže hledám náhradu.

To **NĚCO** co hledám by tedy mělo mít minimálně 2 USB porty (jeden pro externí disk, druhý pro napojení na aparaturu).
Mělo by to umět spustit Foobar, mělo by to uměr rozbalovat rar/zip, mělo by to mít Wifi pro napojení do mé domácí sítě, aby se přes to mohla stahovat další hudba z Rapidshare.

Teď se určitě ptáte "a proč si ten *** nekoupí notebook???" :-)

Notebook mě samozřejmě taky napadl, ale jednak třeba existuje i něco jiného, co by mi vyhovovalo, jednak další notebook doma vyloženě nepotřebuju.

Čili je nějaká alternativa mimo notebooku?
Rozhodně čím menší věc, tím pro mě lépe, nerad skladuju další krámy.

Teď mě třeba napadla taková šílenost - kdyby třeba existovala krabička toto vše umějící, která by se hodila někam za skříň a veškerá konfigurace a spouštění přehrávání by se dělo z externího zařízení, např. prostřednictvím iPhone, nebo tak něco ... nic také asi neexistuje, co?

Anebo pokud nic takového neexistuje, pak teda druhá varianta notebooková. Tady bych měl ale požadavek co nejlehčího a kompaktního zařízení (moc se mi líbí třeba Toshiba Portége 500, ale ta cena je jaksi mimo). Díval jsem se třeba i na MSI Wind / HP 2133 nevypadají špatně. Máte s nimi někdo zkušenosti?

Co se týče ceny, no ... vzhledem k tomu, že už třeba za nějakých 9,5 se dá koupit použitelný notebook, anebo o litr více třeba ten MSI Wind, pak by asi nemělo moc smysl, kdyby onen "nenotebook" stál nějak výrazně více.

Tak perte to do mě.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
xtonda
Nováček
Nováček

Příspěvek od xtonda »

bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Díky za tipy, no nicméně se stále více asi kloním k tomu MSI Wind. Je to univerzální, malinké, lehké a navíc když budu potřebovat někam noťas s sebou, tak je to ideálně mobilní ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

Doporucuji si postavit neco s mini-itx na atomu. Ma to jenom vyhody, narves do toho win xp/srv 2k3 pripadne nejakej jednoduchej linux. jediny problem je se skrinemi, kde bud sahnes po vetsi microatx kostce, nebo maly drahy cerny emko skriny i se zdrojem (90w). k tomu compact flashku 8-16gb a prevadec na ide/sata. Pak samozrejme nejaky maly lcd, to uz je na tobe (daji se sehnat napr. 7''). (samozrejme jeste RAMky atd.)

deska: http://www.alza.cz/zakladni-deska-intel ... d94911.htm
skrin: http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=782
redukce: http://i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=188

Pripadne se da neco podobne nenarocnyho postavit i na "green" AMD, nekde bylo par sestav kolem 30W idle
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“