Notebooky MSI

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Notebooky MSI

Příspěvek od bubanek »

Dobrý den pánové (a dámy taky pokud jsou)
Otázka je prostá: jakou máte zkušenost s notebooky od MSI?
Hledal jsem hledal a padl mi do oka tenhle:
http://www.az-data.cz/main.aspx?CLS=PRO ... _ID=239120

výkon není špatnej, cena je parádní, ale co kvalita provední atd?

kamarád si z tama taky notebook kupoval, taky MSI, prý naprosto bez problémů, ale chci znát názor většiny

zatím děkuju moc
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

mám pocit že naprosto stejný šasi mi teď leží na stole a píšu na něm.

Co se provedení týká: je to papírák, kroutí se, víko se znatelně prohýbá. Na stůl je v pohodě, denní nošení mu dobře rozhodně nedělá (vim o čem mluvim, od října 07 jsem ho až doteď bral skoro denně do školy).
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

No, bude hlavně na přenášení po bytě (psaní na klíně nebo na stole) popřípadě ven na zahradu na stůl.
Na procházku půjde jenom zřídka.
Misk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Misk »

vem v tehle cenove relaci radsi toshibu
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

no, tak mi najdi toshibu se stejnou nebo lepší výbavou za stejnou cenu

tady jde o to, jestli je MSI šunt, jestli nesnese přenášení po bytě popřípadě jednou za 14 dní někam pryč. Jak se chová servis atd...
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Kvalita šasi je opravdu hodně slabá, každý zvednutí znamená zkroucení celýho ntb. Na rovný desce stolu není problém zvednout jeden roh ntb o 0,5cm nad stůl aniž by se další rohy hnuly z podložky.
Nevim jak tam uváděná konfigurace, ale ta, co mám v podpisu i přes svůj nic moc výkon dost topí. Dostat disk pod 40° skoro nereálné, cpu na 60 bez zátěže.
Servis sem zatím nepotřeboval.
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

a otázka na tělo: vzhledem k tomu co víš o svém booku, koupil by sis znova MSI? třeba to co jsem psal nahoře já?
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

Zatím mě nikde nenechalo. Sice má po víc jak půlročním, nutno říc dost těžkém, provozu nějaké ty šrámy, ale drží. Ač nepoužívám žádnou ochranu displaye, tak i přes měkké víko se nekoná žádný náznak obtisku klávesnice.

Takže ano, koupil, ale s tím, že musim počítat s vyšší teplotou, občas vyšší hlučností chlazení (holt souvisí s teplotou) a s tím, že se musim vyhnout zvedntí a odnesení za roh.
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Tak pokud to nehučí víc jako průměrný stolní PC tak si myslím není problém.
Ještě co se týče té teploty, kde to pociťuješ nejvíc? Mě u mýho aceru vadí horkej touchpad, když se zavře, tak je horký všechno...
S.h.I.t.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S.h.I.t. »

je to nejvíc znát vpravo od touchpadu. Ale není to nic hroznýho. Nejhorší je samozřejmě spodek ntb, takže delší používání na kolenou není nic moc příjemnýho. Naopak touchpad a levá strana ntb (zvrchu) se nijak moc neohřívá.
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

díky za vyčerpávající odpovědi
má ještě někdo zkušenosti s MSI? zatím vím totiž názor jenom velmi malé části většiny...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Koupil jsem zatím dva (ER710X a EX610X) a musím říct, že S.h.I.t. pěkně práší s tím zvedáním rohu o 0,5cm, nevím co ho k tomu vedlo.
Výbavou perfektní, výkonem dostatečné, jak to bude s životností řict nedokážu. Myslím, že pokud se k němu nebudeš chovat jako prase, tak ti vydrží notebook od libovolného výrobce minimálně dobu, po které se ti už vyplatí upgrade na vyšší výkon.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Jo dobrý, taky díky.
Já jsem se na abclinuxu.cz dočetl, že ten můj má 100% podporu pro Linux, což je pro mě obrovský plus.
Ještě se taky dívám po ASUSech, mohl bych mí slevu. Ale zatím MSI vede...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Docela souhlasím se S.h.I.t.(em). Mám EX610X, teploty v klidu jsou okolo 54°C (při 25°C okolí). Ale horší je ta pravá strana od touchpadu, když se zahřeje (v zimě skoro vůbec, ale teď v létě to pociťuji nejvíce), tak je to velmi nepříjemné pro pravou ruku.
Ještě co se týče hlučnosti: tichý není, ale hlučný taky ne, když při něm nebudeš spát (do 1m od hlavy), tak je to v pohodě.
Taky horší klávesnice v okolí "Enteru".
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

jenom takový trapný dotaz
vysoké teploty v notebooku se projeví jak....?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Snížená životnost komponent a zahřívání šasi (to může být pěkně nepříjemný a není to ani úplně zdravý)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

No záleží jak vysoké teploty myslíš. Když vezmem 60°C, tak to moc vysoká teplota není a na životnost komponent nemá vliv, ale když prohřeje vrchní část notebooku (klávesnici, touchpad, prostě tam kde si odkládáš ruce), tak je to velmi nepříjemné nebo pokud máš notebook položený na nohách, tak to taky není příjemné.
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Sám mám doma MSI 670X, což je z venku v podstatě to samé jako linkovaný EX600. Já jsem z toho notebooku stále nadšený, tuším že jej máme doma snad už rok(?) bez jakýchkoli problémů.

+ je lehký; proti ostatním značkám má citelně menší hmotnost
+ má numerickou klávesnici; bez komentáře, už nikdy notebook bez!!!
+ má výborný displej; jasný, výborné úhly, atd.
+ vcelku svižný, má vše co potřebuji (wifi, konektory, palírnu, čtčku SD, atd.)
+ velmi dobrá výdrž (2 hodiny bez problémů)
+ bezproblémové fungování
+ celkem slušné zpracování
+ parádní poměr cena/výkon

- jak už kdosi psal, hřeje, nicméně hřeje každý notebook
- je z plastu, takže jak už taky kdosi zmínil, když zaberu, tak se kroutí, nicméně co by člověk čekal za takovou cenu???
- okolo kurzorových šipek má truchu netradičně namačkané některé klávesy, nicméně dá se na to po chvíli zvyknout
- když spí, strašně bliká modrá dioda; tak moc, že jej musíme zakrývat když leží v ložnici, protože jinak ji celou osvětluje! peklo :-)

Takže ANO, koupil bych si znova MSI.
Ba co naopak, upřednostňoval bych při výběru MSI proti ostatním značkám, hlavně kvůli té numerické klávesnici a celkovému dojmu.
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

takže, psal jsem si právě s člověkem na abclinuxu.cz co má ten "můj" book
Notebook se mi nepřehřívá, teploty jsou v pohodě, momentálně 26st HDD,26st CPU a grafika prý 38, ale nějak jí to nevěřím.
co se týče mého výběru, tak mám jasno, skoro kupuju (ještě musím počkat jak acer vyřídil moji 3. reklamaci současného booku :cry: )
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

takže, dneska by mi notebook přišel

jsem velice spokojený, s nějakým prohýbáním nemám žádné problémy jak tady někdo psal
celkově zatím spokojenost, ještě zkusím nainstalovat ubuntu jestli pojede nebo ne, ale zatím fakt super (za tu cenu)

ubuntu funguje parádně
žádné extrémní přehřívání jsem taky nezaznamenal..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“