Samovolné odpojování sítě u NTB Lenovo R61 a routeru Edimax

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
V3nd4
Nováček
Nováček

Samovolné odpojování sítě u NTB Lenovo R61 a routeru Edimax

Příspěvek od V3nd4 »

Ahoj, mám takový problém s notebookem Lenovo R61 8919DEG (má v sobě wi-fi kartu Intel Wireless WiFi Link 4965AGN). Pořídil sem si k němu Wi-fi ADSl router Edimax 7084gB . Na NTB mám Windows Vista Business SP1. Pro navázání spojení k síti používám program ThinkVantage Access Connections v poslední verzi 4.52.
Problém je, že se po přípojení k domácí Wi-fi síti cca každých 10s odpojí a zase sám připojí. Router mi vyměnil prodejce za jiný kus, takže tím by to asi nemělo být. Pokud se připojím k sítí u kamaráda přes router D-link G664T, tak spojení drží a nevypadává, takže ani kartou v NTB by to mělo být. Když pošlu ping na adresu routeru, tak se ztratí maximálně jen první 1-3 pakety (to když je zrovna samovolně odpojena síť) ale pak se neztratí ani jeden.
Máte někdo nějaký dobrý nápad (mimo vyhoď Edimaxe do popelnice a kup si D-link) co s tím? Děkuji za odpověď.
twtw
Nováček
Nováček

Příspěvek od twtw »

vyskusaj zavalat nejakeho kamarata s notebookom k tebe, nech sa on vyskusa pripojit na tvoju wifi siet, ci to bude robit aj jemu alebo nie... ak ano, tak je mozne, ze to je tym routrom, ak nie, aspon sa na 100% vyluci jedna mozna pricina... no a snad to nebude nekompatibilita zariadeni alebo co...
V3nd4
Nováček
Nováček

Příspěvek od V3nd4 »

Dík za radu, ale už jsem to vyřešil nějak. Změnil jsem 3 věci a jednou z nich to nejspíš bylo. Nastavil jsem napevno na adaptéru v NTB normu 802.11g, nastavil jsem pevnou IP adresu, místo dynamické a tu třetí věc jsem už zapoměl. Každopádně už připojení drží.
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Mám podobný problém, mohl by jsi mi vyjmenovat, co jsi přesně dělal?

Já mám net od O2, mám Wifi modem a taky se mi každou chvilku PC odpojuje...
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
V3nd4
Nováček
Nováček

Příspěvek od V3nd4 »

Máš na síťový kartě dynamicky přidělovanou adresu? Zkus tam vrazit na pevno tu 192.168.2.2 .
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Já už mjsem to jakžtakž vyřešil - v nastavení síťovky jsem měl zaškrtnuto, aby se odpojovala a šetřila tak energii - to jsem vypnul a od tý doby se to neodpojuje... Ale mám další problém - když připojím ještě druhá noťas, tak ten můj se odpojí a nenačte síťovou adresu :-( Zatím jsem to vyřešil tak, že ten druhej je napíchlej kabelem, ale pěkně mě to sere :-)
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“