Samsung 793 DF - zobrazení bílé
Moderátor: maXXmilian
- rousini
- Začátečník

-
Samsung 793 DF - zobrazení bílé
Při otevření čisté, bílé plochy (stránka excel) přechází bílá v pravé spodní části obrazovky v zažloutlou. V jiných částech obrazovky je bílá good. Prosím poraďte, jak tuto vadu odstranit. Degaus nepomáhá a odstranil jsem z dosahu lampičku, repráky. Jedná se o monitor Samsung 793 DF, který jsem dnes koupil. Jinak všechny parametry vypadají OK, až na mírný svislý moaré v Nokia testu, který neodstraňuji, protože jinak ztrácím ostrost a zatím se mimo test neprojevilo. Dík.
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Rullik
- Nováček

A zkoušel si nějakej jinej monitor... Měl jsem podobny problem, ale u AOC a nakonec jsem zjistil, ze to bylo grafikou...
Vírobce u tohodle modelu doporučuje 1024 x 768 / 85 Hz....
Můžeš jště zkusit stáhlout nějaký novější ovladače...
Když to nepumůže, tak bych ho šel vrátit...
Vírobce u tohodle modelu doporučuje 1024 x 768 / 85 Hz....
Můžeš jště zkusit stáhlout nějaký novější ovladače...
Když to nepumůže, tak bych ho šel vrátit...
CPU AMD 2000+@1777MHz, 256MB RAM, 80GB 7200ot. Barracuda, MB DFI AD77 Infinity, GF FX 5200 128MB 128bit @300/540,Hansol 930D 19", DVDRW LiteOn, TV WinFast, case 300W
- rousini
- Začátečník

-
No grafárnou to nebude, protože jsem to zkoušel na druhým počítači v jiný místnosti & the same. Mám nastavený podporovaný rozlišení 1024*768/85Hz. Trošku tento jev potlačilo rozmotání smyčky na VGA kabelu, který jsem měl takhle zkrácený. Navíc jsem zjistil, že pouhým otáčením monitoru ve stojanu zase na levé straně bílá plocha začíná modrat a když moňas otočím zpět (90°) tak to zmizí. Odskoušeno taky na dvou stanovištích. Netušíte někdo, čím by to mohlo být anebo, jak to ostranit? Dikes
- Butch
- Středně pokročilý

Vypadá to na kabel nebo nějaké magnetické pole.
Zkus kroutit kabelem, jestli se to bude měnit. A zkus dát monitor mimo dosah reproduktorů.
Zkus kroutit kabelem, jestli se to bude měnit. A zkus dát monitor mimo dosah reproduktorů.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- rousini
- Začátečník

-
Kroucení kabelu nemělo vliv, ale netuším jaké mg. pole se může vyskytovat na 2 stanovištích, vzdálených asi 7m. Na 2. stanovišti byl jen 2. comp+monitor a absolutně stejný problém. Škoda, že monitor má pevný VGA kabel, který je bez toho "válečku" - asi se to dříve použ. jako nějaké odrušení. Všem Vám díky za rady.