Existuje vykonny wifi router???

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
sidee008
Nováček
Nováček

Existuje vykonny wifi router???

Příspěvek od sidee008 »

Ahoj,

snazim se sehnat nejaky vykonny wifi router, ale zatim se mi moc nedari. Nez me zacnou "vseznalkove" napadat tak bych chtel upresnit co mam na mysli. Momentalne mam doma Straightcore WRT312 a k nemu pripojeny MyBookWorld(pro ty co to neznaji: extreni disk, ktery se pripojuje pres ethernet rozhrani).
Problem je nasledujici:
I kdyz postavim notebook hned vedle anteny wifi routeru tak i kdyz mi notebook a router ukazuje rychlost spojeni 54Mb/s(kvalita signalu na notebook=vyborne a na wifi routeru RSSI=92%) tak se mi nepodarilo dosahnout realne rychlosti vetsi nez 2.1MB/s(~17Mb/s). (pouzivam WPA2-AES, nicmene i kdyz sifrovani vypnu tak rychlost vzroste o 0.3-0.5MB/s)
Teto rychlosti se mi podarilo dosahnout pri kopirovani 1,5GB filmu z dovolene (podle informaci z routeru: behem prenosu se ztratilo jen 20 packetu). Problem neni v externim disku, ptz ten je schopny odesilat data az rychlosti 6.5MB/s(odzkouseno lan kabel).
A tak se ptam jestli by nekdo neporadil wifi router, ktery by se cenou vesel do 2500kc a pritom byl schopny podat vykon alespon 4,5MB/s(tj. 36Mb/s)(rychlost, kterou mam odzkousenou mezi mym a sestrenym notebookem) pri zapnutem WPA2-AES.
TommyT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TommyT »

Mozno by bolo dobre popozerat sa po niecom so standardom 802.11n a mozno aj dat vykonnejsie anteny...napr. D-Link DIR-635 by sa Ti mohol zapacit, akurat ze ma MIMO, tak neviem ci by sa potom nezislo aj novu sietovku
sidee008
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidee008 »

Diky, za odpoved. Je pravda, ze uz mam teoreticky nahradnika, ktery by na tom mohl byt vykonove o neco lepe (ASUS WL-500W), ale bohuzel ani k tomuto nemam zadna "poradna" data. Vyrobce se ohani propustnosti technologie a tomu po tom jsem zazil s WRT312(nicmene mam tento router stale rad, ptz jsem u zadne jine znacky nenasel tak dobre propracovane moznosti nastaveni) vubec neverim. Takze pokud mate nekdo nahodou ASUS WL-500W wifi router nemohli byste zkusit prenest treba 4GB zazipovany soubor a sdelit vysledky?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“