GF 9800GX2 - malý výkon v 3DMarku 06

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
sieber
Nováček
Nováček

GF 9800GX2 - malý výkon v 3DMarku 06

Příspěvek od sieber »

Zdravim,chtel bych se zeptat,mam pc sestavu intel core duo2 E8500,desku Gigabite GA-X48-DQ6,Grafiku MSI 9800GX2.Ram 4gb 800Mhz,visty 64b.Zkousel jsem 3Dmark 06 a mam jen 13200bodu,prijde mi ze to je dost malo.Ovladace mam posledni co vysli.Nemam porovnani,nema nekdo podobnou sestavu?

//Thellwin - upraven název
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

Pohoda - mě 3dmark 2006 ukazuje 10800 u GTS 512 :wink: Vantage ale jede korektně a hlavně crysis běhá naprosto v klidu.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

ak chces vedet, ci ti to beha tak jak ma, tak si stiahni crysis benchmark popripade akekolvek ine demo :wink:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

To skore je malo. Ja s 9800gtx sli mam kolem 16700 (cpu@3.6).

Pretaktuj si CPU uvidis brutalni narust vykonu i ve hrach. Po pretaktvani na 3.6 mam o 15fps vic v 3dmarku v tech testech. Po pretaktovani na 3.8 narust pres 20fps (tzn. pridani na cpu zveda graficky vykon znatelne)

(mam tez 8500)

PS: jinak pekna sestavicka, ta deska je cool
sieber
Nováček
Nováček

Příspěvek od sieber »

ja ale nevim jak ho pretaktovat.Koukal jsem do biosu,ale tam nevim co jak mam nastavit.
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Jinak. Urcite sis nezapl SLI v ovladacich panelech. To je pak pekne skore co mas. Po zapnuti SLI to pujde nahoru.

CPU nepretaktovavej.

PS: pokud by ti ve SLI nahodou padaly hry tak dej vedet

A pokud bys chtel machrovat pred kamosema tak pak ten pretakt CPU
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Promaz, opravdu mě fascinuje, proč z prvních tří postů byly úplně všechny OT, které absolutně neřešily daný problém ... http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 88#7613588
Goldnoob team proud member!
sieber
Nováček
Nováček

Příspěvek od sieber »

V tech ovladacich panelech,kde to mam hledat?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

sieber
Nováček
Nováček

Příspěvek od sieber »

tak jsem nakonec odvezl pocitac do prodejny kde jsem ho kupoval.Dneska mi volal ze ta deska nejde s touhle kartou,tak mi tam da jinou.Snad to bude v poradku.dam vedet.Dik za pomoc
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Co to je za kravinu??? To me dostalo, jsem out.
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

OMG ked ti toto povedali v predajni kde si to kupoval tak to musia byt riadni amateri co sa nevyznaju v PC.... :twisted:
Paralen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Paralen »

treba ne :-D stejne pulka jejich zakazniku vi o PC velky hov... takze je zbytecny popisovat to podrobne :-D ti reknou ze to proste takhle nefunguje a je to :-D
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

To skore je adekvátní tvým komponentům,nevím co se ti nelíbí a 2x9800GTX v SLI budou vždycky výkonnější,to nelze srovnávat. Záleží v jakém rozlišení to testuješ,tyhle body by odpovídaly nějakému velkému rozlišení 1920x1200 apod.

Jinak pokud neumíš taktovat CPU nebo VGA tak to radši nedělej,jestli si nechceš tyhle věcičky pokazit,je to drahá sranda,prvně si o taktování něco přečti,jak nastavit Bios a pak se do něčeho pust'.Nemá smysl ti tu něco vysvětlovat,protože je toho opravdu hodně.
sieber
Nováček
Nováček

Příspěvek od sieber »

Zitra bych mel mit pocitac hotovej,tak snad to bude v poradku.Testoval jsem to v rozliseni 1200na1000
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Zdravím, zakoupil jsem si tuto kartu ve zlevněné akci a jsem zděšen, jak moc je s ní problémů.

Bohužel na mém PC tato karta vykonala maximálně v 3DMarku06 9964 bodů, příjde mi, jako by mi nešlo jedno jádro. Crysis skáče z 10 na 40 fps při nastavení " 1280x1024 High AA4x ", zkoušen začátek hry, Oblivion jsem zkoušel použít SAVE, který používá ExtraHW na testy a mám v pozici na koni 33 fps, což je imho málo. Race driver GRID běží dobře, ale dle recenzí má běhat daleko lépe ( mám cca 50 fps při 1280x1024 aa4x a občas to skočí na 20, v recenzích to běží 80fps při 2600x1200... ). Half Life Lost Coast mi bezproblému klesne pod 30, ...

Karta je nějak moc tichá, otáčky jsou stálé, nehledě na zátěž, je naprosto neslyšná, je to normální? Zkoušel jsem snad všechny druhy nastavení v biosu, zkoušel jsem přetaktování celého pc, všechny dostupné ovladače, dokonce jsem grafiku a zdroj přinesl ke známému, kde mu to hodilo v 3Dmarku 06 7650 bodů, což je opravdu marnost.

Má sestava : X2 4000+ @ 2.8ghz, 2GBram DDR2 800Mhz, 250gb, 750W Corsair, DFI 570Ultra. Podobnej bordel mi dělala ati 3870x2, kterou se mi podařilo vrátit, taky u ní byla zjevná disfunkce jednoho jádra a neregulace otáček.

Zajímalo by mě zda

1.) Za to může slabý CPU -bylo by mi todivné, protože na konkurenčním webu (DD) bylo zkoušeno hodně cpu s touto kartou a žádný cpu ( dokonce i 4000+ bez oc ) nevykazoval takové ztráty.
2.) Základní deska, je cca 1 rok stará, kupovaná za nechutný peníz, protože na desky jsem měl vždy smůlu a touto jsem si to chtěl vynahradit.
3.)Cokoliv jiného, operační systém je používán Windows XP Pro SP2, se zaplými aktualizacemi. Možná by bylo nejlepší kartu vrátit a zakoupit 280GTX,tam by asi nebyl problém s 2mi jádry :)
Q6600 @ 3.6Ghz,2GBram,650+250GbHDD,ASUS P5KC,8800GS,21"DELL (CRT)
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Robil si formát disku po výmene ATi za nV ? Keď nie, tak ako si odstránil ovládače ?

kennasek píše:Možná by bylo nejlepší kartu vrátit a zakoupit 280GTX,tam by asi nebyl problém s 2mi jádry :)
Pokiaľ je to možné, tak neváhaj ;-)
.
kennasek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kennasek »

Možné to je, ale dostal bych v CZC mínus " 3000 CZC bodů ", nápis na čele neověřený kupující a čekal bych na dobropis několik dní a poté čekal na slevu GTX280, která se ani nemusí dostavit :)

Dával jsem nový Windows, bez formátu.
Q6600 @ 3.6Ghz,2GBram,650+250GbHDD,ASUS P5KC,8800GS,21"DELL (CRT)
XT.extreme
Nováček
Nováček

Příspěvek od XT.extreme »

Ahoj, taky mám podobný problém, výsledek testu mám jen 13300 bodů, což se mi zdá hodně málo. Tak nevím kde je problém a v ovládacích panelech nikde nevidím SLI, jen tam mám nastavené Multi GPU.

Sice ve správce zařízení - grafické adaptery - tak tam se mi ukazují obě jádra, ale třeba v everestu a jinde jen 512MB, tak je to nějaké divné a to mám myslím hodně výkonou sestavu.

Zkuste ještě poradit, co s tím.

Moje sestava:
Q9450 - 3,2Ghz
4GB DDR3 1600Mhz SLI ready Epp 2.0 OCZ
Asus Striker 2 Extreme 790i Ultra SLI
9800 GX2 TOP (2300/670)
Komplet vše chlazené vodou - reserator XT.

PS: když jsem měl ještě 8800 Ultra, tak jsem udělal 13tis bodů a to jsem neměl takovou sestavu.

PS2: Jinak PC je ve všech testech 100% stabilní, s novým posledním biosem a nové ovladače na GK.

PS3: 3D mark Vantage: i tam mě to překvapilo - na procesor jsem měl 13tis bodů a na grafiku jen 5600bodů, tak že určitě někde musí být chyba.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“