Machine Check Exception - ve Windows nefunguje mechanika

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Czechtim
Nováček
Nováček

Machine Check Exception - ve Windows nefunguje mechanika

Příspěvek od Czechtim »

začalo to už včera, v jednom kuse mi to hazelo behem bootování Windows XP Professional SP2 modre smrti a restartovalo počítač..., byla to rychlovka, že jsem to ani nestihl přečíst.. tak jsem musel zformatovat počítač a nainstalovat znova... chvíli pohoda... po nějaké době ale zase modrá smrt a restart... pak se to rozjelo zase a jelo v pohodě a dneska opět posun :(( hodil jsem do mechaniky CD, klikl na mechaniku a modrá smrt se zprávou Machine Check Exception... tak jsem vypl notase a zase zapl a ve windowsu ani v nouzovém režimu mi nejde načítat CDčka ani DVDčka - jako ono se roztočí DVDčko... v mechanice jakože to načítá, ale otevře se jakoby prázdné DVD... kdyz jsem dal vlastnosti na mechaniku, háže mi to systém souborů RAW.

Pak jsem zkusil hodit do mechaniky instalační CD Windows a restart... mám nastavenou jako první bootování z CD.. normálně mi to nabootovalo to instalační CD (Stisknete libovolnou klavesnici pro spusteni instalace...) a muzu preinstalovat Windows.. takhle ta mechanika funguje.
Ale v tom Windowsu mi ta mechanika nefunguje a haze modre smrti s tim Machine Check Exception :x

Děje se mi to na rok a půl starém notebooku ASUS A6M 15.4C, AMD Sepron3400+

Už asi před 2 měsíci jsem měl problémy, že mi nefungovala na notasu wifina ani ta CD romka ve Windows a házelo mi to hlášky NT AUTHORITY\SYSTEM + Generic Host Process for Win32 Service, ale nakonec mi pomohlo, kdyz jsem přes TuneUp vyčistil rgistry a rázem bylo po problémech... ale teď už ani to nepomáhá :sad:

Nevíte prosím vás, co s tím, aby ta mechanika šlapala normálně ve Windows?
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“